Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Leśny Domek

Recommended Posts

Jak o mnie nie zapomnicie przy następnej akcji u Neli -ciasto zapewniam ,bigos.. ??

(a wszyscy żyją po tych lesnych grzybach w bigosie?

////////////////////

ja jakoś żyję i mam się dobrze ;)

cieszę się, że mogłam cię poznać i wespół w zespół machać szmatkami w tym szczytnym celu :D

jeśli następnym razem będzie to przepyszne czekoladowe ciasto, to ja się stawiam na 1000% :lol2:

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś, jedno ciacho było czekoladowe oblane pyszną polewą i posypane czymś różowym i słodkim -miooodzio, choć ja jako nieczekoladowa, zasmakowalam w bakaliowym cieście cytrynowym....ślinotok juz masz??

:lol2:

Ja się dowiedziałam dopiero dzisiaj, dzięki Redakcji, bo ostatnio rzadko bywam na forum. Nelluś, spotkało Was wielkie nieszczęście i bardzo Wam współczuję, ale też spotkało Was ogromne szczęście, bo doświadczyliście rzeczy tak rzadkiej już na tym świecie: serca innych, czasem zupełnie obcych ludzi. I jestem na 100% pewna, że wszystko się ułoży! Już niebawem usiądziecie w nowym (odbudowanym?) domu i będziecie wspominać tylko to co najlepsze a wielkie z Waszej historii wypłynęło. Zobaczysz Nelluś. Nic się nie dzieje bez powodu. Widocznie coś lepszego jest Wam pisane i teraz trzeba dbać o dzieci, żeby szybko zapomniały co złe a reszta się poukłada i jeszcze Was zaskoczy. Z takimi ludźmi jak Muratorowa Grupa Wsparcia nawet się nie obejrzycie jak znowu największym problemem będzie to, że mleka w lodówce zabrakło. Całuję Was mocno i przytulam duchowo jak najmocniej mogę! Będzie nie tylko dobrze. Będzie cudownie, zobaczycie! Mówię to ja - stara czarownica! :)

No nie ...z przepisami po forum jeszcze nie latałam...

3 jajka-całe

25 dkg mąki

25 dkg cukru

1/2 k.margaryny(może byc masło)

1 cukier waniliowy

1-2 łyżeczki proszku

3/4 szkl.mleka

margarynę,cukier ,jajka -ucierać-u mnie robi to mikser

dodac make z proszkiem i dolac mleka aby otrzymac odpow.konsystencję-nie za gęst,nie za płynące

Ja to robie na oko dolewając prosto z kartonu.

W zależnosci od posiadania robimy czekoladowa -dodając 50 gr kakao

-cytrynowa-starta skórka z1 cytryny plus wysisniety sok

Można dodać bakalie-jak ktoś lubi.

Piec 40-50 min w 180 stopni.

Ja wkładam blaszke do ciepłego piekarnika na 30 minut pieke od dołu,potem włączam i góre i dół.

Sprawdzam patyczkiem-jak suchy-wyciągac i po wystudzeniu -ZJADAĆ.

Nelciu KOCHANA

nie wiem co napisać w obliczu tej tragedii, która Was dotknęła...

bardzo Wam współczuję, przytulam mocno i mam Was w myślach i w sercu praktycznie cały czas przez tych kilka ostatnich dni...

wiem z kolei to, że spotkało Was coś wspaniałego, coś co w dzisiejszym świecie można uznać za cud, coś o czym można przeczytać tylko w bajkach, coś magicznego... ta lekcja dobroci, bezinteresowności i Miłości jaką doświadczacie od innych ludzi, musi Wam dawać ogromną moc, wiarę i sprawiać, że patrzenie w przyszłość to wielka radość. Wierzę, że "rodzina forumek" zdziała cuda, co zresztą już jest namacalnym dowodem, że najszybciej jak się tylko będzie dało zamieszkacie w swoim domku, a wspominać będzie tylko te cudowne chwile w Waszym życiu.

Nelcia jesteście wspaniałą Rodziną otoczoną wspaniałymi ludźmi i to jest najważniejsze.

Trzymajcie się cieplutko i informuj nas proszę, co jeszcze potrzebujecie i w czym możemy Wam pomóc. :hug:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...