ALFBRAVO 03.03.2004 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z folią paroprzepuszczalną Strotex 1300V , VD firmy Foliarex ,Aqua-Protect firmy IVT, Topfol N Prosze o ocenę parametrów w/w membram dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Na części dachu mam Strotex a na części Delta Vent N,nie mam jeszcze ułożonej wełny więc widzę,że przez Deltę przenika więcej wilgoci do wewnątrz-a z czasem do wełny,podobno też szybko odparowuje ale jest takie kilka dni w roku przez które wełna będzie wilgotna a tego lepiej unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 02.07.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Ponawiam pytanie o opinie na temat "Strotex 1300V". Wykonawca naszego dach na początku mówił z foliach z najwyższej półki, niemieckich chyba, a teraz przywiózł właśnie ten Strotex.Dobra ta folia, czy robi nas w balona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 03.07.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 My mamy tę folię na dachu. Polecił nam ją nasz wykonawca. Parametry ma dobre, a przy tym chwalił, że jest bardzo wytrzymała na rozerwanie. No i cena nie zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 10.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 ale 10 lat gwarancji tylko? a co po 10 latach remont? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukashekk 10.05.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ponawiam pytanie o opinie na temat "Strotex 1300V". Wykonawca naszego dach na początku mówił z foliach z najwyższej półki, niemieckich chyba, a teraz przywiózł właśnie ten Strotex. Dobra ta folia, czy robi nas w balona ? Sama firma o folii nic nie mówi, bo STROTEX to tylko producent i ma on w swojej ofercie folie "z różnych półek". Różnią się one paroprzepuszczalnością jeżeli chodzi o folie paroprzepuszczalne i tak im jest ona większa - tym lepiej. Idzie za tym oczywiście cena. Po nazwie STROTEX 1300V można wnioskować, że parporzep. = 1300 więc średnio na jeża bym powiedział. Są gorsze (np. 110) i lepsze (np.2000) a jaką zastosować? Zależy od tego czy między folią a wełną będzie jakaś przerwa. Jeżeli nie - wysoka paroprzep. ~2000 a jeśli będzie ok. 4-5cm to może być mniejsza paroprzep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietro Muratore 13.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ja już ma tę folię (Stortex 1300V W3) na dachu a mój problem jest następujący:Chciałbym zaimpregnować więźbę spryskiwaczem i pewnie nie obejdzie się bez opryskania folii. Zastanawiam się czy impregnaty mogą jej zaszkodzić.Chciałem zadać to pytanie producentowi ale... nie znalazłem takiego. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts