Jarek.P 11.04.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Pomieszczenie generalnie jest suche, znajduje się w nim piec gazowy z zamknięta komorą, ale docelowo ma tam też być pralka i na podwieszanych pod sufitem suszarkach ma się suszyć pranie. Tak więc wilgotne powietrze będzie się zdzarzać regularnie, niemniej nie będzie to sauna, ani regularne parówy jak przy łazienkowych kąpielach. I teraz pytanie: czy w takim wnętrzu niezbędna będzie jednak zielona płyta, czy wystarczy standardowa?Tak, wiem, że zielona byłaby pewniejsza, problem jednak w tym, że muszę ją kupić i jakoś przewieźć, a standardową mam na budowie, naddało się kilka sztuk z poddasza i jej użycie w tej kotłowni rozwiązywałoby mi aż dwa problemy naraz, bo nie tylko z czego zrobić ten sufit, ale i co zrobić z tymi nadmiarowymi płytami. Tak więc jeszcze raz: jak bardzo ryzykowne będzie danie w kotłowni płyty standardowej? A może da się jakoś to ryzyko zmniejszyć, nie wiem, dając gęściej poprzeczki w stelażu, żeby nie obwisła, czy impregnując ją jakimś antygrzybicznym zajzajerem samodzielnie? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.04.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Czekaj, bo chyba coś nie tak. To pomieszczenie nie należy do mokrych - super, ale czy w związku z tym wystarczy płyta bez zabezpieczeń (szara), czy potrzebna jest zielona? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts