Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

mnie najbardziej przekonuje info że kołkowanie = mostki termiczne, zaraz poszukam tych tematów, które z kuzynką studiowałyśmy ostatnio

jak to dobrze że maile na wp się zapisują w wysłanych :)

FM

o błędach wykonawczych w ocieplaniu

BD

Edytowane przez pumpaluna

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będąc w sklepie i kupując styropian na fundamenty rozmawiałem ze sprzedawcą. Zarzekał się, żeby na ściany powyżej 2m wbijać min po jednym kołku, ponieważ: "Łooo Panie, sprzedałem już tony styropianu. Przyjdzie grad i mocny wiatr, klej popęka i odpadnie". Ponoć ludzie kupowali jeszcze raz... Ale ja tu tylko sprzątam... Przyjdzie na mnie czas to wtedy będę się stresował ;)

Witaj u ciebie

Po 5 próbach dostania się do twojego dziennika i pięciu zawieszeniach Mozilli weszłam w komentarze, z małymi problemami ale się udało :)

i instaluję Operę, może ona da radę ;) :lol2: IE nie dał (a poza tym FM śmiga bez zarzutu :o)

wiem tylko jaki projekt i bardzo fajny :) i funkcjonalny

resztę napiszę jak mnie wpuści do dziennika :)

Przeraża mnie jego konserwacja :sick: u nas to będzie wysoko bo 2 pełne piętra, więc musiałby być rusztowania, itd. sami raczej tego byśmy nie byli w stanie robić :(

Ale samo drewno mi się podoba :)

Oni mają blachę w rąbek na dachu, szarą, szare okna i bramę garażową, więc będzie nowocześnie

O wnętrzach to ja mogę godzinami;) Wieczorem, gdy moje maleństwo uśnie napiszę wnętrzarski post okraszony poglądowymi fotkami, to zawsze pomoże w oderwaniu się od problemów. Tylko ja pokrętne style lubię, więc nie wiem czy dam radę wytłumaczyć;) Mój mąż jest przerażony moimi pomysłami, ale obiecał zaufać;)

O wnętrzach to ja mogę godzinami;) Wieczorem, gdy moje maleństwo uśnie napiszę wnętrzarski post okraszony poglądowymi fotkami, to zawsze pomoże w oderwaniu się od problemów. Tylko ja pokrętne style lubię, więc nie wiem czy dam radę wytłumaczyć;) Mój mąż jest przerażony moimi pomysłami, ale obiecał zaufać;)

Ja bym chciała czasami coś namieszać, połączyć, ale boję sie efektu końcowego :(

Mój mąż z kolei od początku twierdził, że mi całkowicie ufa w kwestii wykończenia, że się nie będzie wtrącał, że to moja działka :) a teraz ma zdanie na każdy, dosłownie na każdy temat. Nawet nt. sposobu zawieszenia zasłon w sypialni :( :lol2:

Ja nie lubię jak mi sie ktoś wtrąca do wypieszczonej wizji;) ale to ma być nasz wspólny szczęśliwy domek, więc pytam męża o zdanie, a on odrzuca jakiś pomysł i najgorsze nie proponuje innego rozwiązania. Moje zadanie polega na rozpoznaniu gustu męża, wzięciu pod uwagę funkcjonalności i nie zapominając o kosztach;) urządzić dom. Lubię wyzwania, wiec dam radę:)

A Twój mąż, skoro ma wnętrzarskie zainteresowania, to przynajmniej doceni to co robisz i jeszcze doradzi:)

A Twój mąż, skoro ma wnętrzarskie zainteresowania, to przynajmniej doceni to co robisz i jeszcze doradzi:)

Tylko ja też mam dość klarowne wizje wykończenia, zaakceptowane przez męża, on się wypowiada w kwestii dodatków :o typu właśnie sposób zawieszenia zasłon (ja chce na metalowe/aluminiowe kółka, a on takie oczka z guzikami - nie wiem czy wiesz o czym mówię ;) ) a przecież to nie on je będzie wieszał i zdejmował

Natomiast nie ma zdania nt. koloru sof w salonie :lol2:

Jak patrzę po naszych znajomych to większość korzysta z architekta wnętrz, nas na takie cuda nie stać. W sumie to nawet pewna znajoma architekta proponowała zrobienie projektu i nawet jeden zrobiła tyle tylko że totalnie nie słuchając co mi się podoba a co nie. Poza tym, niestety dla mnie, projektanci za diabła nie biorą pod uwagę, że ktoś może mieć ograniczone fundusze, wrzucają to co jest trendy i tyle

Dobry architekt, to ten, który zrobi nam "nasze" wnętrze i sam też będzie mógł być z tego dumny - szalenie trudne zadanie. Ja nawet przez chwilę nie pomyślałam o takiej opcji - urządzanie to wyzwanie, które jest frajdą i za nic bym z tej przyjemności nie zrezygnowała:)

Jest pewne biuro projektowe - trzymają się wyłącznie jednego stylu (mojego ulubionego), robią świetne wnętrza, ale każde jest ich, jest do bólu rozpoznawalne, mało w nim Inwestora;) Kiedyś jeden z ich projektantów powiedział, że dlatego tak jest, bo oni przyciągają określoną grupę klientów, czyli o zbliżonym guście i robiąc inne wnętrze nie byliby sobą.