DEZET 22.04.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 KiM -Dachówka po lewej stronie zdjęcia i o 2 dachówki powyżej tej wyrwanej- minimalnie podniesiona. Autorusie dodatkowo można zapiankować, ja się zastanawiam czy nie puścić rur między warstwami styropianu na podłodze, bo i tak będą 2 warstwy mijankowo.Można też dodać drugą warstwę otuliny, odpowiednio grubszą, żeby otuliła rurkę i pierwszą otulinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.04.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dezet tak też myślałam, że o te dachówki chodzi.. swoją drogą trzeba będzie się wdrapać i założyć i poprawić.. a odnośnie ciepłej wody straty zawsze jakieś będą, nawet nie przyszło mi do głowy, aby dwie pianki dawać.. u mnie już raczej za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.04.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Autorusie dodatkowo można zapiankować, ja się zastanawiam czy nie puścić rur między warstwami styropianu na podłodze, bo i tak będą 2 warstwy mijankowo. Można też dodać drugą warstwę otuliny, odpowiednio grubszą, żeby otuliła rurkę i pierwszą otulinę. To może być dobry pomysł Moim zdaniem to ta otulina tak na prawde ma słuzyć do ochrony rurki przed uszkodzeniem mechanicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 23.04.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Do ochrony przed uszkodzeniami mechanicznymi to raczej peszel, ale moim zdaniem to jeszcze słabsza ochrona. Otuliny lepiej mieć trochę niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.04.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 peszel to raczej do kabli energetycznych na zewnatrz. Coby nie dziabnac kabla szpadlem. choc rozmawialem z kolega z drugiego forum elektrykiem i odradzal peszle za to kazal dawac kable ziemne i nad to folie w wykopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 23.04.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Autorus nam elektryk doradził puścić w rurze arota odgrom pod styropianem.. Dezet całkowicie się z Tobą zgadzam, lepiej aby było choć trochę tej otuliny.. My tu gadu gadu a u mnie styropian się kładzie.. Pokój moich rodziców: Salon: Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Kamila i Marcin zmiana nazwy rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 24.04.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 peszel to raczej do kabli energetycznych na zewnatrz. Coby nie dziabnac kabla szpadlem. choc rozmawialem z kolega z drugiego forum elektrykiem i odradzal peszle za to kazal dawac kable ziemne i nad to folie w wykopie. Peszel biały (półprzezroczysty) stosuje się często jako izolację przewodów w ściankach z płyt GK. Również stosuje się czerwony i niebieski peszel do instalacji wodnych, przejścia między pomieszczeniami, izolowanie rur do grzejników. Kable w ziemi- tylko przewody doziemne, inne mogą się zniszczyć, chociaż np. kabel domofonowy jest cienki, czy do sterowania bramy - dawać w peszel? nie wiem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.04.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Akcja styropian dobiegła końca wczoraj przed 21.. mąż z moim tatą byli na budowie od 6 z przerwą na obiad.. Było co wycinać.. (łazienka górna): pokój nad garażem: Salon: pokój na dole: wiatrołap: hol na dole: pokój na górze nr 2: albo dziś skończyli, albo jutro będą kończyć.. w czwartek najdalej w piątek będzie akcja wysypki.. i będzie można już mieszkać ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 25.04.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Super. A co to za rurki kładziecie? Sporo rozstawy w niektórych pokojach- liczyliście OZC pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 25.04.2012 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Tak OZC policzone i rozstawy pod OZC robione.. poza tym rurki miedziane i będą wypełnione gazem a dokładniej czynnik R410A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.04.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Wczoraj rozpoczęła się akcja wysypka:) został przywieziony piasek: i chłopaki wzięli się do roboty: jutro pokój nad garażem i dół (oprócz garażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 27.04.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 czemu wełna niezabezpieczona ? - nie boicie się ? niby ciepło jest ... ale .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.04.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 nie zdążyliśmy.. teraz będziemy ją zabezpieczać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 30.04.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Hej, Super dziennik i super domek Podziwiam Wasze zaangażowanie i ilość pracy, którą wykonaliście samodzielnie. Powiedz mi proszę, ponieważ sam zastanawiam się nad PC firmy SOFATH, czy nie przeraziły Was opinie, że ogrzewanie podłogowe nie nadaje się do pokojów "mieszkalnych" gdzie raczej powinno montować się tradycyjne grzejniki? Rozwiązanie oparte na ogrzewaniu podłogowym całego domku wydaje się fajne, ale czy nie będzie brakowało np. grzejnika rurkowego w łazience? A drugie pytanko to czy podjęliście już decyzje odnośnie rekuperatora? Czy na działce po wyłożeniu zasobnika poziomego do PC macie jeszcze miejsce na ewentualny zasobnik dla GWC i czy w ogóle bierzecie to pod uwagę? Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach i uzupełnianiu dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.04.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Sebastain dziękuję za odwiedziny w dzienniku, jeśli chodzi o łazienkę i grzejnik rurkowy to będzie, ale elektryczny taki do kontaktu, bo będzie tylko włączany po kąpieli aby podsuszyć ręcznikiKaloryfery wcale mi się nie podobają i tak czy siak chciałam mieć ogrzewanie podłogowe wszędzie, czytałam dużo pozytywnych opinii użytkowników podłogówek i nie narzekali na takie ogrzewanie w sypialniach.. owszem jest sporo przeciwników podłogówek, którzy nigdy podłogówki nie mieli a się wypowiadają..Rekuperator planujemy zakupić jan-gaz'a.. parę osób z tego forum założyło u siebie takie urządzenie i tym się zasugerowaliśmy.Na działce mamy jeszcze spooooro miejsca aby upchnąć GWC czy cokolwiek innego.. (cała - 1338 m2).. chcemy zrobić żwirowy GWC a on dużo miejsca nie zajmuje. PozdrawiamKamila PS dziś skończyli wysypki (zdjęcia jutro wieczorkiem lub w środę rano).. dom w środku nabiera kształtu.. już go kocham:) Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.05.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Witam.. zdjęcia miały być w środę, ale we wtorek nie porobiłam fotek.. potem w środę byliśmy na zakupach w cartoramie. Kupiliśmy tynk mozaikowy do garażu zamiast kafelek na ścianę. Mieli wyprzedaż i za wiadro 15kg zapłaciliśmy 48zł a normalnie za około 120zł, tak więc sporo zostało w kieszeni.. fakt, że troszkę mały wybór był kolor do garażu: http://www.jak-budowac.pl/products/160/bolix-tm-tynk-mozaikowy-grupa-c-57-2-30kg.jpg i do schowka pod schodami także coś kupiliśmy: http://www.jak-budowac.pl/products/160/bolix-tm-tynk-mozaikowy-grupa-a-62-2-30kg.jpg 1 maja mieliśmy wielkie plany posprzątać garaż i takie tam, ale okazało się, że zapomnieliśmy wody przegotowanej i nie było jak nakarmić dzieci, więc się wróciliśmy po 2 godzinach i nic nie zrobiliśmy. Za to 3 maja nadrobiliśmy i posprzątaliśmy garaż, wynieśliśmy z niego jakieś 5 dużych wiader piasku pyłu itd nie wspominając o innych śmieciach.. dalej sporo rzeczy jest w garażu, ale jest czyściej.. posadzki wyglądają mniej więcej tak.. mały pokój: salon kuchnia: hol (ujęcie ze schowka, który będzie potem zabudowany jak schody zostaną zamontowane.. schowek (w tle rury do rekuperatora): mega wielka łazienka dolna: na górę już nie wchodziłam, bo drabiny nie chciało nam się rozkładać, poza tym posadzki jeszcze świeże były i nie chcieliśmy ich obciążać.. a tak mniej więcej wygląda nasz ogródek, krajobraz iście księżycowy:) troszkę zmieniły się plany i na 95% robimy sam parter i może pokój nad garażem a co za tym idzie może ciut wcześniej się przeprowadzimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.05.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) tako warrior - może być .. tylko fotelik taki se o ... jak dziecko będzie miało rok i zacznie chodzić nie popełnijcie błędu i zapytajcie mnie to Wam doradzę co nie co - w końcu chodzi o bezpieczeństwo dziecka - a czym dziecko mniejsze tym lepszej ochrony potrzebuje (teoretycznie) Edytowane 4 Maja 2012 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.05.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Tako jumper X fotelik jest tylko przejściowy, kupiony razem z wózkiem (3 w 1) a mamy inny większy nie pamiętam nazwy.. poza tym niedawno kupiliśmy siedzenia do auta dla dzieci, więc młoda pojeździ jeszcze chwilę w tym a potem już w większym a jak zacznie sama siedzieć to w tym samochodowym będzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.05.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 teoretycznie do roku - ale ten z zestawu jest do 11 a nie 13 kg czyli do roku nie starczy a w kolejnym dziecko może jeździć gdy samo już chodzi!! a nie siedzi - 1 dziecko chodzi jak ma 9 miesięcy inne jak ma 12 sorki z OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 04.05.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 w zyciu dziecko nie pojeździ w foteliku do 13kg, moja przesiadla sie po ok roku do recaro young sport a miala 9kg, z malego fotelika juz wystawala glowa, a zaczela chodzic jak mial 15 mies- wiec ja tu nie widzę żadnego związku a wracając do tematu budowlanego, ten tynki całkiem całkiem ładny a i krajobraz ksiezycowy jak u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts