Ardea 19.10.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 240cm To chyba drogo wyszedł ten Krispol jak 4tys.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 z napędem i montażem? szerokie przetłoczenia (passat) to najtańsza z ofert jakie miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.10.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 4tys to będą mnie kosztować drzwi wejściowe (co prawda drewniane)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.10.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Nasza Normstahl eurostyle 275cm też z montażem i napędem 4600 (chyba tyle mi sie udało). A drzwi mam taniznę, ale ładne, jak na stalowe, gdy się nie sprawdzą to wymienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.10.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 normstahla wyceniali mi grubo ponad 5 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.10.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Nam też, ale grałam osrtro:) a drzwi drewniane to bajka, ale nie u nas niestety (słabe zadaszenie, spora ekspozycja na słońce i chcieliśmy je przed mokrymi pracami wstawic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 19.10.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Idę spac, bo jutro zebranie w pracy, czyli ciężki dzień... chociaż Anathema nie działa usypiająco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 20.10.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 za hormanna z napędem i montażem zapłaciłam niecałe 4tys, drzwi wejściowe to będzie wydatek ok 1,7tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 20.10.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Przestałam się porównywac z innymi, bo o frustrację łatwo;) Pogodziłam się z tym, że częsc rzeczy da się taniej, częsc drozej i generalnie wiem, że budowa nie jest tania:( Dostałam kolejną wycenę - studio znane, ale raczej lokalnie, w okręgu łódzkim, więc to już nie ogólnopolska Wrzosowa i cena nadal za duza, nie zeszło poniżej 20 - dokładnie 25000:( Dlaczego na te najważniejsze trzeba najdłużej czekac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Stolarz postanowił potrzymać Cię w niepewności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Wiadomość dnia! Dostałam dwie wyceny, jedna od mojego stolarza - poniżej 20 - hura!!! i z firmy meblarskiej ze Zgierza - oni są gotowi zrobić moją kuchnię za 16tys. Warto było czekać, są to wyceny dotyczące tych samych materiałów i takich samych rozwiązań z tych samych firm. Podsumowując: między najwyższą a najniższą wyceną jest 12500 zł różnicy -SZOK. Rozumiem jakość wykonania, renoma firmy i marka, ale 12tys.??? Nadal nie wiem czy pion czy poziom, ale już spokojnie mogę myśleć bo bałam się, że skończę przy OSB;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Wiedziałam, ze tak będzie!!!!! PS. Niezłe prowizje dostają w studiach. Może zmienię zawód? Edytowane 21 Października 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Na operatora maszyn stolarskich? Muszą mieć czym płacić kompetentnym paniom, które na oko wiedzą ile ktoś jest w stanie wydać na kuchnię. Byłam z przyjaciółką w Rust, gdy ona szukała firmy do kuchni i pani stwierdziła, że może zaproponuje tańsze rozwiązania, bo szkoda jej czasu na robienie kosztorysu na który Karoliny nie stać Ciekawe po czym to poznała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Byłam z przyjaciółką w Rust, gdy ona szukała firmy do kuchni i pani stwierdziła, że może zaproponuje tańsze rozwiązania, bo szkoda jej czasu na robienie kosztorysu na który Karoliny nie stać Ciekawe po czym to poznała? Oj, bym jej wypaliła! Na operatora maszyn stolarskich? Muszą mieć czym płacić kompetentnym paniom, które na oko wiedzą ile ktoś jest w stanie wydać na kuchnię. No właśnie może na tą kompetentną panią od kosztorysów, bo to ona część tej kasy zgarnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Karolka potraktowała to jako komplement, bo czasami ciężko jest nie pokazać, że się ma kasę, a jej się udało;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nie chodzi o to czy ma kasę czy nie, tylko jak ktoś obcy może patrząc na Ciebie tak wyrokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Chociaż przyznam się, ze ostatnio w drodze do domu z budowy wpadłam na chwilę do centrum handlowego po jakąś spożywkę. Przechodząc obok jubilera przystanęłam, bo pewien zegarek zwrócił moją uwagę i dopiero po chwili stwierdziłam, że chyba nie pasuje do tej witryny:eek: Dodam tylko, że wygląd miałam mocno budowlany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Masz rację, zachowanie było prymitywne, ale nas śmieszyło i znalazłyśmy plus takiego potraktowania zamiast wchodzić z panią w dyskusje - widać nie kojarzyła najnowszej kolekcji Prady;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 21.10.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 To ja miałam odwrotnie. U tej pani na pewno nie dostałabym "droższego" kosztorysu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 21.10.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Chociaż przyznam się, ze ostatnio w drodze do domu z budowy wpadłam na chwilę do centrum handlowego po jakąś spożywkę. Przechodząc obok jubilera przystanęłam, bo pewien zegarek zwrócił moją uwagę i dopiero po chwili stwierdziłam, że chyba nie pasuje do tej witryny:eek: Dodam tylko, że wygląd miałam mocno budowlany:) Ciekawe jakby Cię potraktowali, jednak kierujemy się w życiu pierwszym wrażeniem, ale klasę ludzi się poznaje po tym co zrobią z tym wrażeniem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts