ElwoodWroclaw 10.04.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam!Może wy będziecie wiedzieli dokładnie jak to jest. Otóż chcę kupić działkę składającą się z dwóch części, budowlanej i rolnej. Część wydzielona jako budowlana ma trójkątny kształt, 15arów, przylega do niej bezpośrednio łąka/pastwisko o pow. 42 arów. Pytanie jest takie. Czy stawiając dom muszę zachować odległość 4 m od granicy z moją działką rolną? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 12.04.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 nikt nie wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 04.08.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Odległość od granicy Twojej działki, bez względu na jej status. Ale nie jest to proste - czy jest mpzp czy tylko rozsztrygasz o funkcji na podstawie użytku gruntowego i będziesz się starał o WZ. Więcej informacji proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 16.08.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Jest MPZP. W przetargu kupiłem działkę budowlaną i przylegającą do niej rolną - jako jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.09.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam! Nikt nie odpowiedział na zapytanie wcześniej. Ja mam pytanie podobne aczkolwiek różnice dotyczące działek są chyba istotne. Zakupiłam działkę, która specjalnie dla mnie została wydzielona i istnieje już na mapach gminy z jednym numerem. Część tej działki jest budowlana, a część rolna. Jednak jest to jedna działka, a niedwie oddzielne. Przechodzi przez nią linia na mapie, mówiąca o tym,jaka część jest budowlana, a jaka rolna. W związku z tym mam pytanie. Czy mogę posadowić dom przyklejając go jakby do tej linii rozgraniczjącej budowlaną część od rolnej? Ściana,która bylaby graniczącą z rolną częścią będzie miała jedno okno łazienkowe.Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 29.09.2011 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Sytuacja z Twoją działką jest identyczna do mojej. Mam jedną nieruchomość składającą się z dwóch 'funkcjonalności'. Budowlana i Rolna razem. Może źle to opisałem. W/g informacji jakie otrzymałem od geodety lokalnego, możesz budować na 'ostrej' granicy z działką rolną, czyli dokładnie na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 30.09.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 :DDziękuję ślicznie za odpowiedż! Satysfakcjonującą z resztą! Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts