Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czytając Wasze wpisy o oknach aż się spociłam z wrażenia !!!

Jak jest u mnie, czy montaż jest poprawny - nie wiem, bo ani ja ani mój mąż nie jesteśmy specjalistami.

Rozumiem pumpalunę, dlaczego nie ma dziennika. Ciągłe wytykanie jakiś niedociągnięć budowlanych " dla Twojego dobra oczywiście" może doprowadzić do obłędu.

Kiedyś na wsi domy budowali nie wielcy specjaliści lecz po prostu rodzina i znajomi. Mieszkają po dzis dzień i mają się dobrze.

Nie wszędzie swoje usługi oferują super firmy, które podsuwały by nam najlepsze i najkorzystniejsze rozwiązania, a ulepszone rozwiązanie to najczęściej dodatkowe kilka tysięcy złotych - wliczone oczywiście w cenę.

Ludzie wypowiadający się na forum wszystko chca mieć najlepsze - np. okna 6 komorowe, ciepły montaż w ociepleniu, do tego rolety sterowane elektrycznie i współczują budującym którzy tych udogodnień nie mają - najczęściej ze względów finansowych - jak bez tego " standardu" można żyć.

Mnie poszerzeń systemowych ( niby standard) nikt nie zaproponował i o takich nawet nie wiedziałam :(

Nie dajmy się zwariować!!! Nie wszyscy mają możliwość skorzystania z usług firmy Heka Plast ( z którą zresztą współpracuje forumowy guru Jareko)

I miło by było szanować wolę forumowicza, który pisze do nas na priv, aby w taki sam sposób mu odpowiadać. Na forum można przecież zagadać ogólnie - np. nie wiem jak wy macie ale u mnie jest tak....

Postanowiłam odpowiedzieć, w końcu to moje komentarze:) Pozdrawiam serdecznie w ten słoneczny sobotni poranek:)

Nigdy nie traktowałam Muratora jako forum do chwalenia się, lecz do doradzania, poszukiwania rozwiązań... Jeżeli Esiak nie skomentowałby publicznie tego montażu nie wiedziałabym, jaki ja mam (nie płaciłam za żadne poszerzenia) Nikogo personalnie nie skrytykował, wskazał błąd i podkreślił możliwość naprawienia go. Forum rzeczywiście jest dla ludzi pewnych siebie, ale nawet wyjątkowy nadwrażliwiec chyba nie poczułby się dotknięty chęcią pomocy. Chyba,że forum traktuje w kategorii - patrzcie jak mam super;)

Wielokrotnie pytałam, chwaliłam i gratulowałam Pumpalunie na forum i jeżeli sobie nie życzyła, aby o czymś mówić zawsze to pisała. Jeżeli sama zainteresowana poczuła się dotknięta tym, że publicznie rozmawiałam o jej prywatnych oknach to przepraszam. To jest forum i tu każdy może zabrać głos (nawet nie w swojej sprawie);)

I na koniec - całkowicie realizuję się w swojej pracy i na forum nie muszę nikogo pouczać w żadnej sprawie... Jestem osobą na tyle pewną siebie, że na uwagi

ewanz, odpowiedziałam nie wyśmiewając ich i nie lekceważąc, ani tym bardziej nie obrażając się. Mam nadzieję, ze mój post jest wystarczająco stonowany a moja prześmiewcza natura została odpowiednio powściągnięta;):)

dwa razy posta wysyłałam i 2 razy mi zeżarło, ostatnia próba nim się znerwuję dokumentnie... okna skonsultowane z osobą niezależną siedzącą od lat w temacie (i to z konkurencji do naszej firmy), twierdzi że jest dobrze i że zgodnie z fachem i jak zawsze pod spód twardy styro i wylewka. Aha i nie obraziłam się, sugestię Esiaka dla spokojności sprawdziłam u najlepszego znanego mi źródła, wiele zachodu mnie kosztowało ściągnięcie tegoż pana przy sobocie, ale zostaję przy naszym montażu i zmian nie będziemy wprowadzali.

Dzisiaj się pierwszy raz budowlanie umachalśmy bo wysprzątaliśmy cały dom i podwórko. Przydatne resztki (blacha, styro, cegły) poukładaliśmy w garażu i mam cichutką nadzieję, że hydraulik po sobie już posprząta, pan od kominów był najgorszym brudasem budowlanym jaki nam się do tej pory trafił :mad: chociaż pewnie gdybym nie wpadła na cud pomysł rozbijania komina to nie byłoby takiego bałaganu. Mamy kupca na stemple i deski szalunkowe więc zbieraliśmy to w jedno miejsce żeby do odbioru przygotować, przynajmniej jakiś tam grosz wpadnie.

Fajnie, że się nie poczułaś dotknięta:) Temat drążyłam tylko po to, żeby się dowiedzieć co to są te poszerzenia, bo też nic o nich nie wiedziałam... Obiecuję, że jeśli jeszcze kiedyś wyślesz relację z budowy to ani słówkiem nie pisnę na forum;)

Najważniejsze, że sprawdziłaś i jesteś spokojna:) (co firma to standard)

Dziś jestem na forum z doskoku, bo tonę w papierach - właśnie do nich wracam...

Najgorsze w forum jest to, ze nigdy nie wiadomo w jakim tonie ktoś wyraża swoje zdanie. Nie wiadomo czy doradza w dobrej wierze czy niekoniecznie. Myśle, ze w tym przypadku nikt nie chciał źle. Zresztą dosyć zamknięte grono (czyli to samo co zawsze:)) komentowało. Sprawdziłaś i masz święty spokój, a to najwazniejsze.