ane3ka1 27.04.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zazdraszczam szafy w przedpokoju, spiżarnio-kotłowni bez węgla i pralni... Nelcia, co do kuchni - Pawłowo-góralskie dechy na ścianę muszą wrócić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 27.04.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) I moja tajemnicza inspiracja Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 27.04.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 27.04.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zazdraszczam szafy w przedpokoju, spiżarnio-kotłowni bez węgla i pralni... Nelcia, co do kuchni - Pawłowo-góralskie dechy na ścianę muszą wrócić! :D:D Musowo I małe sprostowanie dechy były Olciowo - góralskie Nie oddam pomysłu nawet Pawłowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.04.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Te wieeeelkie okna tarasowe na dole - już Ci zazdroszczę, piękne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.05.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Pierwsze, niezbyt udolne próby projektowania kuchni Tak, na szybko... Wizki robił Paweł. Chodziło nam o to, aby zobaczyć, jaką powierzchnię zajmą meble i stół. Nie zwracajcie uwagi na wszelkie nieprzemyślane ruchy typu szafka nad płytą (bez pochłaniacza) Po prawej stronie chciałabym postawić starą, drewnianą witrynę na moją kochaną ceramikę Bolesławską W moich marzeniach kuchnia jest biała, ma drewnianą podłogę ceramiczny zlew (by Ikea). Co jeszcze, nie wiem.... Mam nadzieje, że pomysły będą się pojawiać Na razie marzymy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nelli, zajrzyj do Julianny. Ona korzysta z programiku do projektowania wnętrz, który jej podrzuciłam i wychodzi to pięknie. http://mydeco.floorplanner.com/ Myślę, że masz sporo miejsca w kuchni i możesz na środku postawić krzyżówkę stołu z wyspą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.05.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nelcia jak Robert wam robi projekt to boski będzie A ja już się nie mogę doczekać rozpoczęcia budowy.... Ja też Ja co prawda po cichu, ale dyskusje śledzę uważnie i jestem cały czas na bieżąco. Nelli - kciuki zaciśniętę są nieustająco!!! :hug: Dziękuję Nell, piękny projekt domu i bardzo funkcjonalny. Zastanowiłabym się tylko, czy na piętrze, tam gdzie przy schodach stoi biurko nie zabudować i zrobić wspólną garderobę czy coś podobnego. Albo jakiś fotel i lampę do czytania. Jakoś nie czuje siedzenia tyłem do komunikacji. Co do zewnetrznych kwestii, to czy okna na górze będą fiksami? Przykro mi, że masz jeszcze takie dodatkowe decyzje do podjęcia. I ciężko coś radzić w tej kwestii. Wydaje mi się tylko, że jeśli wyjazd miałby trwać rok, to nie wiem, czy jest sens zmieniać tak diametralnie środowisko dzieciom. Przez rok nie zdążą się zintegrować, przełamać bariery językowej. Też przeszła mi kiedyś przez myśl garderoba w tym miejscu, ale niestety nie mam innego miejsca na biurko, a muszę je mieć, więc raczej tam stanie. Co do wyjazdu, to działamy w tym kierunku. Jeżeli się uda, czas spędzony nad morzem chciałabym wykorzystać przede wszystkim do podreperowania zdrowia (...) Dzięki za głos Nelli, żartujesz chyba. Po tym co Was spotkało, chyba należy się choć maciupcia rekompensata. Poza tym ja lubię takie przymiarki Dzięki pesteczko. Wszelkie uwagi, pomysły, zdjęcia, bardzo, bardzo mile widziane Nellcia przytulasy zostawiam na najblizszy tydzien .... wierze , ze wybierzesz wersje najblizsza Twemu sercu ( i nie mowie tutaj tylko o wyborach budowlanych ) O moje cudne schody widzę Pesteczka na pewno wyczaruje coś pięknego , a do tego doradzi jak to zrealizować Co do Twoich wyborów, to nawet nie śmiem doradzać To ten rodzaj decyzji, który musicie sami przegadać z sobą, dziećmi, rodziną. Wiem, że na pewno już to macie za sobą, a Ty nadal w rozterce, ale porady innych ludzi są w tym przypadku oparte o ich własne doświadczenia, wartości, rozczarowania tudzież dobre zakończenia. Wy macie swoje . W zależności od perspektywy rok to dużo i mało. Dużo wtedy gdy się tęskni, ale relatywnie mało by przewracać życie do góry nogami - pst... już nic więcej nie napiszę . Przegadajcie to po raz setny i zdecydujcie tak by koszty dla Was wszystkich (psychiczne, społeczne, emocjonalne, ekonomiczne, etc.) były jak najmniejsze Czy ja nie mówiłam tego samego słowo w słowo co DePsia?. Buziaki zostawiam:hug:. Dziewczyny macie troche slonka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/sunbathing/smileys-sunbathing-774118.gif O, słoneczko zawsze A w taki dzień jak dziś, to już musowo Moje trzy grosze odnośnie wyjazdu: warto być razem, dla bycia razem Tylko nie róbcie założeń czasowych, bo jak wiadomo prowizorki są bardzo trwałe i rok może się przeciągnąć. Szkołą i dziećmi nie martwiłabym się, dzieci, nawet te bardzo wrażliwe, są elastyczne i łatwo się adoptują. "Warto być razem dla bycia razem" Smutne to,co Was spotkało,czasem nie wiadomo dlaczego zycie daje takiego kopa w tyłek,mam nadzieję ze szybko zapomnicie o tym co was spotkało i wkrótce zaczniecie sie cieszyc nowym,ładniejszym domem. Zycze powodzenia. Dziękuję, trzymamy się dobrze i dzielnie dzięki ludziom i miłości Gdzie znaleźć galerię? Bo nie mogę się dokopać do tego co komentujecie Oj, ja nie mam takiej strikte galerii, zdjęcia są rozsypane po wątku. Niestety nie jest ich zbyt wiele. Mój wcześniejszy wątek (kiedy budowaliśmy leśny domek) juz dawno nie istnieje. No właśnie a ja rozpaczliwie poszukuję półki nad tv (potrójnej) w kolorze szarobrązowym. Bo nie zdążyłam dokupić a podobno już nie ma i teraz cały mój komplet bez tej półki szlag trafil Ma ktoś do sprzedania? Allegro? Nelcia - kupiłaś biurko? Jeszcze nie, ale wiem, że jest już w Katowicach - chyba ten z nowego rzutu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.05.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nelli, zajrzyj do Julianny. Ona korzysta z programiku do projektowania wnętrz, który jej podrzuciłam i wychodzi to pięknie. http://mydeco.floorplanner.com/ Myślę, że masz sporo miejsca w kuchni i możesz na środku postawić krzyżówkę stołu z wyspą. Dzięki za linka pesteczko. Znam mydeco, ale jeszcze nie próbowałam tam projektować. Nie czuję stołu z wyspą, choć nie wykluczam, że mogę się taką opcją jeszcze zachwycić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Budowy nie będzie. Nie mamy ekipy. Nie umiemy znaleźć. Lub nie odzywają się od lutego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Karolcia przydałaby się, żeby to wszystko rozruszać... Ech...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.05.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelcia, Mirek czeka na projekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelcia - na Waszej grupie i wszędzie indziej trzeba dac znać, na pewno coś się znajdzie, na pewno! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 07.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelcia, nie trać wiary, na pewno uda się znaleźć jakąś ekipę. Musi się udać, za dużo osób tu ściska kciuki i wam kibicuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelcia, Mirek czeka na projekt... Aniu, projekt przesłaliśmy 15 kwietnia (szczegółowy, z wymiarami). Później kilka razy dzwoniliśmy, bez odbioru. Ostatecznie 27 kwietnia posłaliśmy smsa lecz i to bez odpowiedzi Co więcej możemy zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Oczywiście chętnie prześlemy projekt jeszcze raz, ale liczyliśmy, że Pan Mirek odezwie się chociaż i powie, czy jest w stanie wejść do nas w tym czasie A dziś to się już załamałam, bo żadna firma, którą prosiliśmy o kosztorys nie odezwała się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 07.05.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelciu, ja się widziałam z Mirkiem kilka dni temu. Mówił, że nie miał Waszego projektu. Nie wiem czemu nie odbiera... pominąwszy to, że 16 kwietnia urodziła mi się córa. Ale nasze telefony odbiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nie nadaję się do budowy Chciałabym wsiąść w auto i pojechać teraz do leśnego domku Nie zwracałabym uwagi na brzydkie chromowane rury na moich schodach i 48cm podciągi wiszące tuż nad moją głową. Przysięgam. http://animowane-gify.skryptoteka.pl/images/5/56.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 07.05.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelli jeśli chcesz mogę CI podać namiary na naszą ekipę. U nas będą przez wakacje później nie wiem czy coś mają. W Leśnym DOmku trafiłam już na etap wykańczania, za to tym razem, mam nadzieję że będziemy szły (a raczej budowały) łeb w łeb Będzie Dobrze!!! :hug: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.05.2013 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nelciu, ja się widziałam z Mirkiem kilka dni temu. Mówił, że nie miał Waszego projektu. Nie wiem czemu nie odbiera... pominąwszy to, że 16 kwietnia urodziła mi się córa. Ale nasze telefony odbiera... Aniu, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Nie wiem. Może projekt ostatecznie nie dotarł. Nie mam pojęcia. Takie daty podał mi przed chwilą Paweł. Sprawdzał na poczcie i w komórce. Prześlę za chwilkę projekt jeszcze raz. Naprawdę jestem zaskoczona, bo ja każdego dnia od tego 15 kwietnia zagladałam na skrzynkę z nadzieją, że się odezwał. W końcu męczyłam Pawła, żeby dzwonił, smsował... A może przez przypadek usunął naszego maila. Też jest taka możliwość. To idę wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts