jjka 11.04.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Właśnie jestem w trakcie budowy domu i mam pytanie odnośnie posadowienia nadproży żelbetowych na bloczkach solbetu 600. Kierownik budowy mówi że nie możemy posadowiś bezpośrednio musimy podmurować z cegły pełnej miejsca podparcia. A wykonawca twierdzi że to jest bez sensu. To samo tyczy się wieńca. Nadproża będą wylewane. w projekcie brak infoemacji o cegle. Proszę o szybkie odpowiedzi. PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 11.04.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam według mnie powinienes podmurowac pod nadproza choc jedna warstwa cegieł i tak samo pod wieniec warstwa cegieł chyba ze bedziesz murował z kształtek i wtedy bedziesz miał juz bez szalowania od zew.Decyzja nalezy do ciebie ja bym tak zrobił i tak polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts