DEZET 06.06.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Monotonia na budowie to zabójstwo, też różne rzeczy robiłem, chyba, że coś poważniejszego zaczynałem, to i starłem się skoczyć.... hmmm, jakby na budowie były niepoważne rzeczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 07.06.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Rewo jeszcze żyjeeeee (zęby go bolały i dał mi jeszcze pożyć).. na sufit w garażu pójdzie jeszcze 10 cm styropianu.. miało iść 5 ciepłego, a damy 10 zwykłego.. będzie lepsza izolacja.. i lampy będą wisieć na łańcuchach Arturo mój mąż to złota rączka.. czasem nie wie jak coś zrobić, to czyta czyta i robi.. no przecież dach postawili:) a do tego trzeba mieć troszkę umiejętności... Kafelki to dla niego nie pierwszy raz.. położył ich już trochę.. zresztą gdybym nie musiała z dziećmi w domu siedzieć, to sama bym pojechała i zaczęła układać kafle.. to nie jest aż takie trudne.. no ale cóż nie mam z kim zostawić dzieciarni.. max-maniacy nie sądziłam, że nasz dziennik można tak czytać z jednym tchem.. w ogóle nie sądziłam, że ktoś go czyta:) jest mi niezmiernie miło:) aż chce się pisać dalej:) R&K fajnie się buduje na początku z kasą.. a potem zaczynają się schody.. u nas kasa w zasadzie była w miarę co miesiąc, ale niedługo się skończy, więc szukam każdej złotówki.. szukam cięć kosztów.. ale z drugiej strony już nie mam gdzie ciąć tych kosztów.. Dezet wiadomo, że niektóre rzeczy trzeba od początku do końca.. ale gdzie można przerwać pracę, to można robić po trochę tego czy tamtego.. ale jak zima wisiała nad nami to trzeba było skończyć dach.. rozmowa z dzisiejszej nocy (4:30).. (po nakarmieniu córki) Ja: I co mógłbyś spać na budowie? M: mógłbym.. Ja: ale nie ma wody M: grrr Ja: hihihihi na tą chwilę to byłoby tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.06.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Jupikajej... przyjechała pompa:) jeszcze w opakowaniu: sprężareczka: spawanie: i już podłączona: ponadto Marcin z moim tatą i bratem wstawili beczuszkę.. PS jeszcze żyję chyba zapomniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Gratki pompki- aby jeszcze odpalić i się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 J a odnośnie włamywaczy itd.. nie tak dawno byliśmy z mężem na budowie z dziećmi.. opuściliśmy rolety i szybko pakowaliśmy dzieci do auta, bo były marudne.. tak się spieszyliśmy, że zapomnieliśmy zamknąć bramy garażowej.. na drugi dzień około 13 dopiero pojechali na budowę (czyli gdzie 24 godziny otwarty dom) aż się Marcinowi włos na głowie zjeżył.. w domu pełno sprzętu, materiału itd.. na szczęście nic (dosłownie nic) nie zginęło.. ktoś tam chyba na górze czuwa.. a najbliższego stałego sąsiada (co mieszka cały czas a nie tylko okazyjnie) mamy jakieś 400m oj czuwa czuwa, pewnie najedliscie sie strachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.06.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Strachu to mało powiedziane.. ja chyba posiwiałam.. chociaż ponoć rudzielce nie siwieją.. jak do mnie Marcin zadzwonił, to usiadłam i od razu myślałam, że się włamali.. a ten się pyta czy na pewno zamykaliśmy bramy.. a ja tego momentu nie kojarzyłam.. teraz jak odjeżdżamy to czekam aż się bramy zamkną, bo do wchodzenia póki co garażu używamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 09.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 bo wiele rzeczy robimy automatycznie a potem nie pamiętamy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.06.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Zawisło na ścianie moje cudo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.06.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 u mnie jeszcze nie ... może za 1-2 tygodnie, czasu brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.06.2012 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 R&K w sumie to u nas samo powieszenie odkurzacza to 5 minut.. a 30 minut z doprowadzeniem do końca rur.. więc aż tak źle nie jest.. tak przy okazji mam skręcone wszystkie korpusy.. zostało tylko przykręcić listwy i powiesić szafki:) syn mi pomagał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.06.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 w jakiej warstwie macie rurki od odkurzacza? I co to za odkurzacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.06.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Autorus na górze rury idą w posadzce w styropianie (5cm), na dole także w styropianie w posadzce (10cm), w garaży idą już po ścianach.. w jednej też jest styro więc ukryte.. i tylko na tej co wisi są rury odkryte.. odkurzacz to Beam złota edycja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.06.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 bo ja mam zgryz, robię wylewkę w dwóch warstwach po ok 7cm. I zastanawiałem się czy mogę położyć te rurki na ogrzewaniu podłogowym i zalać betonem ok 7-8cm? Czy jednak w tej pierwszej warstwie wylewki muszę to zrobic? hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.06.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Mógłbyś zrobić w tej drugiej.. ale.. monterzy od podłogówki mówią, że to mostek termiczny i będziesz grzał powietrze, które wydmuchasz z domu.. koszt samych rur do OC nie jest duży, więc może warto zrobić to w tej pierwszej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.06.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.06.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Rury od odkurzacza w najniższej warstwie. wyeliminuje to oprócz wyciągania ciepła, zmniejszenie ew. szumu spod podłogi w czasie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.06.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 o tym też nie pomyślałem, kurcze jak dobrze być na forum Wiec rury pójdą w dolnej warstwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.06.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pompa już działa.. z rana ładowali czynnik.. potem ją odpalili, ale mnie już nie było, bo byłam z dziećmi tylko na chwilę..przy starcie temperatura podłogi wahała się od 14,6-15*C w zależności od pomieszczenia.. tam gdzie posialiśmy trawę jest już zielono.. niewielka ta trawa ale jakieś 10 mm:) kurcze ale fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 11.06.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ale fajne to Twoje złote cudo:yes:Mieliście jakiś projekt, jak położyć te rurki, czy tak po prostu najkrótszą drogą do odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.06.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Max-maniacy żadnego projektu.. najkrótszą drogą do odkurzacza.. muszę przyznać, że pięknie się prezentuje.. ale na zdjęciu jakiś taki malutki:) pompa pochodziła i osiągnąwszy 16,5 st wyłączyła się.. bo tak ją zaprogramowali jutro pewnie będą podwyższać temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts