Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Leśny Domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Neluś ja też tak miałam że już miałam zrezygnować z budowy bo mi się ekipa w ostatniej chwili czyli 2 tygodnie przed wejściem posypała ale od czego forum i dobrzy ludzie:) na pewno ekipa się znajdzie i ruszycie z kopyta:hug:

Nelli, wiele maili nawet tych od osób, z którymi często koresponduję, czasem ni z tego ni z owego zaczyna wpadać w spam. Programy są tylko takie jak ludzie, którzy je piszą, więc mają błędy i tak bywa. Może p. Mirek nic nie winien, a mail z projektem zalega gdzieś u niego w śmieciach spamowych, albo nawet już został automatycznie usunięty, jeśli leżał dłużej niż miesiąc.

Nic Ci niestety nie mogę pomóc, bo nasz budowlaniec jest warszawski. Trzymam kciuki :yes: Będzie dobrze

:hug:

No to my nie pomożemy :( Budujemy tylko szkielety. Szkoda :(

Bo szkielet obłożony wełną jest prawie niepalny. Rozumiem Wasz strach (sama kiedyś przez to przechodziłam), ale w zabezpieczeniu szkieletu przed ogniem ważna jest wełna (nie styropian) i płyta gipsowa. Ani jedno, ani drugie nie pali się.

Pozdrawiam i życzę szybkiego znalezienia dobrego wykonawcy!

Aniu, dziękuję :hug:

Nie wiem czemu niekompletny. No i szkoda, że od razu nie dał znać, że niekompletny :cool:

Nieważne. Będziemy czekać, a w międzyczasie szukamy.

Obecnie składamy papiery o zakończeniu rozbiórki. Kto by pomyślał, że z tym tyle zachodu :cool:

Nastrój mam lepszy niż ostatnio. Na działce zakwitły tulipany i aksamitki. Ale byłam zaskoczona!:)

Poszukujemy też kierownika budowy. I chyba uda się prowadzić budowę z naszą panią Kasią, która była przy pierwszej i z którą mamy dobre doświadczenia.

Teraz mieliśmy trochę kłopotów zdrowotnych dzieci i wszystko stało na głowie.

No a w niedzielę mamy wielkie święto - Julka przystępuje do Pierwszej Komunii Świętej :)

Na budowie zaczęliśmy stawiać domek gospodarczy i porządkować drewno. Muszę zrobić jakieś fotki :)

Inez, Kendra dzięki :hug:

• 2 weeks później...

Heloł na wieczór :)

Nie wiem o czym pisać bo tyyyyyyyyyle tego wszystkiego :)

To może tak:

Wczoraj odebrałam w architekturze pozwolenie na budowę :)

Na razie nieprawomocne.

Czekaliśmy na nie Uwaga - tydzień, jeden, jedyny tydzień, inaczej 7 maleńkich dni ;)

Działka cały czas się porządkuje, więc roboty jest po pachy.

Cieszę się kiedy mogę tam skosić trawę i powyciągać trochę gwoździ z desek.

Jeśli chodzi o rzeczy popożarowe, to już prawie jestem na końcówce porządkowania. Jeżdżę do teściów popołudniami i walczę. Trudne to :(

ale daję radę. Zostało jeszcze kilka worków do przejrzenia. Większość wyrzucam, ale sporo drobiazgów będę mogła zabrać do domu.

Potem chciałabym zabrać sie za ocalałe meble i zawieźć je do stolarza, tego fajnego, którego wezwała rasia (ta to ma siłę przebicia ;))

Zastanawiam się, czy założyć nowy wątek? Co myślicie?

Zdjęcia postaram się załadować w weekend.

Pa :hug:

Fantastyczne wiadomości!:wave:

Neluśka, czy Wy macie już poumawiane firmy?

Leśny Domek zawsze pozostanie Leśnym Domkiem, tyle, że może z przydomkiem (przypadkowa gra słów mnie zawsze rozbawia:lol2:) Junior;), albo po polsku - Młodszy:).

Buziaki :hug:.

no ja nie wiem Neluś czy nowy zakładać nowy domek niby ale jednak prawie o samo:hug:

Jak wiadomo, prawie robi wielką różnicę ;)

Chciałam taki tytuł "Hakuna matata" ;)

ale coś mi się wydaje, że mnie nie przepuścicie :D

Problem jedynie w tym, że nowi forumowicze, którzy zajrzą do mojego wątku, będą nieco zdezorientowani :cool:

No a komu chciałoby się czytać cały wątek, żeby zrozumieć o co tu chodzi :cool:

Fantastyczne wiadomości!:wave:

Neluśka, czy Wy macie już poumawiane firmy?

odp :yes:

Leśny Domek zawsze pozostanie Leśnym Domkiem, tyle, że może z przydomkiem (przypadkowa gra słów mnie zawsze rozbawia:lol2:) Junior;), albo po polsku - Młodszy:).

Buziaki :hug:.

Przydomkiem może być szopka, którą obecnie stawiamy :D

A samo jej stawianie to też niezła szopka :D

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...