tedasss 11.04.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam.Zacząłem myśleć o zagospodarowaniu działki. Działka ma wymiary 28x35. Spadek jest od ogrodu w stronę wjazdu mniej-więcej równy. Różnica terenów to pewnie koło 1 metra. Co myślicie o mojej koncepcji http://img573.imageshack.us/img573/2760/zagospodarowanieterenu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 13.04.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Nie wiem czy dobrze ale ja mam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macut 28.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Zacząłem myśleć o zagospodarowaniu działki. Działka ma wymiary 28x35. Spadek jest od ogrodu w stronę wjazdu mniej-więcej równy. Różnica terenów to pewnie koło 1 metra. Co myślicie o mojej koncepcji http://img573.imageshack.us/img573/2760/zagospodarowanieterenu.jpg tedasss, czy cokolwiek z twojej koncepcji udało się zrealizować? mógłbyś podzielić się doświadczeniami. planuję rozpoczęcie robót, czytam to forum, nie bardzo wiem od czego zacząć a na czym skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.02.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja wchodzę na działkę na końcu inwestycji, wtedy okazuje się że cały dom za nisko stoi i jest problem ze spadkami na podjeździe. Dlatego podpowiem, że lepiej podnieść dom trochę za wysoko niż posadowić za nisko. Zwykle Ci którzy kładą asfalt mocno zawyżają poziom drogi. Znam wiele domów, które po latach wypadają aż pół metra poniżej pierwotnego poziomu drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macut 28.02.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dlatego podpowiem, że lepiej podnieść dom trochę za wysoko niż posadowić za nisko. Zwykle Ci którzy kładą asfalt mocno zawyżają poziom drogi. Znam wiele domów, które po latach wypadają aż pół metra poniżej pierwotnego poziomu drogi... u mnie dom już stoi. i chyba rzeczywiście jest trochę za nisko, ale problem mam bardziej od strony ogrodu niż od frontu (działka opada w kierunku drogi) oddzielne pytanie jak teraz łapać poziom 0 dla ogrodzenia/kostki, kiedy drogi nie ma i znając polskie realia długo jeszcze nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 29.02.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ja zawsze patrzę na punkt zero u obu sąsiadów. A jeśli ich brak, to podnoszę kostkę tak wysoko jak tylko da się w danym terenie. W całym rozważaniu najważniejsze jest jednak, żeby właściciel posesji poleciał do kierownika budowy drogi z flaszką w odpowiednim momencie:) Dobre stosunki międzyludzkie czynią cuda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts