pumpaluna 21.09.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) mnie najbardziej przekonuje info że kołkowanie = mostki termiczne, zaraz poszukam tych tematów, które z kuzynką studiowałyśmy ostatnio jak to dobrze że maile na wp się zapisują w wysłanych FM o błędach wykonawczych w ocieplaniu BD Edytowane 21 Września 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.09.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 kołkuje się styropian od 6m wysokości elewacji nie 2m.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 21.09.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Będąc w sklepie i kupując styropian na fundamenty rozmawiałem ze sprzedawcą. Zarzekał się, żeby na ściany powyżej 2m wbijać min po jednym kołku, ponieważ: "Łooo Panie, sprzedałem już tony styropianu. Przyjdzie grad i mocny wiatr, klej popęka i odpadnie". Ponoć ludzie kupowali jeszcze raz... Ale ja tu tylko sprzątam... Przyjdzie na mnie czas to wtedy będę się stresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witaj u ciebie Po 5 próbach dostania się do twojego dziennika i pięciu zawieszeniach Mozilli weszłam w komentarze, z małymi problemami ale się udało i instaluję Operę, może ona da radę IE nie dał (a poza tym FM śmiga bez zarzutu ) wiem tylko jaki projekt i bardzo fajny i funkcjonalny resztę napiszę jak mnie wpuści do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Tajemny projekt;) Realizujemy wersję: mały, prosty, zwyczajny i oszczędnie - na razie nam wychodzi, ot taki budyneczek gospodarczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Niedaleko nas chyba(!, bo nie jestem pewna) ktoś buduje Bławatka (pracownia Domowe klimaty?, to tego masz?) ale w w wersji bardziej nowoczesnej, bo mąż coś wspominał, że drewno się pojawiło na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nasz też z Domowych klimatów i też w wersji mniej retro niż w projekcie, ale czy od razu nowocześnie u nas będzie to nie wiem... A TY z tego, co doczytałam nie planujesz drewna na elewacji - nie lubisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Przeraża mnie jego konserwacja u nas to będzie wysoko bo 2 pełne piętra, więc musiałby być rusztowania, itd. sami raczej tego byśmy nie byli w stanie robić Ale samo drewno mi się podoba Oni mają blachę w rąbek na dachu, szarą, szare okna i bramę garażową, więc będzie nowocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 No zdecydowanie nowocześnie i fajnie, ale też zobowiązująco, już konsekwentnie będą musieli się tego trzymać. A ja chciałam nijak, żebym łatwo mogła coś zmienić, bo my już nie planujemy kolejnego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ale powiem ci, że obok są tak tradycyjnie wykończone domki też dwuspadowy dach, poddasze i spad równolegle do drogi (WZ takie są) i nieco dziwnie ten nowoczesny domek się prezentuje ale sam w sobie bardzo w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2011 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Modern, Bauhaus to moje wielkie miłości, ale nie będę ich realizować w Bławim, bo mąż nie znosi nowoczesności i minimalizm w stylu modern w mojej ukochanej wersji jest szalenie kosztowny i bezkompromisowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Mój mąż się ostatnio "wyrobił" czyt. w pełni zaakceptował i polubił minimalizm i nowoczesność , (bo ja to lubię) ale ostatnio zauważyłam, ze chyba przegina za bardzo w tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.09.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 A ja lubię taką niedosłowność na pewno wiesz o co mi chodzi... np. ghosty przy rustykalnym stole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.09.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 ja nie wiem, ja nie wiem, pokażesz jakiś przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.09.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 O wnętrzach to ja mogę godzinami;) Wieczorem, gdy moje maleństwo uśnie napiszę wnętrzarski post okraszony poglądowymi fotkami, to zawsze pomoże w oderwaniu się od problemów. Tylko ja pokrętne style lubię, więc nie wiem czy dam radę wytłumaczyć Mój mąż jest przerażony moimi pomysłami, ale obiecał zaufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 25.09.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 O wnętrzach to ja mogę godzinami;) Wieczorem, gdy moje maleństwo uśnie napiszę wnętrzarski post okraszony poglądowymi fotkami, to zawsze pomoże w oderwaniu się od problemów. Tylko ja pokrętne style lubię, więc nie wiem czy dam radę wytłumaczyć Mój mąż jest przerażony moimi pomysłami, ale obiecał zaufać Ja bym chciała czasami coś namieszać, połączyć, ale boję sie efektu końcowego Mój mąż z kolei od początku twierdził, że mi całkowicie ufa w kwestii wykończenia, że się nie będzie wtrącał, że to moja działka a teraz ma zdanie na każdy, dosłownie na każdy temat. Nawet nt. sposobu zawieszenia zasłon w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.09.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Ja nie lubię jak mi sie ktoś wtrąca do wypieszczonej wizji;) ale to ma być nasz wspólny szczęśliwy domek, więc pytam męża o zdanie, a on odrzuca jakiś pomysł i najgorsze nie proponuje innego rozwiązania. Moje zadanie polega na rozpoznaniu gustu męża, wzięciu pod uwagę funkcjonalności i nie zapominając o kosztach;) urządzić dom. Lubię wyzwania, wiec dam radę A Twój mąż, skoro ma wnętrzarskie zainteresowania, to przynajmniej doceni to co robisz i jeszcze doradzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 25.09.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 A Twój mąż, skoro ma wnętrzarskie zainteresowania, to przynajmniej doceni to co robisz i jeszcze doradzi:) Tylko ja też mam dość klarowne wizje wykończenia, zaakceptowane przez męża, on się wypowiada w kwestii dodatków typu właśnie sposób zawieszenia zasłon (ja chce na metalowe/aluminiowe kółka, a on takie oczka z guzikami - nie wiem czy wiesz o czym mówię ) a przecież to nie on je będzie wieszał i zdejmował Natomiast nie ma zdania nt. koloru sof w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Jak patrzę po naszych znajomych to większość korzysta z architekta wnętrz, nas na takie cuda nie stać. W sumie to nawet pewna znajoma architekta proponowała zrobienie projektu i nawet jeden zrobiła tyle tylko że totalnie nie słuchając co mi się podoba a co nie. Poza tym, niestety dla mnie, projektanci za diabła nie biorą pod uwagę, że ktoś może mieć ograniczone fundusze, wrzucają to co jest trendy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.09.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Dobry architekt, to ten, który zrobi nam "nasze" wnętrze i sam też będzie mógł być z tego dumny - szalenie trudne zadanie. Ja nawet przez chwilę nie pomyślałam o takiej opcji - urządzanie to wyzwanie, które jest frajdą i za nic bym z tej przyjemności nie zrezygnowała:) Jest pewne biuro projektowe - trzymają się wyłącznie jednego stylu (mojego ulubionego), robią świetne wnętrza, ale każde jest ich, jest do bólu rozpoznawalne, mało w nim Inwestora;) Kiedyś jeden z ich projektantów powiedział, że dlatego tak jest, bo oni przyciągają określoną grupę klientów, czyli o zbliżonym guście i robiąc inne wnętrze nie byliby sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts