pumpaluna 18.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ardea a jakiej firmy grzejniki bierzecie? my się wahamy między buderus a purmo, ale bardziej się skłaniamy ku buderusom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Kocioł na 99% defro (model niewybrany), grzejniki chyba purmo... Wiem, że też myślałaś o purmo, więc skąd zmiana na buderusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Szwagier mojego kuzyna pracował lata w branży i tak się zgadaliśmy z hydrauliką, twierdzi że buderus jest porządniejszy, lepsza blacha, współczynnik czegoś tam (nie pamiętam jak to nazwał) no i to co już sprawdziłam to różnica w kolorze, purmo jest bardziej żółte. W sumie jeśli będzie przepaść w cenie to stanie na tym co tańsze ale liczę, że może się uda dostać dobry rabat na buderusa. Nasz wykonawca też poleca buderus (ma takie u siebie w domu) a z ciekawostek hydraulicznych od w/w szwagra ponoć każdy piec defro jest sygnowany logiem spawacza, który dany piec wykonał i gorąco nam ten piec polecał tyle że on twierdził żebyśmy 19-20kw brali podczas gdy nasz hydraulik, sprzedawca w sklepie i specjaliści na 2forach twierdzą żeby nie brać nic większego niż 15kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Grzejniki są w ogóle brzydkie, a jak są ładne to są baaardzooo drogie. A z defro, fajna ciekawostka, my jeszcze nie ustalaliśmy mocy pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 A nie macie podanego w projekcie? Jeśli nie to musicie poprosić Anię to Wam policzy ile będzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Zbyt duże zmiany wprowadziliśmy, żeby info z projektu było miarodajne, zaufamy hydraulikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 ja to bym najchętniej miała takie kratki nawiewowe w podłodze ewentualnie takie niziutkie tylko nad ziemią ale ceny tych rozwiązań powalają więc zdecydowanie sobie odpuściłam; Większość znajomych, którzy się ostatnio budowali ma grzejniki żeberkowe, że niby dobre rozwiązanie bo można dołożyć lub odjąć no i tanie ale mi nie odpowiadają; teraz mam takie i po prostu ich nie znoszę myć chociaż ponoć z tymi panelowymi jest jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.09.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Ja w salonie będę musiała miec niziutki grzejnik, bo mam nisko okno. A dlaczego te płytowe trudniej umyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Purmo się łatwo myje. Szmatka i leci do przodu. Natomiast te systemowe są do pupy jeśli chodzi o czyszczenie. Bardzo dużo kurzu się tam zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.09.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 niby płytowe trudniej bo kurz włazi do środka i nie idzie go łatwo wydmuchać chociaż te żeberkowe jak myję to klnę jak szewc więc wolę wydmuchiwać panelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 niby płytowe trudniej bo kurz włazi do środka i nie idzie go łatwo wydmuchać chociaż te żeberkowe jak myję to klnę jak szewc więc wolę wydmuchiwać panelowe Że ja tegoż nie zauważyłem... Albo po prostu mi to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.09.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Edytowane 20 Września 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dzieki Esiakowi znow jest u mnie koncertowo:) Grzedowicza koncze, a Loreena czeka na odpowiedni nastroj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.09.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 no i jak Grzędowicz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2011 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Grzędowicz ma moc Tworzy magiczne światy, takie na granicy mitu, fantastyki, snu... Trzeba przyznac ma dobry styl, ale nie pokochałm fantastyki - przynajmniej na razie;) Nie mniej jest to literatura pobudzająca wyobraźnię i na pewno warta przeczytania, także dzięki za polecenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.09.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ardea myślę że wasze ogrodzenie wyjdzie naprawdę super:) Bardzo podoba mi się słupek który pokazałas. Zawsze to coś innego od wszędobylskiego klinkieru;) A Twoja córeczka jest zdecydowana dosyć jak na małą kobietkę Ciekawe czy jej nie przejdzie to zdecydowanie z wiekiem:) A jakie wybrała meble, pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Oczywiście żartuję z tym klinkierem, on mi się nawet podoba, ale u innych;) i naprawdę uważam, że to praktyczny materiał na ogrodzenie:) Wybrałam beton i drewno, zobaczymy jak wyjdzie... Nie jestem oblatana w meblach Ikea, ale wybrała biały zestaw, łóżko z takich listewek, duże z wysuwaną szufladą, jak znajdę to pokażę. Ona już od roku wie, że jej pokój będzie miał niebieskie ściany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.09.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Dobrze że jest taka zdecydowana. Moja natomiast jak listek na wietrze... Od roku marudziła że mam ja zapisać na balet. Ona ma hopla na punkcie filmów z Barbie, a najbardziej Dziadka do Orzechów i Jeziora Łabędziego;) Zapisałam ja w koncu, poszła na pierwsze zajęcia, wyszła zachwycona:) A wieczorem powiedziała, że woli chodzić na zwykłe tańce bo jej przyjaciółka tam chodzi:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.09.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Twoja Mała to prawdziwa kobietka, która ma prawo zmienną byc;) A moja ma to po mnie, ja też nie mam większych problemów z podejmowaniem decyzji (co nie znaczy, że nigdy nie zmieniam zdania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts