Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy dachówki ceramiczne?

Jakiej firmy dachówki ceramiczne?  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy dachówki ceramiczne?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 334
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
A my kupiliśmy Wiekora - ceglastą angobę szlachetną - Renesansową. Czeka na razie na paletach na położenie jej na dachu, więc jeszcze trochę emocji jak wyjdzie. Ale jak tylko będzie dach to napiszę jak wyszło. Pozdr

No i piszę jak obiecałem :) Nasi dekarze położyli nam już naszego Koramica (tj. Wiekora) Uff... wszystko wyszło w porządku. :D. Dachówka nie ma żadnych "pajączków", peknięć ani rys - widziałem z bliska prawie każdą dachówkę, bo osobiście podawałem je na dach (taki myk, dzięki któremu dekarze zgodzili się zrobić montaż rynien w cenie całości :wink: ) Tylko kilkanaście sztuk miało widoczny margiel, i parę było ubitych, ale hurtownia wymieniła je nam w ramach reklamacji. Dach wygląda super i czekamy teraz tylko aż deszcz spłucze pył, który pozostał po cięciu dachówek. Reasumując - jesteśmy zadowoleni i ufamy że tak pozostanie :wink:

• 3 weeks później...
Witam ogladalem wiele dachowek, ale Creaton jest SUPER!!! Kolor antracyt angobowany obecnie w promocji mozna kupic bardzo tanio jak na Creatona, zaczynam budowe dopiero wiosna (kilka dni temu dostalem pozwolenie na budowe!!!!), ale dachowka juz na mnie bedzie czekala do maja, czerwca 2006. Creaton to Creaton.

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Tondachu angobowanej marsylki wygląda cudnie. Cały dach 270m2 z dwoma oknami kolankowymi i dwoma dachowymi oraz ciepłym wyłazem dachowym (jak okno tylko inaczej otwierany) od więźby na gotowo z robocizną lekko poniżej 50kzł.

Za tondachem poza wyglądem przemówiła cena 32zł za metr (bez rabatów) a poza tym ceny wykończeń często kilkukrotnie niższe niż w innych dachach. Jak porównujecie dachy to zróbcie sobie identyczny kosztorys np. zamówcie wycenę w jednej firmie a potem przepiście ją i taką dajcie do innych. Wtedy porównanie jest dokładne. Powodzenia

Witam ogladalem wiele dachowek, ale Creaton jest SUPER!!! Kolor antracyt angobowany obecnie w promocji mozna kupic bardzo tanio jak na Creatona, zaczynam budowe dopiero wiosna (kilka dni temu dostalem pozwolenie na budowe!!!!), ale dachowka juz na mnie bedzie czekala do maja, czerwca 2006. Creaton to Creaton.

To prawda - dachówki Creatona prezentują się pięknie i też na 99% będzie u nas tej firmy, tyle że model balance ciemny brąz angoba. To właśnie ten brąz tak nam się spodobał. Rozważaliśmy też dachówki innych firm o takim kroju jak balance, ale kiedy mój mąż zobaczył Creatona w hurtowni, to powiedział, że ma być ta i żadnej innej już nie chce, i basta! :wink:

Ja u siebie położyłem Sirius RuppCeramica. Za dużego wyboru nie mialem bo chciałem kolor grafitowy (matowy) i w umirakowanej cenie miałem do wyboru Rupp i Roben. Wybrałem Rupp ze względu na to iż jest barwiony w masie a na całym dachu Roben wychodził mi raptem 500 zł taniej.

Jak na razie jestem bardzo zadowolony tj. dach bardzo mi się podoba.

• 4 weeks później...
Ja też jak zobaczyłem CREATONA na dachu to nawet cena mnie nie powstrzymała. Żadna inna! Mam Creaton Sinfonia angoba (ciemna miedź) wygląda rewelacyjnie!!! Leży już na dachu 4 lata i zero problemów. Rosa po niej sama spływa. Dom stoi 50m od lasu i zero mchu. Polecam gorąco zainteresowanym. Pzdr.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...