Wojtek62 25.06.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Creaton - Balance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 28.06.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Creaton- karpiówka czerwona lub miedź angobowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 28.06.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 RuppCeramika, sirius ciemno brązowa angoba barwiona w masie , mam kupioną dachówkę ale szczerze mówiąc nie widziałem jej na "żywca", czy ktoś ma taką, niech da znać jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Marcel2000,zadzwoń do przedstawiciela Rupp na nasz okręg i on Ci powie gdzie możesz zobaczyc dach w takiej dachówce. swoją drogą to mało kto kupuje dachówkę w ciemno, bo inaczej się prezentuje połac dachu a inaczej 1m2 na stojaku dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 29.06.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 i ja oodałbym głos na Ruppa, ale nie wiem jak to zrobić właśnie położyliśmy na dachu Siriusa w kolorze ceglastym (naturalnym) z wykończeniem matową ceglastą blachą... wiem, że gust to rzecz względna, ale nam podoba się bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 29.06.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Dekarz radzi Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 30.06.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ja również stawiam na robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 30.06.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 RUPPCERAMICA-RUBIN KASZTAN na 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 09.07.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 u mnie jest miedziany roben, sam go kładę, jest dość równy, mało jest uszkodzonych i nierównych ale te idą na docinki małych kawałków w koszach ogólnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 12.07.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Witam serdecznie Jestem na etapie przymiarek do zakupu ....moja racjonalnie myśląca część ( czytaj portfel ) skłaniała się do Robena Antracyt . Jednak po wnikliwych obserwacjach i wielu analizach zauważyłam ,że jest to wyjątkowo miękka dachówka i mam obiekcje co do jakości tej marki .... poza tym widziałam jak wyglądają dachy po niespełna rocznym "leżakowaniu" występują na nich liczne "pejęczynki" oraz odprsyki lakieru ... martwi mnie to bardzo. W tej sytuacji zaczynam ciężko myśleć nad Wiekorem czyli Koramiciem , do rozważań dołączył również Kreaton ( lecz ta cena ). Zauważyłam również , że Roben ma bardzo płytkie zamki i obawiam się "pływania " dachówek ... proszę o pomoc w wyborze oraz opinię użytkowników Robena ale z dłuższym stażem . Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 12.07.2004 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Tak jak pisałem dekarz zaleca Robena ale po obejrzeniu dachówek kilku firm to chyba Creaton wygląda najlepiej. Myślę, że i jakość jest b dobra. Czy mała "popularność" tej firmy wynika tylko z ceny (przymierzam się do dachówki glazurowanej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.07.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 TONDACH - Marsylka12, brązowa angoba... już ląduje na dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZofiaD 13.07.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 W skBadzie budowlanym namawiano nas na robena, ale sprzedawca wygadal sie przypadkiem, ze produkuja go pod Poznaniem. Kupilismy Tondach glazurowany i jestesmy ogromnie zadowoleni. Myje sie sam i nie zielenieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 13.07.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Proszę zwrócić uwagę na barwę Robena naturalnego po deszczu.Marsylka Koramika produkowana jest w Estonii.Creaton jest jednym z dwóch największych i najlepszych producentów dachówki w Europie ( obok francuskiego Hugenota ) i niestety za jakość trzeba zapłacić. Mercedes też nie kosztuje tyle co maluch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.07.2004 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 W skBadzie budowlanym namawiano nas na robena, ale sprzedawca wygadal sie przypadkiem, ze produkuja go pod Poznaniem. Kupilismy Tondach glazurowany i jestesmy ogromnie zadowoleni. Myje sie sam i nie zielenieje. ZofiaD ile czasu masz na dachu tą dachówkę bo też się nad nią zastanawiam i czy znasz jeszcze kogoś kto ją ma i jest zadowolony?A może znajdzie się jeszcze jakiś "posiadacz"Tondachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.07.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 a ja uważam, że za trzymaną sreyjnie jakość trzeba płacić - a Creaton jest takim mecedesem.Marek30022,gdyby Creaton przeprowadził kampanie reklamowa w Polsce to wtedy by wymietli połowę konkurencji, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 16.07.2004 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 To prawda Creaton w Polsce w ogóle się nie reklamuje chociażby w czasopismach budowlanych . Może im na naszym rynku nie zależy ? A może liczą na nas zadowolonych klientów i metodę " jedna pani drugiej pani "? A konkurencja nie zasypia gruszek w popiele Pozdrawiam - Maxtorka (Nawet nie przypuszczałam że na dachu będziemy mieć Mercedesa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 20.07.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 a ja uważam, że za trzymaną sreyjnie jakość trzeba płacić - a Creaton jest takim mecedesem. Marek30022, gdyby Creaton przeprowadził kampanie reklamowa w Polsce to wtedy by wymietli połowę konkurencji, To nie o brak reklamy chodzi tylko o cenę, niestety baaardzo wysoka U mnie różnica między Creatonem a Ruupem , który w końcu wybrałam na całej dachówce wyniosła prawie 6 tys.Tak dla porównania między Ruupem, Koramicem, Robenem, Tondachem i Mullerem różnica wynosiła ok.2 tys.Ale co prawda to prawda Creaton najładniejszy i najbardziej solidnie wyglądający. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.07.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 joola,cena samej dachówki jest prawie identyczna, róznica bierze się z dodatków typu gąsiory, krańcowe itp, - np. cena gąsiora Creatona jest 2,5 wyższa od Ruppa czy Wiekora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1210 21.07.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 bede kladl roben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts