Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy dachówki ceramiczne?

Jakiej firmy dachówki ceramiczne?  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy dachówki ceramiczne?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 334
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam problem chcialabym polozyc dachowke robne jesienny lisc ale duzo ludzi odradza mi roben ze niby kruchy i ze ten ta dachowka cieniowana zle sie kladzie i ze ciezko u robena z reklamacja i poznijeszym zamowieniem prawda to????

czy ktos ma ta dachowke????

ostatnio był taki temat o Robenie na WD:

http://forum.muratordom.pl/roben-ma-ktos-dekarze-mi-odradzja,t137022.htm

ja tylko powtórzę, iż nasi rodzice mają robena jesienny liść i dachówka nie była krzywa, krucha i dekarze nie mieli też problemów, żeby ją położyć. Są bardzo zadowoleni więc nie było potrzeby reklamować;)

http://img512.imageshack.us/img512/8688/img0088hi3.png

a czemu nikt nic nie mówi o Koramicu?

naprawdę nikt nic o takiej dachówce nie wie?

wykonawca nam ją poleca, a ja nie znam na ten temat żadnej opinii :wink:

od kilku dni mam na dachu Koramica - renesansowa angoba kolor antracyt.

Decydowałam się na taką bo cena mi odpowiadała i wygląd, a szukając kilka miesięcy temu na forum trafiałam na pozytywne opinie. O własnych doświadczeniach ciężko mi się wypowiadać, dekarzy też nie pytałam czy im się dobrze kładło, bo mam generalnego wykonawcę.

Dach wygląda ok, choć z bliska deneruwją mnie odpryski które nie wszędzie są dokładnie pomalowane specjalną farbką.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Creaton Terra Viva antracyt - może być. Dwa tygodnie temu skończyli kłaść, żadnych plam, ogólnie ładnie. Żałuję tylko, że nie Kera Pfanne, którą zamówiliśmy na początku. Jest lepsza moim zdaniem, ale niestety kolor antracyt na tej dachówce przypomina antracyt tylko z daleka. Z bliska wpada w brąz, a to sprzeczne z naszą koncepcją 8) Od wiosny 2008 była duża promocja na Kera Pfanne i można ją było dostać z 40 % upustem. Przez ten kolor kupiliśmy gorszą i drożej :evil:

A swoją drogą nie uważacie, że jeśli chodzi o materiały dachowe to mimo wielu firm na rynku jak trzeba zgrać odcień klinkieru na kominy, obróbek blacharskich i dachówki to zaczyna się niezła jazda?

witam

u mnie wlasnie dekarze klada robena i sobie bardzo chwala, a moze czasmi te krzywizny to wina dekarzy, fajne jest zwalac na iinnych za swoje partactwo. Prawda tez jest taka, ze kazdy chwali swoje a krytykuje innych, kupujmy to co my uwazamy za dobre i zyjmy w przekonaniu ze nasz wybor jest najlepszy. a wiec jestem za robenem