Marek30022 04.08.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Marek - ja załatwiałam wszystko z szefową p. Małgosią i obyło się bez problemów Ja też mam Creatona - Symfonia angobowana miedź. Na dachu leży już dwa lata i nic się jej nie dzieje Witam Wiadomo, że dachówka Creatona jest jakościowo dobra, ale też jej cena jest trchę przesadzona. Dachówka podstawowa jest o ponad 50 % droższa od miedzianej angoby Ruppceramicy, która też nieźle wygląda. Elementy dodatkowe pewnie są także dużo droższe. Z czegoś to życie dostatnie Niemców wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Marek,nie wiem skąd masz te wyliczenia, w kwietniu porównywałem cenę Ruppa karpiówki glazurowanej i Creatona i Rupp był droższy na m2 o 11,5zł.natomiast wszelakie akcesoria dachowe Creatona powalaja cenowo - 2,5 razy droższe niż Ruppa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 04.08.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 WojtekJa też w kwietniu porównywałem ceny dachówek Ruppa [sirius miedziana angoba] i Creatona [model brązowy był na promocji, kształt taki sam] i Rupp był przy dachu o pow. 300m, dość skomplikowanym tańszy o 4tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 04.08.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Marek, nie wiem skąd masz te wyliczenia, w kwietniu porównywałem cenę Ruppa karpiówki glazurowanej i Creatona i Rupp był droższy na m2 o 11,5zł. natomiast wszelakie akcesoria dachowe Creatona powalaja cenowo - 2,5 razy droższe niż Ruppa Co do karpiówki to nie wiem ale typ holenderki tzn. Syriusz angoba miedziana kosztuje 1 m kw. ok. 40 zł, brutto, natomiast Symfonia angoba miedziana Creatona ok. 60 zł. brutto, jeśli chodzi o dachówkę podstawową, przy upustach 15 %. Może gdzieś są inne ceny. Sprawdzę to jeszcze raz w innym składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.08.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Jak kupowałam Symfonię Creatona - to dostałam 25% upustu. Wtedy Craton promował Symfonię. A z tego co wiem to w zeszłym roku była dosyć spora podwyżka Creatona. Natomiast nie do końca zgadzam się z Markiem - niektóre produkty Ruppa są zdecydowanie droższe od Creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miho 13.08.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Rupp - Syriusz miedziany. Jest trochę droższy od Robena, a dekarz twierdzi że jest znacznie lepsza, dokładniej wykonana i twardsza.Poza tym ten kolor najbardziej mi się podoba i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 13.08.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Rupp - Syriusz miedziany. Jest trochę droższy od Robena, a dekarz twierdzi że jest znacznie lepsza, dokładniej wykonana i twardsza. Poza tym ten kolor najbardziej mi się podoba i tyle. No to jestem drugi, któremu też się podoba. Jaki dostałeś upust. Ja mam 20 %, czy jeszcze próbować coś utargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia72 14.09.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Jak oceniacie dachówki Wieneberger? http://www.wienerberger.pl/servlet/ContentServer?pagename=Wienerberger3/Page/Main&c=Page&cid=1087584673068&sl=wb_pl_home_pl. Jest tańsza od Robena i Rupa, ale czy kierować się wyłącznie ceną? Czy ma ktoś na dachu tę dachówkę? Jak się prezentuje? Jestem zdecydowana na ceramikę tylko teraz kwestia-którą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.09.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 to Wiekor czyli teraz Koramic - dachówka jak dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 05.11.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Creaton kerafanka - brąz. Leży 2 lata - bez zarzutu. Nietety, jakość kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 06.11.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 LIA masz rację! Ja też mam CREATONA, ale Symfonię miedź angoba. Rosa po niej spływa. Leży już trzy lata i jak nowa. Nie ma zacieków, przebarwień, mchu a w słońcu pięknie lśni. Deszcz ją sam myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.11.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Też mam Creatona - jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 23.12.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Tylko Roben ... z tego co widzialem to nikt poza nimi nie daje gwarancji 30 lat .... wiem ze deklaracje a rzeczywistosc to czesto co innego, ale moja lezy juz 4 lata i wszytko jest OK .... odpukac puk puk puk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 23.12.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 U nas jest francuska dachowka, Huguenot HP 10, kolor ciemny grafit, piekna, plaska i bardzo elegancka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 23.12.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Jacek33,Creaton daje 50 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 23.12.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Roben - kasztan wygląda bosko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 23.12.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Potwierdzam. Mam CREATONA sinfonia angoba i w gwarancji w języku niemieckim i polskim stoi jak byk 50 lat .Mam ją na dachu już trzy lata i mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyw 31.01.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Myslę o położeniu dachówek Roben Człowieku nigdy. Po 5 latach schodzi angoba mi jak i sąsiadowi. Popatrz na zamki to mówi wszystko oprócz tego w jednej partii 3 roztawy łat. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 01.02.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 My również poważnie zastanawiamy się nad Creatonem. Słyszeliśmy, że jest drogi, ale nie wiemy jak bardzo (właśnie jutro przyjeżdża do nas pan z tej firmy po ksero rzutu dachu i ma nam wyliczyć ile to będzie kosztowało). Stwierdziliśmy, że jeśli będzie drożej do 6-7 tys. niż w przypadku np. Braasa albo Robena, to bierzemy Creatona. Podoba mi się początek współpracy z Creatonem. Od momentu wysłania maila do nich z prośbą o przysłanie cennika minęło kilka dni i już dziś miałam telefon, że jutro przyjadą. Oczywiście pierwsze o czym zaczęli mówić to rabaty. I tu nie wiemy na jak duży rabat moglibyśmy liczyć. Słyszałam nawet o 25% - czy to realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 01.02.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 zuczek,a jaki duży macie dach?i jaką dachówkę chcecie położyć - karpiówkę, zakładkową?rabat na poziomie 20% jest do wynegocjowania, powyżej może byc kłopot ale trzeba próbować - to jeszcze zależy g w jakim rejonie Polski się budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts