gegus37 17.11.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Właśnie stoje przed poważnym dylematem - dachówka - jaką wybrać ? ....podoba mi sie ROBEN angoba kasztanowa . Jedni chwalą drudzy ganią wiec sam nie wiem co sądzić. cena też troche kusi ! może ktoś ma taką i może sie wypowie... jak to k....a z ta dachówką jest ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bp1719504213 18.11.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam.Zastanawiam się nad dachówką Robena średzka falista czy ktoś ma tę dachówkę?A co sądzicie o Braasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 06.12.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was zetknął się już z dachówkami włoskiej firmy COTTO POSSAGNO? Nie zetknęłam się, ale słyszałam, że włoskie, hiszpańskie, czy inne z ciepłego klimatu niekoniecznie muszą się u nas dobrze sprawować, ile w tym prawdy? Ale chyba nikt spotykający takie opinie nie chciałby eksperymentować na własnym dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga_2 03.01.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Mamy Braasa cementową, podwójna esówka, ceglasta. Dachówka jest piękna, kolor super, ale....właśnie jest ale: sporo dachówek uszkodzonych, kilka wybrakowanych (powłoka chropowata, kolor nieco inny od pozostałych), najwięcej ubytków w dachówkach bocznych. Wszystkie reklamacje hurtownia przyjęła, ale wiadomo trochę nerwów było i straconego czasu, bo przecież trzeba znów rozwiązać kolejny problem . I to wkurza mnie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 24.01.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam!Czy ma ktroś dach z dachówką Koramica L15 ceglasta angoba szlachetna? Planuje zakup tej właśnie dachówki i chciałbym zobaczyć jak wygląda na dachu. Proszę o zdjęcia. Druga nad jaką się zastanawiam to Roben kasztan angoba ale tą juz widzialem.Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toom 28.01.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ja wybrałem ROBEN+ midziana - 25,92 brutto/m2. Jestem zadowolony z wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 02.02.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 U mnie kończą kłaść na dachu ROBENA + kasztan - wygląda suuuuper i w dobrej cenie ...polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 08.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U mnie od paźdz ub roku jest Roben miedź. Wygląda super . Trzeba tylko przypilnować aby dachówka przyjechała z jednej serji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka28 09.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ja zdecydowanie jestem za Robenem. Kupilisamy jesienny liść i jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno z jakości jak i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 12.03.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mogę polecić rzadko spotykaną dachówkę Jacobi J12 Edelschwarz - czarna angoba szlachetna (lub też staroniemiecka czerń) - super jakość i całkiem przystępna cenowo. Dachówki na cały dach kosztowały ok. 20 tys netto zł Na moim dachu prawie 300m2 wyszło tylko 1500 zł drożej od zwykłej angoby Koramica L15 antracyt. Tu dachówka z bliska: http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i798583.jpg A tu na dachu w pełnej krasie http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i845449.jpg http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i845450.jpg a tu jak jeszcze okna dachowe nie były zamontowane http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i816878.jpg kolor się nieco różni na fotkach, bo robione w innych warunkach atmosferycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 15.03.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 hm, ja do tej pory tez bylem za robenem, tzn. w 3 firmach zachwalano ja jako "solidna jakosc w dobrej cenie"; po wczorajszym randevous po skladach nie jestem juz tak przekonany do robena (miala byc sredzka angoba ceglasta). Wszyscy, jak jeden maz (okolo 10 handlowcow) odradzali robena... tzn potwierdzali niska cene, jednak mowili o niej niemal z pogarda "dachowka inwestycyjna"... polecany byl Koramic lub Creaton (o Jacobi tez wspominali, ale niepolecali ze wzgledu na duza roznice w cenie)... no i tak sie teraz zastanawiam... no nic, mam jeszcze troche czasu, pojezdze, popytam, podotykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madison22 15.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ja tez glos na Robena,dachowka ceramiczna za rozsadna cene(jak na nasza kieszen )[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 15.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 hm, ja do tej pory tez bylem za robenem, tzn. w 3 firmach zachwalano ja jako "solidna jakosc w dobrej cenie"; po wczorajszym randevous po skladach nie jestem juz tak przekonany do robena (miala byc sredzka angoba ceglasta). Wszyscy, jak jeden maz (okolo 10 handlowcow) odradzali robena... tzn potwierdzali niska cene, jednak mowili o niej niemal z pogarda "dachowka inwestycyjna"... polecany byl Koramic lub Creaton (o Jacobi tez wspominali, ale niepolecali ze wzgledu na duza roznice w cenie)... no i tak sie teraz zastanawiam... no nic, mam jeszcze troche czasu, pojezdze, popytam, podotykam Przy wyborze dachówki nie do końca należy się kierować opiniami handlowców. Często proponują produkt od producenta z którym na daną chwilę mają dobre warunki handlowe. Producenci mają często bardzo duże stoki magazynowe a coza tym idzie bardziej ,,mobilizują" hurtownie dystrybucyjne do większej sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigala 20.03.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Od roku mam Roben średzka falista (k.miedziany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdajacek 20.03.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Creaton Łupek angobowana-- mój faworyt nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 29.03.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 tez juz wybralam, wiec moge sie pochwalic Creaton Kera-Phanne Premion w kolorze antracyt spiekany, barwiona w masie wybor byl podyktowany glownie niewielkim katem nachylenia mojego dachu, przed ktorym inne dachowki po prostu wymiekly no a przy okazji zyskalismy niezla podobno jakosc [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 02.04.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 My mamy Creatona Futurę Brązową Noblesse. Cuuudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Runner72 03.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Od 6 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem dachu pokrytego dachówką Koramic renesansowa - kolor ceglasta angoba szlach. Kupiony raczej po namowie hurtowni i główne materiały hurtem przed budową domu (to były czasy gdy ich niby brakowało).Dach jest ładny, dachówka dobrej jakości. Opinia dekarza (robi 10-12 dachów rocznie)- najlepszy jest Kreaton, Koramic dobry. Roben- słaby i krzywy! Choć napewno dużo lepszy niż dach. betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 03.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Od 6 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem dachu pokrytego dachówką Koramic renesansowa - kolor ceglasta angoba szlach. Kupiony raczej po namowie hurtowni i główne materiały hurtem przed budową domu (to były czasy gdy ich niby brakowało). Dach jest ładny, dachówka dobrej jakości. Opinia dekarza (robi 10-12 dachów rocznie)- najlepszy jest Kreaton, Koramic dobry. Roben- słaby i krzywy! Choć napewno dużo lepszy niż dach. betonowa. Mógłbyś podesłać mi kilka fotek na maila Wybrałem tą samą dachówkę, dach będzie kryty dopiero w sierpniu ale chciałbym już oko pocieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margot m 24.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Planuje zakup dachowki Creatona Premion miedziana angoba (44zl/m). Czytalam o pewnych negatywnych opiniach na temat Creatona (ze 'to juz nie to, co kiedys' itp), ale na temat kazdej innej firmy rowniez mozna znalezc negatywne opinie. Czy ktos mial niedawno jakies problemy z ta dachowka? Prosze rowniez o zdjecia dachu z Creatonem Premion, jesli ktos owe posiada. Z gory dziekuje bardzo za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts