mayland 05.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Nalka pewnie markiza nie załatwi problemu ale choć zobacz. Nieprzemakalna.http://allegro.pl/markizy-markiza-roleta-300x200-czerwony-ekri-i1588636967.htmlhttp://allegro.pl/listing.php/search?category=5&sg=0&order=p&price_from=&price_to=&string=markiza&change_view=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 tylko Nelka musi dac to cos pod balkonem, a tam sa slupy, musialaby sie miedzy nimi wymiescic, a markiza z tego co wiem nie sluzy jako oslona od deszczu tylko od slonca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) Głównie tak ale jest też nieprzemakalna. Je sie montuje na 2 sposoby, Można podwiesić ale też montować do czoła. Ja poddaję pomysły jedynie. Może Nelce się coś z nich przyda, zainspiruje czy wskaze inne rozwiazanie. Edytowane 5 Maja 2011 przez mayland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.05.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Nelka.......a dleczego Ty wogóle chcesz zadaszać swój taras????? przecież masz piękny balkonik nad tarasem, który trosze przesłania od góry. Ja bym wogóle niczego nie zmieniała dla mnie jest super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 bo chcialaby posluchac deszczu siedzac na tarasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.05.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 (edytowane) No to też ;)Ej Ty! Ale głównie kalu chodzi o to, żeby mi te deski tak nie marniały i żebym nie musiała za każdym razem pakować wszystkie manatki (stolik, fotele, leżak, stoliczek i krzesełka dzieci, zabawki dzieci-kartki, kredki, farbki, lalki, misie, autka itp ), z tarasu kiedy pada bo to można cholery dostać (przynajmniej ja tak mam ) A jeszcze mi się przypomniało, że ten przedzierający się przez podłogę balkonu deszcz odbija mi się od desek i mam szyby całe uciorane Bo to, że obecnie balkon ładnie przesłania taras, to się zgodzę jak najbardziej, ale kiedy pada, to już jest do bani Nie, albo zadaszony, albo nie chcę wcale. Edytowane 5 Maja 2011 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.05.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ps. dechy na taras (te, które czekały w garażu cały rok prawie) się malują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 05.05.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 mayland, właśnie przed chwilą przy obiedzie rozmawialiśmy o markizie, ale z przeznaczeniem nad balkon jeśli już. Tam byłaby ekstra, Ale nie teraz ze względu na cenę. Dzięki za wszelkie pomysły i rady. Są dla mnie bardzo cenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.05.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 hej wunia i efcia A co ty Efilko myślisz o tych zabiegach okołotarasowych? Słoneczko nie do końca jarzę zamierzenia ale powiem ci z własnych doświadczeń że mój balkon mi wystarcza mimo że jest bardzo wysoko i że zadasza tylko połowe tarasu, i że jest od zachodu czyli statystycznie rzecz biorąc od tej powinno zacinać. mebelki są zawsze 'uratowane' i suchutkie. z tego co kojarze wystaje na 2m a jest na wysokości ok 3m nad tarasem. myślałam o jakiejś ewentualnie markizie wypuszczanej z czoła tarasu ale to jeśli już to raczej przeciwko promyczkom. w zamian zasadziłam sobie nową lipę i mam nadzieję że to plus aktualny parasolek wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Słoneczko nie do końca jarzę zamierzenia ale powiem ci z własnych doświadczeń że mój balkon mi wystarcza mimo że jest bardzo wysoko i że zadasza tylko połowe tarasu, Bo twój balkon nie przecieka efciu, a mój tak. mebelki są zawsze 'uratowane' i suchutkie moich nie da się uratować podczas deszczu zostawiając je na tarasie z tego co kojarze wystaje na 2m Mój balkon też, ale-powtórzę się- przecieka podczas deszczu myślałam o jakiejś ewentualnie markizie wypuszczanej z czoła tarasu ale to jeśli już to raczej przeciwko promyczkom U mnie nie miałoby to sensu w powodów, jak wyżej Efciu, zamierzenia proste. Chodziło o zadaszenie tarasu: -likwidacją balkonu i zrobieniem dachu nad tarasem z pozostałych po balkonie belkach lub -pozostawiając balkon i wymyślając coś innego choć póki co, nic sensownego Edytowane 6 Maja 2011 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Z powodu tarasu mam wnerwa, więc zmieniam temat. Jak się Wam podoba ten domek z Pracowni MGPROJEKT? http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jas/w1.jpg http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jas/w2.jpg Mój domek, wyglądałby podobnie jak ten od strony tarasu, jakbym wywaliła balkon Rzuty: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jas/rd1.jpg http://www.mgprojekt.com.pl/domki/jas/rd2.jpg Ładniutki, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.05.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Neluś no nic nie poradzę Twój z tym drewnianym balkonem podoba mi sie o wiele bardziej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 wu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.05.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 masz śliczny dom coś wymyślimy żeby go nie zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.05.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 szkoda tego balkonu, może trzeba Ducha ściągnąć na konsultacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 06.05.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ja też z frakcji probalkonowej. Ale to już pisałam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.05.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) Nelka , zrób zdjęcie balkonu, chciałabym zobaczyć jak on dokładnie nad tarasem wisi , dasz radę? tak wiesz en face a już nie trzeba znalazłam sobie i tak sobie myślę, jak dużo chciałabyś "wyciągnąć" to zadaszenia ponad konstrukcję balkonu, która juz jest ? Edytowane 6 Maja 2011 przez malka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 (edytowane) malka, skoro balkon zostaje (bo zostaje) to nic nie będziemy wyciągać go poza to, co już jest. Ja po prostu muszę zrobić tak, żeby to, co już jest nie było przepuszczalne. Hmmm... Edytowane 8 Lipca 2011 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Maleczko, balkon szeroki na 2m, a taras na 3m Zdjęcie tarasu zrobię jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.05.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 I jeszcze, balkon w trapez, taras w prostokąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts