DEZET 19.06.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dzięki za info i trzymam kciuki za studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 19.06.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Jest woda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest małe "ale".. była owszem, ale nie na 10-12 metrach jak wskazał różdżkarz.. nie na 20 jak byliśmy kasowo przygotowani a na 31 metrach!!!!!!!trzeba było uruchomić wszystkie zaskórniaki i wyłożyć.. 7300 ten interes.. policzył 30 metrów za 250zł plus rabacik.. a teraz po kolei.. dzwoni do mnie Marcin i mówi, że są na 6 metrach i muszą zmienić wiertło na młot.. za chwilę dzwoni, że już są na 20 (szok) i wody nie ma i że dokąd mają wiercić.. i czekam w słuchawce na "żartowałem".. czekam i czekam i nie słyszę.. i powoli się załamuje, bo mieliśmy 5000zł na studnię przygotowane (20 metrów).. zrezygnowana pytam - żartujesz? - a on, że nie.. ale mam jeszcze cień nadziei, że żartuje.. nagle słyszę w słuchawce w oddali głos mojego taty - do ilu mówi (tu mowa o mnie) żeby wiercić?... i tu załamka czyli nie ma wody.. wyciągam zaskórniaki, mówię, że mam jeszcze 1500 zł.. potem kolejny telefon do Marcina czy jest woda.. tata mówi, żebym jeszcze jego zaskórniaki wyciągnęła.. kolejne 1500 mamy.. no to mówię, że na 30 metrów niech wiercą.. i od razu jeszcze pytam czy jak się nie dokopią to ile biorą.. za chwilę Marcin oddzwania, że 50zł jak się nie dowiercą..i mówi, że już są na 30 metrach i wody niewiele jest i że Pan mówi, że dołoży od siebie 2 metry.. za chwilę znów dzwoni, że źle policzyli i że dopiero na 26 metrach są.. w końcu woda trysnęła na 28, ale jeszcze nie było jej satysfakcjonująca ilość (tzn na potrzeby domu by starczyło, ale już na ogródek nie).. dowiercił na 30 metrów i wybiło źródło.. szacowane od 6 do 10m3 na godzinę.. sorrki za bałagan w poście, ale na szybko..zdjęcia dam jutro.. trzeba dzieci kąpać.. no chyba, że jeszcze dziś mi się uda to edytuję post.. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.06.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 fajnie macie ja mam tylko powierzchniowa. To teraz sprawdźcie jakość wody i olejcie wodociągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 19.06.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 musimy jeszcze kupić pompę, hydroforowy zbiornik i wykończyć studnię.. czyli opcja u nich co wiercili wychodzi prawie 3000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 19.06.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 30 m Strasznie głęboko! No i kasiorki też sporo, ale pomyślcie że dzięki temu będziecie mogli wprowadzić się w zaplanowanym terminie, zanim Julia zacznie biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 19.06.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Myślicie, że realnie jest szansa, żeby Wam się to zwróciło kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 19.06.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Arturo to trochę cię skasowali. Ile metrów miało przyłącze. Nam za 5m z małym kawałkiem policzyli 1500 zł Z tytm iz mojej Gminie jest zasada iz do 10m biorą ryczałtem własnie te 1500 zł Kamila & Marcin gratuluję własnej wody. Pomyślcie tak iz jestescie niezalezni i samowystarczalni pod tym względem A woda to bardzo cenne dobro. Koniecznie sprawdzcie jakość tej wody. Na takiej głębokości to powinna byc Muszynianka . Nic tylko uruchomic rozlewnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 19.06.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ja miałem przyłącze po drugiej stronie drogi asfaltowej,także nie dość,ze przewiert pod drogą to jeszcze ponad 10m do domu No tak biorąc pod uwagę przewiert pod drogą to już nie wydaje się tak bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.06.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 noo dobrze ze jest woda mnie to jeszcze czeka i jestem przygotowana na 30 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.06.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 30 m Strasznie głęboko! No i kasiorki też sporo, ale pomyślcie że dzięki temu będziecie mogli wprowadzić się w zaplanowanym terminie, zanim Julia zacznie biegać no cóż.. jak się chce mieszkać to trzeba było podjąć inwestycję.. ale cieszę się, że mamy to juz za sobą.. Myślicie, że realnie jest szansa, żeby Wam się to zwróciło kiedyś? jak podpisywaliśmy umowę z wodociągami, to wtedy nam powiedzieli ze 6000zł za podłączenie kanalizy i wody.. fakt, że zrobiliśmy to za darmo.. ale woda popłynie za rok.. a tak za rok, będę siedzieć na tarasie sącząc wodę z własnej studni i mieć wodociągi w d.. duszy.. Masakra,dziękuję Bogu,ze mam działkę gdzie mam Wczoraj mi podłączyli wodę z wodociągów,czas 4h a koszt to 2,9tys.zł... farciarz:) no ale u nas jednak za rok by była więc postawili nas pod ścianą.. Arturo to trochę cię skasowali. Ile metrów miało przyłącze. Nam za 5m z małym kawałkiem policzyli 1500 zł Z tytm iz mojej Gminie jest zasada iz do 10m biorą ryczałtem własnie te 1500 zł Kamila & Marcin gratuluję własnej wody. Pomyślcie tak iz jestescie niezalezni i samowystarczalni pod tym względem A woda to bardzo cenne dobro. Koniecznie sprawdzcie jakość tej wody. Na takiej głębokości to powinna byc Muszynianka . Nic tylko uruchomic rozlewnię. u nas jeśli ciągnęliby wodę od istniejącego ujęcia to chyba z 500 metrów albo i dalej.. oj wolę nie pytać ile by zechcieli.. Rewo jaka Muszynianka.. Jarnołtówianka.. za rok będziesz mógł taką w Biedronce kupić.. bo jak faktycznie wydajność to max 10m3/h to ja jej nigdy nie przerobię.. badania zrobimy jak tylko podepniemy pompy i zużyjemy tej wody trochę.. bo studnia musi się przefiltrować.. noo dobrze ze jest woda mnie to jeszcze czeka i jestem przygotowana na 30 m może nie będzie tak źle jak u nas.. a teraz studnio-foto-relacja.. wczoraj nie miałam już siły.. syn dopiero poszedł spać o 22 a patrzyliśmy jeszcze na pompy głębinowe.. jak dobrze pójdzie to wykończymy studnię nie za 3000 a za 1500-2000zł przyjechało takie cudo: wpinają coś takiego do gliniastego/piaszczystego gruntu z bliska: wiertełko: tu już zaczęła płynąć błotnista woda: wkładanie rur: tak wygląda moja działka jak juz odjechali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 20.06.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 No ładnie Jak widać wielkich szkód nie narobili tylko trochę błocka które zapewne już zdążyło wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 20.06.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 mówicie ze 30 metrów to duzo to u mnie na 90 metrach wody nie było wiec trzeba było podłączyć sie pod wodociąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 20.06.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 makawel jak jest mozliwosc podłączenia do wodociagu to dobrze, u nas nie ma i co bedzie jak wody nie znajdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.06.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Makawel my mamy podłączony wodociąg, ale nie mamy jeszcze wody, bo muszą całą inwestycje oddać i wtedy dopiero puszczą wodę.. 90 metrów :eek: masakra.. nie wiem jaka u Was cena za metr.. u nas 250zł na gotowo.. Rewo no troszkę błocka.. ale przez tą wodę co wypływała troszkę teren rozmókł i o mało co i ciężarówkę z przyczepą mielibyśmy w ogródku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 20.06.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 gratuluję niebieskiej rurki z własną wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.06.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Gratulacje- emocje na... 30m Koszt duży, ale bez wody nie ma życia. Ja zapłaciłem 1000zł za wcinkę z zasuwą, rurę sam kupowałem i do domu sami wkopaliśmy- prawie 40m, chyba 2 dni kopania było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.06.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Liczyłam po ilu zwróci się studnia.. po około 3-3,5 latach.. studnia na użytek domu i ogrodu, więc sporo wody będzie się zużywało.. tym bardziej, że chcemy cały ogród w zraszaczach... i ułożenie kuchni (tylko dolne szafki): i front w szafce narożnej: po lewej stronie będzie jednak lodówka stała i szafka narożna musi stać pod samą ścianą.. reszta szafek odsunięte na 5 cm od ścian, tak by blaty były 60cm piekarnik będzie po prawej.. poprawię wizualki i wstawię to tyle na dziś.. aaaa i podpięte rury do reku Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.06.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 W nocy troszkę mi nie dawała spać kuchnia.. nie wyszło tak jak chciałam.. i aż mnie olśniło jak wieszałam pranie.. troszkę policzyłam, pozmieniałam i udało się wykombinować nowe ustawienie z tymi szafkami co mam zakupiłam:) zmiany niewielkie.. szafkę narożna co stała w lewym rogu trzeba postawić w tym samym rogu, ale tyłem do okna a nie do salonu.. zmywarka zaś pójdzie obok tez szafki, ale tyłem do salonu a wcześniej stała pod oknem.. słupek z piekarnikiem i mikrofalówką pójdzie na miejsce lodówki a lodówka na miejsce słupka tak to wygląda.. na 90% takie ułożenie zostanie.. a czy na pewno nie wiem.. chodzi o zmywarkę, że jest oddalona od odpływu (zlewu) o jakieś 2,5 metra za szafkami.. czy będzie bez problemu wypompowywać wodę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.06.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Już nie mogę się doczekać waszych mebli! Bardzo mi się podobają. Nawet dałam do wyceny zestaw na moją kuchnie ale chyba muszę zrobić to sama bo zaproponowane ustawienie mi się nie podoba, a cena prawie 4 tys za kilka szafek. U ciebie szafek jest naprawdę sporo, będzie fajna i pojemna kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 21.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 no właśnie montujcie te szafki. efekt na pewno będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts