Nelli Sza 19.03.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) Pytam, bo ciężko jest mi znaleźć typowy projekt, gotowiec o takiej powierzchi (max 120m2) który spełniałby oczekiwania inwestora. Nie chodzi o to, że wymyśla jakieś cuda, nie. Jednak nie ma niczego takiego, co mu leży. A skoro tak, to może lepiej od razu zrobić projekt indywidualny niż kupować gotowy i całkowicie go zmieniać. Jak myślicie? Tylko kto mi go narysuje. Owszem znam kilka takich osób, do których mogłabym się zgłosić, ale tak nie do końca jestem co do nich przekonana. No i pomyślałam, że może wy po prostu moglibyście kogoś polecić. To tyle. Edytowane 19 Marca 2012 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.03.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Z pomocą mayland konkretyzuję moje poszukiwania. Potrzebuję architekta z uprawnieniami do narysowania projektu domu jednorodzinnego o wielkości maksymalnie 120m2 powierzchi całkowitej, więc bardzo małego domku. Jednocześnie chciałabym, żeby ktoś wykonał wizualizacje wnętrz tegoż domu, ale nie chodzi mi o konkretne modele, meble itd tylko o taką ogólną wizję, żebym mogła zobaczyć w przestrzeni jak będą wyglądały pomieszczenia (co się tam zmieści i jak dużo zabierze "to" miejsca) Nie wiem tylko czy architekt oprócz projektu wykona takie wizualizacje, czy trzeba z tym iść do projektanta? Jak to było u was? Dzięki mayland 120m2 pow. całkowitej a nie uzytkowej? Jestes pewna? To spora różnica przy domu z poddaszem użytkowym. Architekt pewnie wykona wizualizacje ale.... może być Ci trudo znaleść kogoś kto się podejmnie wykonania takich "niedokończonych" wizualizacji. Raczej zleciłabym jednak te układy funkcjonalne. Wtedy widzisz wszystko na rzutach a nie w 3D. Ale masz wymiary mebli, przejść, drzwi, okien itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Pytam, bo ciężko jest mi znaleźć typowy projekt, gotowiec o takiej powierzchi (max 120m2) który spełniałby oczekiwania inwestora. Nie chodzi o to, że wymyśla jakieś cuda, nie. Jednak nie ma niczego takiego, co mu leży. A skoro tak, to może lepiej od razu zrobić projekt indywidualny niż kupować gotowy i całkowicie go zmieniać. Jak myślicie? Tylko kto mi go narysuje. Owszem znam kilka takich osób, do których mogłabym się zgłosić, ale tak nie do końca jestem co do nich przekonana. No i pomyślałam, że może wy po prostu moglibyście kogoś polecić. To tyle. Projekty budowlane robi mhk Swój dom sama projektowała. Chyba nawet powierzchnia jest podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 powierzchnia całkowita budynku jest sumą wszystkich kondygnacji nadziemnych i podziemnych wliczając poddasze, tarasy, kondygnacje techniczne i magazynowe. Mierzona jest na poziomie posadzki po obrysie zewnętrznym budynku z uwzględnieniem grubości ścian, tynków, okładzin i balustrad. Powierzchnia całkowita kondygnacji składa się z powierzchni kondygnacji netto oraz powierzchni zajętej przez konstrukcję Powierzchnia użytkowa to część powierzchni netto, która odpowiada przeznaczeniu budynku. To co zaliczamy do powierzchni użytkowej jest zależne od celu i przeznaczenia budynku. W domu jednorodzinnym powierzchnia użytkowa to powierzchnia zajęta przez pokoje, kuchnię, łazienki. Pamiętajmy o tym, ze w pomieszczeniach ze skosami można różnie obliczać powierzchnie pomieszczeń to tak dla przypomnienia, dla mnie samej też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.03.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 120m powierzchi całkowitej przy założeniu, że ścianka kolankowa wyniesie około 1,5m. Czy te układy funkcjonalne to to samo co rzuty, zamieszczane w każdym projekcie? A dlaczego "niedokończonych" wizualizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.03.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Zrozumiałam, że chcesz zobaczyć jakie mozliwe są wersje ustawień w pomieszczeniach. Wizualizacje to zazwyczaj też dekoracje, zabudowy, dobór kolorystyki, okładzin itp. no i widok 3D. To tak naprawde projekt wnętrz. Zatem będzie interesować Cię projekt budowlany wraz z projektem wnętrz? Trzeba to jasno zaznaczyć przy zleceniu takiej pracy dlatego, że projekt wnetrz bywa droższy od projektu domu A układy funkcjonalne to tak, to rzuty. Ale możesz poprosić o bardziej szczegółowe, nie tylko zaznaczenie gdzie stół i kanapa. One mogą być wyjściowym punktem do projektu przyłaczy wod-kan i elektryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.03.2012 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 (edytowane) O kurczę, no tak To chyba musiałabym się zadowolić tymi układami funkcjonalnymi Edytowane 19 Marca 2012 przez Nelli Sza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.03.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 A jaki to koszt te wizualizacje, tak mniej więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 19.03.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 To żeby tak nie przynudzać, wrzucam kilka zdjęć pustej góry A potem zmykam do łóżka bo mam grypę i jest mi baaaaaaaaardzo źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ales ty tam namieszala u siebie tam taka przestrzen zostanie czy cos planujesz?? Nelka na ogol architekt, ktory robi projekt to robi wizualki ale budynku ewentualnie bo to sie rysuje na plasko. Najlepiej majac projekt w danej skali wycinac sobie mebelki tez w skali i ukladac. Zeby pokazac wnetrza to juz musialby architekt wnetrz zrobic. Moge ci dac namiary na znajomego architekta ale nie wiem jakie on ma ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.03.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Nelciu, jak zdrówko? Pozdrawiamy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Dzięki Aniu, już dobrze. Marta, planuję TV i małą sofkę Zbieram ładne, małe domy. Ten jest boski http://www.z500.pl/thumb.php?src=res%2Fwizualizacje%2FZ290%2FZ290_view1.jpg&size=700&height=526 http://www.z500.pl/thumb.php?src=res%2Fwizualizacje%2FZ290%2FZ290_view2.jpg&size=700&height=526 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2012 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 I ten http://www.z500.pl/thumb.php?src=res%2Fwizualizacje%2FZ229%2FZ229_view1.jpg&size=700&height=526 http://www.z500.pl/thumb.php?src=res%2Fwizualizacje%2FZ229%2FZ229_view2.jpg&size=700&height=526 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Jak macie coś ładnego, wklejcie przy okazji.... Pozdrawiam I chwalę się moją Stellą http://allegro.lazienkizklasa.pl/produkty_allegro/stella16014.jpg Jak zawiesimy, to pokażę jak wygląda u nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.04.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Nelka, co Cię tak na nowe klocki wzięło?Cieszę się, że już dobrze. I dziękujemy za zaproszenie. Jak będzie ciepło, ładnie i dogodnie to się pojawimy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.04.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Neluś ten pierwszy bossssssssski:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Nelka, co Cię tak na nowe klocki wzięło? Bo ja lubię budować Neluś ten pierwszy bossssssssski:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.04.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Bo ja lubię budować To my po jednych piniondzach Przez Ciebie projekty oglądam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.04.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 mi ten drugi sie bardziej podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 04.04.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Drugi jest super i się rozmarzyłam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts