Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bławatkowe komentarze

Ardea

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ardea

2967

• agalind

1588

• pumpaluna

1153

• Esiak

730

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam oglądać kuchnie, och ach ileż systemów można wybrać! Normalnie głowa pęka od ilości informacji. No ale praktycznie się już zdecydowaliśmy na fronty wysoki połysk w odcieniu wenge-grafit w rzeczywistości wpadający wg mnie bardziej w grafitowo-srebrny, góra biała. Mój mąż, który do tej pory gderał czy mi szarości w życiu za mało stwierdził, że kolor piękny jak pani pokazała, nawet chwili go nikt nie namawiał a jak przybąknęłam o innym to od razu mnie ofukał, ufffffffffffff

Wybraliśmy też panele i to zupełnie przez przypadek, znajomy podpowiedział żeby iść poszukać i przemyśleć sprawę bo w 2012 ma być sporo drożej. Jeśli zostawimy zaliczkę przed końcem roku to nie obejmą nas podwyżki, no i chyba tak zrobimy zwłaszcza, że 100zł wystarczy a montować mogą w marcu. A propos szukania podłóg to trafiłam dzisiaj na inne drewnopodobne płytki z paradyża, noce kompletnie się nie zgrają z jasnoszarym dębem paneli więc szukamy czegoś innego, dębopodobna jest kolekcja QUERCIA no i ceny zachęcają, u mnie 71zł/m2 a na nadzie nawet za 52znalazłam. Znacie kogoś kto to ma lub planuje?

Płytek nie znam, na fotkach wyglądają bardzo dobrze. Pewnie wszystko będzie droższe w 2012:( Kupimy styro do ocieplenia, damy zaliczki ekipom i może przez zimę częśc sprzętów uda się kupic(baterie, lampy...), ale na panele i płytki nie mam siły, tak mnie dobija elektryk, który snuje refleksje nad każdym gniazdkiem;) na bank nie zrobimy wylewek, byle się udało wytynkowac garaż i wstawic bramę...

A panele jakie wybrałaś, wstawiałaś gdzieś takie jasnoszare, ale nie pamiętam

Ja bym chciała jak najwięcej kupić przed końcem roku i będziemy pewnie musieli przemyśleć kwestię uruchomienia kolejnej transzy. Planowaliśmy wziąć ją na początku lutego, ale w świetle tych podwyżek to może jednak przesuniemy ją na grudzień, żeby mieć jak zakupy porobić.

Wybraliśmy panele quick step dąb jasnoszary, dostaliśmy w komforcie mały rabat i wyjdą nam w cenie eggera

Wybraliśmy też panele i to zupełnie przez przypadek, znajomy podpowiedział żeby iść poszukać i przemyśleć sprawę bo w 2012 ma być sporo drożej. Jeśli zostawimy zaliczkę przed końcem roku to nie obejmą nas podwyżki, no i chyba tak zrobimy zwłaszcza, że 100zł wystarczy a montować mogą w marcu. A propos szukania podłóg to trafiłam dzisiaj na inne drewnopodobne płytki z paradyża, noce kompletnie się nie zgrają z jasnoszarym dębem paneli więc szukamy czegoś innego, dębopodobna jest kolekcja QUERCIA no i ceny zachęcają, u mnie 71zł/m2 a na nadzie nawet za 52znalazłam. Znacie kogoś kto to ma lub planuje?

płytki nawet ładne, tylko dla mnie jak mają imitować drewnianą podłogę są za małe... robi się taki parkiet...

od znajomego pracującego w salonie podłogowym a też się właśnie budującego wiemy, że idą w górę podłogi, przewidywane podwyżki barlinka, quickstepa,eggera i czegoś na B (drogie były, coś po 120zł m2), pociągnął też za język kolegów z branży i ceramika też ma pójść w górę, już niektóre paradyża u nas podrożały nawet po 10-15zł/m2

Esiak ja nie mam ciśnienia, żeby mi płytka imitowała drewnianą podłogę, po prostu nie chcę typowych błyszczących; mój mąż to nawet ułożone w V by chętnie widział ale ja zdecydowanie bardziej wolę ułożone tradycyjnie. Poza tym to jedyne płytki imitujące dąb a panele będą właśnie "dębowe" no i nie ukrywam - cena robi różnicę.

Moja kuzynka ma w łazience Woodentic ochra i nie pamiętam, zeby miała problem z położeniem, to chyba zależy od serii.

Esiak, niedzielnie - psalmowo:) A u nas jedynym pomieszczeniem "stylizowanym" będzie sypialnia, mąż chce coś w górskim klimacie:) takim, jak na fotkach do psalmu...