Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Leśny Domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj jak tu fajanie zmiany zmiany zegary - spełnione marzenia i znowu zmiany :) :) ja nawet nie udaję, że ogarniam te zmiany, ale mogę zagłosować na wielkie TAK dla rur na wierzchu ;) u mnie miały też być ale dzielny tata lasche wszystko córeczce pozakrywał :lol2: no kochany rodzic jak nic :)

A czy działka jest w granicach miasta, czy wsi?

Bo od stycznia 2009r obowiązuje zapis, ze działki rolne i sady w terenie miast nie trzeba odrolniać, tylko z urzędu są budowlanymi....

Tak przynajmniej ja budowałam i odgraniczać nie musiałam... o ile nie pokręciłam...

A dwa to ja bym zapytała gminę o plan zagospodarowania przestrzennego... Bo mam małą działeczkę w mieścine, ale mieścince i niestety jakiś debil z budowlanej zrobił sad, bo rosło kilka drzew owocowych... i do budowy brakło mi kilka tysi i musiałam moje autko sprzedać....

Więc jak działka ma plan zagospodarowania jako budowlana, albo robią właśnie plan, albo mają warunki zabudowy, to olej przekształcanie, ale w razie co to dopilnuj, żeby w planie ją ujęli jako budowlana. Rozumiem, że media są jak nie na działce to w granicy...

I kompletnie już nie kumam, po co ma kuchnia iści do pokoju, pokój do .. chyba kuchni, schody do wiatrołapu i salonu... Nooo kompletnie nie rozumiem... Nelcia jak Ci się nudzi to wpadnij do mnie , albo poplew... trochę kasy zostanie...

Może to dobrze, że nie dotarłam do Ciebie, bo jak w końcu dotrę to wreszcie będzie wszystko na swoim miejscu... ;)

Aaaa i jeszcze dobrze zrobiłaś, ze nic nie kupiłaś zgodnie z zakazem , tylko szmatki... na nie nie było zakazu... ;)

Arniczko, nasza działka, póki co jest rolna bez możliwości zabudowy. Tak jest zapisane w obecnym planie zagospodarowania przestrzenngo. Ale właśnie go zmieniają i złożyliśmy Uwagę do Studium Planu Zagospodarowania Przestrzennego (jakoś tak), żeby ujęto naszą działkę jako tereny przeznaczone pod zabudowę. Czekamy na odpowiedź. Wierz mi, że napytaliśmy się i nachodziliśmy sporo, bo tu, chodzi trochę jakby o nasze życie :) Media są w granicy działki.

A co się tyczy zmian, to głowy tym sobie nie zaprzątaj. To tylko takie moje luźne wywody, jak mi się nudzi :p

Więc przyjeżdżaj do mnie spokojnie, bo jeszcze dłuuuuuuuuugo wszystko będzie na starym miejscu. Kurde, wybierzcie się z wusią! Marta z efcią was pokierują zabierając się z Wami. Ale byłaby biba. To jak? :rolleyes::rolleyes: Ogórki kiszone na zagrychę mamy, to i coś mocniejszego się znajdzie ;)

Oj jak tu fajanie zmiany zmiany zegary - spełnione marzenia i znowu zmiany :) :) ja nawet nie udaję, że ogarniam te zmiany, ale mogę zagłosować na wielkie TAK dla rur na wierzchu ;) u mnie miały też być ale dzielny tata lasche wszystko córeczce pozakrywał :lol2: no kochany rodzic jak nic :)

:rotfl:

Nelko, to ja za te przekształcenia kciukam! U nas w gminie ustalili opłatę adiencką (czyli za wzrost wartości działki) na poziomie - uwaga! - 50%. To chyba krajowy rekord. Swoją droga niezła zadyma teraz z tego powodu jest.

Czy ja dobrze pamietam, że Ty kupowałaś kiedyś taką roletę:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/liselott-roleta__0111327_PE262052_S4.JPG

Masz ją?

Nie mam tego Wusiowego ustrojstwa, bo on krzyczy, że za szybko jeżdżę, i dlatego nigdy nie kupię....

A teraz wyjeżdżam w piątek do Zakopanego, a w środę morze.. więc nie bardzo mam kiedy...

I jeszcze do Łodygowic mam do przyjaciół zajechać i do rodziny na dwa trzy dni...

Tylko jak i kiedy to mam zrobić?????????? Więc chyba nigdzie nie pojadę....

Za mało czasu na wszystko....

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...