Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadza się ,u nas przerwy nie było-strop zalali w sobotę i w poniedziałek murowali dalej.Robili najpierw szczyty a ścianki działowe dopiero po półtorej tygodnia.Całkowite tężenie betonu trwa długo i dlatego cały strop u mnie jest nadal podparty(16 kwietnia było zalewane).My nie możemy pozwolić sobie na tygodniowe postoje bo przeprowadzka blisko:)

ulciam - szybkie budowanie ma swoje zalety - szybkie wprowadzenie:)

ewanz - chciałabym napisać, że mąż się poświęcił,;) ale wspinałam się po prowizorycznym rusztowaniu, co przy moim lęku wysokości i zaburzonym błędniku było niezłym wyczynem. Ciebie też wkrótce czeka taka wspinaczka:)

W okolicach godziny 17.50, nieznani sprawcy przemknęli przed swoim nowobudowanym domem mazdą 323f ;) W toku postępowania śledztwa udało się wytypować sprawców. Było to młode małżeństwo. ;)

My oczywiście Ciebie nie widzieliśmy.

Śledzę Was ;) A tak na serio, to zawsze jak jadę ul. Adamówek to spoglądam czy tam czasem nie jest zaparkowana Wasza strzała ;)

Edytowane przez klaudiuszozo

Dziś pierwszy raz wchodziłam po moich schodach i nie są najgorsze, nawet lepsze niż się spodziewałam... Tylko nadal te serpentynki rozmijają się z moim zamysłem aranżacyjnym;) Mąż stwierdził, że przecież lubię wyzwania wnętrzarskie, więc sobie poradzę. Coś czuję, że tych wyzwań (spowodowanych głównie kompromisami) będę miała sporo. Edytowane przez Ardea

z wysokością stopni zazwyczaj jest problem; poradniki zalecają 16cm jako wygodne, mój kierbud twierdzi, że taką wysokość stosuje się w budynkach użyteczności publicznej, u mnie w bloku wchodzę po stopniach o wysokości 17cm, a w domu będę miała 18cm - nie jest najgorzej, ale mogło być lepiej :(