Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Murek wrzucę może wieczorem, widziałam taki na ekspozycji na zewnątrz (czyli w warunkach normalnych) stał tam 2lata i wyglądał super, żadnych zabrudzeń, wykwitów czy pękniec i to bez względu na kolor pustaków - to chyba dobry znak:) Edytowane przez Ardea

Ardea bardzo podobają mi się te początki ogrodzenia które wrzuciłaś. Muszę poszukać czy gdzieś pisałaś konkretnie jak się to szare nazywa??

Ale nie o tym chciałam.

Coś czytałam że masz zamiar mieć u siebie kozę, tak??

I to cudo które pokazujesz w dzienniku to niby ta koza??

Czuję się wpuszczona w maliny;) oczekiwałam zwykłej, ładnej kozy a ty tu pokazujesz coś tak imponującego??

Znaczy chciałam powiedzieć - jestem zachwycona:)

To szare (nazywa się grafitowe, wg producenta) to grafit w białawe kropki i daje ciemnoszary efekt:) Nazywa się pustak łupany.

A spodziewałaś się kozy takiej roboczej, jaką ogrzewa się budowę zimą? Taką też mamy;) Cieszy mnie, że podoba Ci się moja koza:) Aga będzie rozczarowana, bo ona woli wersje strychowe, a moja bardziej nowoczesna;)

Pustak łupany właśnie zagościł w moim notesie bo bym go pewnie za rok czy dwa nigdy juz nie odnalazła:)

Bardzo dziękuję:)

A kozy się spodziewałam takiej kozianej bardziej:D:D:D

Może nie takiej jaką sami teraz mamy w naszej dziwnej teściowo-budowlanej ruderze szumnie zwanej SZOPĄ:D ale czegoś zupełnie zwyczajnego.

A to co pokazujesz naprawdę cieszy oko...

Aga, ma przeszklenia z trzech stron bo chodzi mi o widok płomieni i te szybki podobno tzw. czyste;)

Klaudiusz - zapraszamy, teraz tam działa elektryk, a my mamy mało czasu, żeby zaglądac, więc sam musisz się rozgościc:) A ogrodzenie żaden cud, zwyczajne, ma tylko tę zaletę, że nie jest z klinkieru;)

Klaudiusz - zapraszamy, teraz tam działa elektryk, a my mamy mało czasu, żeby zaglądac, więc sam musisz się rozgościc:) A ogrodzenie żaden cud, zwyczajne, ma tylko tę zaletę, że nie jest z klinkieru;)

Tak czy siak to dzisiaj byliście o 17.30 bo przejeżdżałem i miałem się zatrzymać, ale kancelaria otwarta do 18 i się bardzo śpieszyłem...