edmaan 11.04.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Komentarze mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.04.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 To co pierwsza:) Zycze powodzenia, duzo dobrych fluidow i sily:) A napiszesz ile macie pow. uzytkowej i jaki jest koszt posadowienia na palach, bo mnie ciekawosc zzera. Nie moglam sie napatrzec na ta maszynerie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmaan 13.04.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, witamDziękuję za fluidy, napewno się przydadzą, bo przed nami jeszcze dłuuuuga droga.Dom ma 352,61mkw powierzchni netto(czyli powierzchnia wszystkiego powyżej 1,90m wysokości). Parter 209,92mkw- pow.netto, poddasze 142,69mkw- pow.netto.Koszt wykonania 35 pali + projekt oczepu po negocjacjach 70 350 zł brutto. Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez edmaan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.04.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Cześć Na palach budowała myszonik, może będzie pomocne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?155339-Pomara%C5%84czowy-zawr%C3%B3t-g%C5%82owy-Myszy-i-Nied%C5%BAwiedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmaan 13.04.2011 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam Czytałam ten dziennik już wcześniej ale dziękuję za link. U nas wyglądało to trochę inaczej , bo badania geotechniczne były potrzebne do pozwolenia na budowę, co uważam za duży plus, bo przynajmniej później nie ma żadnych przykrych niespodzianek tak jak to miało miejsce u myszonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 14.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Kurcze, niezle. Przy twojej powierzchni w moim domu moglabys sie nabawic klaustrofobii. Wiedzialam ze posadowienie na palach jest b. drogie ale nie wiedzialam, ze az tak drogie:jawdrop: Ale za to widok calej operacji posadawiania pali bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmaan 14.04.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Teraz mieszkamy w domu (Dom w chabrach, Archon), który ma 160 mkw i starcza nam to w zupełności , tylko ja mam już dosyć biegania po schodach. Sypialnie, garderoba, pokój córki na poddaszu. Wygląda to mniej wiecej tak np.:gotuję na dole obiad - córka woła "mamo pomóż mi w lekcjach" i mamusia biega na górę ale po chwili trzeba zamieszać zupkę, więc biegusiem na dół. W między czasie dzwoni telefon, który został na górze i biegusiem do góry .......itd. itd.,a my z mężem niestety nie jesteśmy już pierwszej młodości. Co zaś się tyczy posadowienia to mieliśmy do wyboru, wymiana gruntu, płyta albo pale. Wymiana gruntu bardzo ryzykowna , a koszty podobne , bo u nas jest bardzo wysoki poziom wód gruntowych i trzeba by zastosować igłofiltry. Płyta również ryzykowna za względu na 2,5m torfu . Casting wygrały pale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-68 18.04.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 WITAM edmaan no mi tez szczęka opadła ,jak napisałas o kosztach palihttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gifno ale czego sie nie robi ,zeby spełnic swoje marzenia...Z tym bieganiem po schodach to masz rację,sama teraz tak biegam,i dostrzegam różnicę na korzyśc domu lub mieszkania na jednym poziomie.Kurczę a my budujemy z poddaszem,no trudno damy radehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0winked.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmaan 19.04.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam z-68 w moich skromnych progach. Na pewno dacie radę , patrząc na to z drugiej strony to takie bieganie po schodach to samo zdrowie. Przez nas chyba przemawia lenistwo no i troszeczkę wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts