Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przestałam się porównywac z innymi, bo o frustrację łatwo;) Pogodziłam się z tym, że częsc rzeczy da się taniej, częsc drozej i generalnie wiem, że budowa nie jest tania:(

Dostałam kolejną wycenę - studio znane, ale raczej lokalnie, w okręgu łódzkim, więc to już nie ogólnopolska Wrzosowa i cena nadal za duza, nie zeszło poniżej 20 - dokładnie 25000:( Dlaczego na te najważniejsze trzeba najdłużej czekac?

Wiadomość dnia! Dostałam dwie wyceny, jedna od mojego stolarza - poniżej 20 - hura!!! :) i z firmy meblarskiej ze Zgierza - oni są gotowi zrobić moją kuchnię za 16tys. Warto było czekać, są to wyceny dotyczące tych samych materiałów i takich samych rozwiązań z tych samych firm. Podsumowując: między najwyższą a najniższą wyceną jest 12500 zł różnicy -SZOK. Rozumiem jakość wykonania, renoma firmy i marka, ale 12tys.???

Nadal nie wiem czy pion czy poziom, ale już spokojnie mogę myśleć bo bałam się, że skończę przy OSB;)

Na operatora maszyn stolarskich?;) Muszą mieć czym płacić kompetentnym paniom, które na oko wiedzą ile ktoś jest w stanie wydać na kuchnię.

Byłam z przyjaciółką w Rust, gdy ona szukała firmy do kuchni i pani stwierdziła, że może zaproponuje tańsze rozwiązania, bo szkoda jej czasu na robienie kosztorysu na który Karoliny nie stać;) Ciekawe po czym to poznała?

Byłam z przyjaciółką w Rust, gdy ona szukała firmy do kuchni i pani stwierdziła, że może zaproponuje tańsze rozwiązania, bo szkoda jej czasu na robienie kosztorysu na który Karoliny nie stać;) Ciekawe po czym to poznała?

Oj, bym jej wypaliła!

Na operatora maszyn stolarskich?;) Muszą mieć czym płacić kompetentnym paniom, które na oko wiedzą ile ktoś jest w stanie wydać na kuchnię.

No właśnie może na tą kompetentną panią od kosztorysów, bo to ona część tej kasy zgarnia;)

Chociaż przyznam się, ze ostatnio w drodze do domu z budowy wpadłam na chwilę do centrum handlowego po jakąś spożywkę. Przechodząc obok jubilera przystanęłam, bo pewien zegarek zwrócił moją uwagę i dopiero po chwili stwierdziłam, że chyba nie pasuje do tej witryny:eek: Dodam tylko, że wygląd miałam mocno budowlany:)

Chociaż przyznam się, ze ostatnio w drodze do domu z budowy wpadłam na chwilę do centrum handlowego po jakąś spożywkę. Przechodząc obok jubilera przystanęłam, bo pewien zegarek zwrócił moją uwagę i dopiero po chwili stwierdziłam, że chyba nie pasuje do tej witryny:eek: Dodam tylko, że wygląd miałam mocno budowlany:)

Ciekawe jakby Cię potraktowali, jednak kierujemy się w życiu pierwszym wrażeniem, ale klasę ludzi się poznaje po tym co zrobią z tym wrażeniem;)