aneta5445 10.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam założony dach ale nie ma pod nim foli. Chcę teraz ją założyć tylko nie bardzo wiem jaką filię wybrać i ile ona kosztuje. Wczoraj w castoramie widziałam po 2,70za metr a na allegro jest po 70 groszy żółta folia. Moje pytane brzmi czy filia za 70 groszy zdaegzamin i czy opłaca się ją kupować oraz jaką powinna mieć grubość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.04.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Musisz zdemontować pokrycie , żeby położyć folię . Weż dobrego fachowca , żeby nie poniszczył blachy przy demontażu .Folia musi być paro przepuszczalna . Radziłbym położyć deski i papę. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A skąd pewność czy jakakolwiek folia jest potrzebna skoro nie wiadomo czym jest pokryty dach. Akurat grubość folii nie ma istotnego znaczenia gdyż istotną rolą jest funkcja jaką ma ta folia spełniać. Janie jesteś jasnowidzem, skąd wiesz, że na tym dachu jest blacha?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Użyto słowa "założony". Może po tym. Sam jestem ciekaw. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta5445 12.04.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Faktycznie na dachu jest blacha. Konieczne jest zdejmowanie pokrycia? Nie da się tego zrobić od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Faktycznie na dachu jest blacha. Konieczne jest zdejmowanie pokrycia? Nie da się tego zrobić od środka? Janie jestem pełen podziwu dla Twojego logicznego rozumowania! Aneto masz na dachu blachę czy blachodachówkę? Profesjonalne wykonanie takiego montażu od środka nie jest możliwe. Należy zrobić tak jak pisał Jan a do tego zdemontować łaty zamontować folię wstępnego krycia, kontrłaty, łaty i pokrycie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 13.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Dzięki Andrzej.Jak zobaczyłem cenę oglądanej folii to wyeliminowałem dachówkę . I co pozostało?. A może nieużytkowy i nic nie potrzeba robić. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta5445 14.04.2011 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 czyli wychodzi na to ze musze caly dach od nowa robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.04.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Niestety ale tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts