Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szwagier mojego kuzyna pracował lata w branży i tak się zgadaliśmy z hydrauliką, twierdzi że buderus jest porządniejszy, lepsza blacha, współczynnik czegoś tam (nie pamiętam jak to nazwał) no i to co już sprawdziłam to różnica w kolorze, purmo jest bardziej żółte. W sumie jeśli będzie przepaść w cenie to stanie na tym co tańsze ale liczę, że może się uda dostać dobry rabat na buderusa. Nasz wykonawca też poleca buderus (ma takie u siebie w domu)

a z ciekawostek hydraulicznych od w/w szwagra ponoć każdy piec defro jest sygnowany logiem spawacza, który dany piec wykonał i gorąco nam ten piec polecał tyle że on twierdził żebyśmy 19-20kw brali podczas gdy nasz hydraulik, sprzedawca w sklepie i specjaliści na 2forach twierdzą żeby nie brać nic większego niż 15kw

ja to bym najchętniej miała takie kratki nawiewowe w podłodze ewentualnie takie niziutkie tylko nad ziemią ale ceny tych rozwiązań powalają więc zdecydowanie sobie odpuściłam; Większość znajomych, którzy się ostatnio budowali ma grzejniki żeberkowe, że niby dobre rozwiązanie bo można dołożyć lub odjąć no i tanie ale mi nie odpowiadają; teraz mam takie i po prostu ich nie znoszę myć chociaż ponoć z tymi panelowymi jest jeszcze gorzej

Ardea myślę że wasze ogrodzenie wyjdzie naprawdę super:)

Bardzo podoba mi się słupek który pokazałas. Zawsze to coś innego od wszędobylskiego klinkieru;)

A Twoja córeczka jest zdecydowana dosyć jak na małą kobietkę;) Ciekawe czy jej nie przejdzie to zdecydowanie z wiekiem:) A jakie wybrała meble, pokażesz?

Oczywiście żartuję z tym klinkierem, on mi się nawet podoba, ale u innych;) i naprawdę uważam, że to praktyczny materiał na ogrodzenie:) Wybrałam beton i drewno, zobaczymy jak wyjdzie...

Nie jestem oblatana w meblach Ikea, ale wybrała biały zestaw, łóżko z takich listewek, duże z wysuwaną szufladą, jak znajdę to pokażę. Ona już od roku wie, że jej pokój będzie miał niebieskie ściany;)

Dobrze że jest taka zdecydowana.

Moja natomiast jak listek na wietrze... Od roku marudziła że mam ja zapisać na balet. Ona ma hopla na punkcie filmów z Barbie, a najbardziej Dziadka do Orzechów i Jeziora Łabędziego;) Zapisałam ja w koncu, poszła na pierwsze zajęcia, wyszła zachwycona:) A wieczorem powiedziała, że woli chodzić na zwykłe tańce bo jej przyjaciółka tam chodzi:):):)