Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak ma rację, za dużo drewna, na podłodze lepiej będą wyglądać plytki

I muszę powiedzieć, że usłojenie pionowe fajnie wygląda, ale w wysokiej zabudowie, która ma więcej niż 3 słupki, jeśli w zabudowie miałaby być tylko lodówka i piekarnik, to weź pod uwagę, że ten słupek z piekarnikiem będzie podzielony sprzętem.

A na niskiej zabudowie fajnie to wygląda :)

Dużo będzie szuflad? Będą uchwyty czy frezowane fronty? Bo tak sobie myślę, ze jesli szuflad będzie sporo, będą wyraźnie zaznaczone np. poprzez poziome uchwyty, to chyba poziome usłojenie będzie lepsze. Chodzi mi o to żeby nie wyszła z tego kratka;)

Wiesz co, jednak zostanę przy poziomych słojach, pomimo że te pionowe bardzo mi się podobają, ale Agalind ma rację, że frezy/listwy poszatkują te pionowe słoje i stracą na uroku , niestety :(

Trudno powiedzieć jaki ostatecznie będzie efekt, bo wszystko zależy od tego jak wyrażne słoje będą. Obawiam sie jednak, ze frezy mogą troszkę napsuć.

Najlepsze by były fronty/szuflady otwierane na dotyk (na klik), wtedy między szufladami była bardzo nieduża szczelina, i te słoje pionowe nie były by bardzo podzielone.

Ardea - na tych zdjęciach poglądowych, w tych szufladach chyba taki system jest zastosowany, bo nie widać na zdjęciu uchwytów ani frezu

Pisałas, że będą 4 słupki wysokie, więc poziome słoje będa dobrze wyglądać. Poza tym Ardea, wydaje mi się, ze masz wszystko bardzo dobrze przemyslane. Kuchnia na pewno jest dopracowana w szczegółach:)

PS. Swoją drogą cieszę sie, że moja kuchnia będzie jednolita;) Kolejne wybory i problemy z głowy.