ryba7070 26.06.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Aha. A oni nie robią ceramicznej? Raczej nie, chyba, że coś się zmieniło, jest to popularna dachówka ale cementowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.06.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedz.Teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 26.06.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Przejechałam się do hurtowni i kupiłam po 1szt każdego rodzaju - to chyba najlepszy sposób na dokonanie wyboru Dopiero jak się ułoży dachówki koło siebie, to widać różnice w kolorze, No chyba jednak nie Aby dobrze ocenić kolor na dachówki należy patrzeć tak jak leżą na dachu - cała połać, z kilku metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 26.06.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A o co chodzi z Braasem, dlaczego nie ma go w ankiecie. Widzę też, że ludzie nie kupują. Dlaczego? Hmmm. Może mnie ktoś uświadomić Bo to dachówka cementowa a nie ceramiczna... Jak na światowego potentata w kwestii cementu (Lafarge) przystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyki 27.06.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Aby dobrze ocenić kolor na dachówki należy patrzeć tak jak leżą na dachu - cała połać, z kilku metrów Ale ja napisałam, że to dobry sposób, nie na ocenę samego koloru (bo wiadomo, że inaczej wygląda z bliska, daleka, w słońcu, cieniu, itp.), tylko na porównanie (w tym konkretnym przypadku) brązów u różnych producentów. Jasne, że idealnie byłoby widzieć wszystkie 3 dachówki na domkach, położonych koło siebie, ale życzę powodzenia Zresztą, mi wystarczyło porównanie "z bliska" + widok "wybranej" dachówki na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 28.06.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ale ja napisałam, że to dobry sposób, nie na ocenę samego koloru (bo wiadomo, że inaczej wygląda z bliska, daleka, w słońcu, cieniu, itp.), tylko na porównanie (w tym konkretnym przypadku) brązów A brąz to nie kolor? To o co w końcu chodzi w piosence - dziewczyny lubią brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiPiotr 28.06.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Meyer-Holsen,czarna angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 29.06.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 nie moge glosowac , to dopiszcie punkcik na Wiekora czyli Koramica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 03.07.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Aha. A oni nie robią ceramicznej? Raczej nie, chyba, że coś się zmieniło, jest to popularna dachówka ale cementowa... Robią, robią tylko w Niemczech i obecnie jest dostępna na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irkos 05.07.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 A o co chodzi z Braasem, dlaczego nie ma go w ankiecie. Widzę też, że ludzie nie kupują. Dlaczego? Hmmm. Może mnie ktoś uświadomić Bo to dachówka cementowa a nie ceramiczna... Nie tak do końca Mam dachówkę ceramiczną Braas Rubin 13. W Polsce sprzedawana jako RuupCeramika, w Niemczech jako Braas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzik 05.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Stoję przed wyborem Roben średzka falista plus czy Ruppceramika Syrius 13, a może Rubin?W każdym przypadku kolor miedziany (ceglasty).Proszę o umotywowane głosy za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 06.07.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Chcemy Roben średzką plus - kolor miedziany lub brązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emili 08.07.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 średzka falist roben plus podobno koślawa cieniutka i oszukana glina, stare wloskie linie produkcyjne suszenie robena na stojąco powoduja krzywizny ja też ją chciałam ,ale sasiedzi założyli 2 lata temu i wiecznioe się coś dzieje a to śnieg pod dachem a to zacieka .przecież zimy ledwie co było, co będzie jak faktycznie przyjdzie zima zrezygnowałam z robena .chciałam meyer holsen ale drogi strasznhie chyba wezmę bogen (trochę tańszy tylko trzeba dobrze poszukać .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarzMarcin 08.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 tylko Roben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 tylko RuppCeramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 10.07.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 średzka falist roben plus podobno koślawa cieniutka i oszukana glina, stare wloskie linie produkcyjne suszenie robena na stojąco powoduja krzywizny ja też ją chciałam ,ale sasiedzi założyli 2 lata temu i wiecznioe się coś dzieje a to śnieg pod dachem a to zacieka .przecież zimy ledwie co było, co będzie jak faktycznie przyjdzie zima zrezygnowałam z robena . chciałam meyer holsen ale drogi strasznhie chyba wezmę bogen (trochę tańszy tylko trzeba dobrze poszukać . pozdrawiam A może to wina dekarzy? Były jakiś czas temu wadliwe serie robena na rynku, może to to? Trudno rozstrzygnąć ten temat. Rozmawiałam ostatnio z facetem, który ma na dachu od 2 lat robena średzka falista plus czerw. i zadowolony. Dekarze chwalili, że świetna jakość w porównaniu z ruppem, którego kładli wczesniej. I tu już zgłupiałam kompletnie, wszyscy, no prawie twierdzą, że ten drugi niby lepsza jakość. . Może jednak zdecyduje sie na koramic L15? Zaczęłam też myśleć o robenie, chociaż na początku, nie ukrywam, prym wiódł rupp Nie miała baba problemu zaczęła się budować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.07.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 cztery i pół roku trwania ankiety i czterdziesci kilka oddanych glosow .... ? a swoja droga, to liderzy wciaz ci sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 14.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mam dylemat z tą dachówką Roben czy Ruppceramica?- kolor grafitowy/ antracytowy angobowana matowa. A i jeszcze okna velux czy fakro? Dla tych którzy użytkują już okna- jakie wady i zalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 14.07.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 to może od razu zapytaj też o te okna w wątkach o oczyszczalniach ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emili 15.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Mam dylemat z tą dachówką Roben czy Ruppceramica?- kolor grafitowy/ antracytowy angobowana matowa. A i jeszcze okna velux czy fakro? Dla tych którzy użytkują już okna- jakie wady i zalety? Oczywiście że nie roben- to bubel kolor dobrać trzeba do elewacji i otoczenia .Jeżeli jest dużo zieleni ,drzewa trawa to dachówka ciemna bardzo dobrze wygląda ,jeśli dom jest w zwartej zabudowie na małej działce lepiej wybrać inny kolor -jasniejszy [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts