marcin.2 10.04.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam.Wykonuję elewację w budynku odyseusz Zaznaczyłem fragment ściany (ŁUK WYSTAJĄCY NA ZEWNĄTRZ) którą nie wiem jakim materiałem wykończyć. Dach pokryty jest dachówką ściany tynkiem podobnie jak na zdjęciu. Proszę o podpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 11.04.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Domyślam się,ze chodzi Ci o to jaki tynk nałożyć na ten wystający łuk?Czy o zrobienie całego łuku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.2 11.04.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chodzi mi o górę tego łuku boki mam zrobione tynkiem, czym go pokryć żeby było to w miarę szczelne ładnie wyglądało i troszkę chroniło boki tych ścian szerokość 43 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.2 11.04.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chodzi mi o górę tego łuku boki mam zrobione tynkiem, czym go pokryć żeby było to w miarę szczelne ładnie wyglądało i troszkę chroniło boki tych ścian szerokość 43 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chodzi mi o górę tego łuku boki mam zrobione tynkiem, czym go pokryć żeby było to w miarę szczelne ładnie wyglądało i troszkę chroniło boki tych ścian szerokość 43 cm Fakt , jak zostawisz tynk to się usyfi w dwa miesiące. Najlepiej daj tam jakiś materiał , który już występuje na elewacji czy budynku. Cegła , dachówka ( widziałem kiedyś ładnie poukładana - efekt bardzo przyzwoity) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 11.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Rzeczywiście dosyć trudny temat,na zdjęciu ta ozdoba wygląda jakby pełniła rolę poręczy,jeśli właściciele domu mają dzieci to czysta długo nie pozostanie:)niemniej uważam,że nałożenie sporej ilości kleju oraz siatki w zupełności wystarczy a po nałożeniu tynku łuk będzie prezentował się dokładnie jak na zdjęciu,innym rozwiązaniem może być wyłożenie powierzchni płytkami klinkierowymi chociaż może to być czasochłonne. ps bardzo jestem ciekawy jak wygląda to w rzeczywistości,jeśli miałbyś możliwość zrobienia fotki to nie zapomnij pochwalić się na forum swoją pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts