Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja cały czas mam huśtawkę - raz jestem na drewnopodobne zdecydowana - innym razem rezygnuję z nich:/

Po prostu chyba mam jeszcze za duzo czasu...

Mnie prawie codziennie zmienia sie koncepcja :lo2: aż sie boję pomyśleć co będzie za rok, kiedy będę musiała podejmować ostateczne decyzje ;)

My z mężem dopiero teraz zdaliśmy sobie sprawę, że powoli musimy decydować się już na konkretny sprzęt do kuchni. Stolarzy przyjdzie na pomiary od razu po wylewkach a to niby w ciągu najbliższego miesiąca-półtorej ma się wydarzyć. O ile piekarnik, mikrofala i zmywarka są standardowej szerokości o tyle trzeba przemyśleć sprawę lodówki, side-by-side jedna są 70tki a inne 90tki, nie wiemy do końca w co wejść i nijak nam weekendowe przeglądanie różnych stron nie pomogło.

Karola nie mów???

A ja myslałam że Ty juz zdecydowana jestes na większość...

Pocieszyłas mnie, wiesz?? Myslałam że tylko ja taka niezdecydowana jestem...

W wielu kwestiach tak, ale np z podłogą na piętrze nie wiem co zrobić ;) jednego dnia chcę deskę i podłogówkę, innego mięciutką wykładzinę i grzejniki pod oknem

Co do salonu, to niby chce jesion bielony, innym razem deskę w odcieniu lekko chłodnym z nutką szarości, a jeszcze innego podoba mi się gres MarJel w salonie

I jeszcze mąż dorzuca swoje 3 grosze poddaje_sie.gif

Ja nie chcę takiej pionowo dzielonej tylko góra-dół, czyli na górze jest lodówka a na dole zamrażalka tylko że otwierane jak szafa. Kostkarki nie potrzebujemy, barek też jest dla nas zbytkiem. Patrząc na nasze możliwości finansowe w grę wchodzą wg brania pod uwagę następujące firmy chociaż nie zdecydowaliśmy który model konkretnie (tzn jakie tam numerki)

BEKO

HOTPOINT ARISTON

SHARP

wiem, ale jak czytam sbs to automatycznie myślę o tym standardowym podziale pionowym z kostkarką. Miałam taką lodówkę i bardzo szybko zaczęłam przeklinać męża, ze mnie na nią namówił (ja chciałam tradycyjną, ale taką 1,80 wysoką, na dole z zamrażalnikiem) w zamrażalniku było niewiele miejsca, a ja lubię robić zapasy mięsa, ryb i warzywnych mrożonek, bo nie przepadam za częstymi zakupami

no i w mojej lodówce musi obowiązkowo być (litrowe) opakowanie pewnych lodów waniliowych na chwile kryzysowe :lol2:

Nie dopisałam "przynajmniej" :lol2: :lol2:

Uwielbiam lody Tiramisu Carte d'Or, a latem odkryłam lody Mövenpick - orzechowe z karmelizowanymi orzechami i syropem klonowym , i ze śmietaną i likierem wiśniowym, lody czekoladowe z kawałkami wiśni i startą czekoladą

Wstyd sie przyznać ale opakowanie litrowe potrafiłam zjeść na 2 razy ;)

Ze słodyczy to ja własnie lody lubię najbardziej, Haageny ciasteczkowe lub sernikowe to moje ulubione.

Pumpaluna pytałaś o płytki - ja nie bardzo jestem w temacie... Widziałam na żywo z polskich Tubądzin coś tam, Woodentica, Noce - mimo wszystko do włoskich czy hiszpańskich sporo im brakuje, a znasz moje zdanie jak podrabiac to perfekcyjnie;) Te Holzeny - na fotkach niezłe a cena piekna, az podejrzana. Jeżeli dajesz je do salonu to lepiej wybrac coś sprawdzonego, a w rozsadnej cenie to tylko wg mnie Noce i Woodentic