zmysia 11.02.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Sirius Ruppceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandaryn 13.02.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Zdecydowanie w tej chwili na naszym rynku dachówek ceramicznych pod względem jakości i cen jest dachówka von Muller. Kolorystyka praktycznie dla każdego do "wyboru i koloru" a i typów dachówek chyba z 10. Najważniejsze że akcesoria są stosunkowo tanie w porównaniu z innymi firmami. Mam Mullera na dachu od 4 lat w kolorze kasztan i jestem bardzo zadowolony. Dekarze układający ją na dachu nie mogli się jej nachwalić . PozdrawiamMandaryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandaryn 13.02.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 nie są lepsze oprócz użytego materiału ważna jest również linia technologiczna A widziałeś Ty człowieku linie technologiczną Mullera w Gerlitz. Jest to technologia XXI wieku. Jak nie byłeś tam to głupot ludziom nie wciskaj przedstawicielu czy doradco konkurencyjnej firmy bo się kompromitujesz. To właśnie Rupp kupił starą linię technologiczną od Mullera z Gerlitz i tłuką na tym Syriusza. Jerzy Róg von Muller dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 14.02.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 manadaryn,czytaj uważnie co jest napisane - nie pisze o tym czy tamtym producencie tylko ogólnie, że oprócz złoża również linia technologiczna jest ważna - czy wspomniałem coś o Mullerze czy innymproducencie?a Ty się jeżysz jakbyś sam był przedstawicielem handlowym Mullera.nastepnym razem pomysl dłużej nim coś napiszesz o kimś i o czymś.i głupot ludziom nie wciskam mam takową nadzieję a jeśli będzie więcej wypowiedzi takich jak Twoja to się zwinę z forum by nie zaśmiecać swoimi wypowiedziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnet 15.02.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Stawiam na Robena. Mam nadzieję że się nie mylę. Niestety mylisz się i to bardzo. Nie polecam Robena nikomu. Obsługa fatalna, reklamacja już 2 lata się ciągnie. Jakość skandaliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 16.02.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ale dachowka von Mueller nie jest barwiona w masie!!! Jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sunnet 16.02.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Ale dachowka von Mueller nie jest barwiona w masie!!! Jakie to ma znaczenie? Sory ale dachówki Robena tez nie są barwione w masie, A tak to jaki ma sens barwienie czerwonego na czerwony? Zgoda co do ciemnych kolorów , wtedy jednak wszystkie docięcia koszowe i grzbietowe można o ile zachodzi taka potzreba pomalować zimną angobą . Angoba ( szlam gliny z której wypala się dachówkę modyfikowana tlenkami metali) jest w przypadku dachówki ceramicznej warstwą ceramiczną wypaloną razem z dachówką a dachówki cementowe są barwione chemią . To jest zasadnicza różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannyboy 19.02.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Dekarz radzi Robena. TO ZMIEŃ DEKARZA, ZAPOMNIAŁ CI POWIEDZIEĆ O PARU ROZSTAWACH ŁAT I"KOLEBANIU" NA POŁACI,ZAMEK WZDŁUZNY TEZ DAJE WIELE DO MYSLENIA.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 19.02.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 Dekarz radzi Robena. TO ZMIEŃ DEKARZA, ZAPOMNIAŁ CI POWIEDZIEĆ O PARU ROZSTAWACH ŁAT I"KOLEBANIU" NA POŁACI,ZAMEK WZDŁUZNY TEZ DAJE WIELE DO MYSLENIA.POZDRAWIAM Dekarza nie zmieniłem ale dach pokryłem dachówką Sirius Rupceramiki, miedź angobowana. Wygląda nieźle a nawet można powiedzieć, że bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 19.02.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 rubin kasztan ruppa (sprowadzona z niemiec),na dachu wygląda świetnie,dekarz bardzo ją chwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nguyen 24.02.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Stawiam na Robena. Mam nadzieję że się nie mylę. Niestety mylisz się i to bardzo. Nie polecam Robena nikomu. Obsługa fatalna, reklamacja już 2 lata się ciągnie. Jakość skandaliczna Mam Robena od 6 lat i kupiłem 2 gatunek( taniej). Nie wiem jak będzie w przyszłości ale do tej pory jestem zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyw 24.02.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 rubin kasztan ruppa (sprowadzona z niemiec),na dachu wygląda świetnie,dekarz bardzo ją chwalił Spróbowałby powiedzieć innaczej. Mam kumpli dekarzy i to co klient kładzie jest najlepsze nawet Tondach, Roben i inne badziewie które klient zamówi- kaska kolego kaska. Sami na swoich domach mają Creatona lub von Mullera i chyba coś w tym jest. Zresztą nie od parady powiadają /dekarze/ "lepsza dobra blacha niż gówniana ceramika". I to jest szczera prawda. Ostatnio wpadł mi Roben czerw. angoba. po 5 latach - tragedia /cała popękana i odchodzi angoba/ na życzenię mogę przesłać foto. Pozdrawiam. PS /sprowadzona z niemiec / - niech tak zostanie dla komfortu psychicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drbudzik 27.02.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 my mamy Tondach renesansowa ,wisnia glazurowana.Jest przecudna! dwa lata na razie,ale zadnych nieprzyjemnych niespodzianek.I zawsze umyta...(po deszczu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 27.02.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 My mamy jasnoszarego - gołębiego Von Mullera. Dachówka jest super. Dojechała w stanie idealnym. Połozona bez problemu, ma sie swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyw 28.02.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 My mamy jasnoszarego - gołębiego Von Mullera. Dachówka jest super. Dojechała w stanie idealnym. Połozona bez problemu, ma sie swietnie. Szanowny Panie widziałem taką dachówkę von Muller w tym kolorze w W-wie na ul. Pelikanów przy Puławskiej. Jeżeli to ta to wygląda super. Jeżeli ma Pan zdjęcie dachu /przez przypadek/i nie byłoby to kłopotem to prosiłbym o przesłanie na mail. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 10.04.2005 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 WitamCzy ktoś z Olsztyna ma położoną dachówkę von Mullera?PzdrDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 16.04.2005 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Sirius Ruppceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darp 16.04.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Cóż wstępnie wybrałęm Koramica L15 renesansowa, Angoba czerwona.Teraz mają importowaną z Niemiec. WYgląda dużo solidniej niż ta dachówka produkowana w Polsce.Zastanawiam się tylkoczy do Polski nie przywożą gorszej jakości materiał.Zastanawia mnie to iż na dole dachówek widać lekkie sfalowanie powierzchi, odpowiadające miejscem zamkom pod spodem, czy to normalne...A tu jak się prezentuje na dachu:http://img206.exs.cx/img206/6348/10029160qp.jpgPozdrawiamDarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 21.04.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 KORAMIC jest OK.Zwłaszcza teraz gdy można dostać rabat tak duży, że szepcze się o nim klientowi do ucha, a liczba oczek procentowych rabatu nie przechodzi przez usta bez zajęknięcia. Ukierunkowanym na SIRIUSA Rupp Ceramiki w kolorze tradycyjnym warto zwrócić uwagę na podobne kształtem i zbliżone cenowo dachówki CREATONA Harmonie czerwona i miedziana angoba (czasowa promocja dla Euro<=4,20zł). Całkiem niedrogo wychodzi też bardzo podobna E32 von Muellera czerwona angoba.Rzadko porównuję te trzy firmy, ale ostatnio w ofercie na konkretny dach wyszły mi bardzo podobnie cenowo (te trzy modele dachówek są prawie identyczne kształtem.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.04.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 a nie zastanwiałes się skąd się bierze taka dobra wysokoprocentowa oferta na Koramic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts