Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w daliach 4 - Opolskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kwitko wierze.. bo ja tez nie mogę się doczekać.. no ale popędzić się bardziej nie da.. a kuchnia faktycznie nie drogo wyszło.. 5000zł no niechby 5500 z tymi pierdółkami.. to i tak nie wiele.. a szafek chciałam mieć bardzo dużo i gdzie była jakaś luka to od razu wkładałam szafkę:)

Max-maniacy.. jeszcze troszkę trzeba poczekać..

Tomaszu oj tak.. jednemu się taki dowcip trzymał, że trudno było wyczaić co prawda a co żart..

wczoraj położyli rurę do kanalizy:

DSC03724.jpg

połączenie z beczką (na beczce Marcin stępił tarczę):

DSC03725.jpg

i na sobotę/niedzielę przygotowany basenik:

DSC03727.jpg

R&K gonić gonimy, kogoś trzeba :D schody mają być gotowe na koniec lipca:wave:.. czyli jak się uda to w tym pierwotnym terminie (4 sierpień) wprowadzimy się.. marne szanse na lipiec ze względu, że sporo rzeczy wyskoczyło po drodze.. :(

Basenik dla syna:) w tamta niedzielę się w nim kąpał, wodę źródlaną nalaliśmy i dość długo się grzała, więc teraz rozstawiony wcześniej aby się nagrzała i woda z własnej studni..:p

odnośnie studni.. wczoraj wypompowali z niej 5m3 wody a lustro wody może tylko ciut się obniżyło.. zaskakujące jest to ciśnienie pod ziemią, które z 30m głębokości wypycha wodę na 3m głębokości..

u mnie do końca nie wiadomo co ze schodami - drzewo sie suszy - wykonawca niby uzgodniony - ale schody nie wyprowadzone, nie obrobione , wykonaca Andrzejowi u ktorego susze drzewo cos przebakiwał że nie chce ich u mnie wykonywać - mi nic nie mowil ... narazie staram sie nie przejmować ...

prace na budowie spowolnione ... moze od poniedziałku coś ruszy .... dzis 22 czerwca - termin zero - 6 urodziny synka

na budowie byłem rano tylko 2 min - palcem nie tknąłem - mam jakąś niemoc ...zmęczenie po wyjezdzie z dziś w nocy znow jadę i cała sobota w plecy ...

mamy wylane schody z betonu - myślałem że tak będzie prościej - okazuje się że trzeba obrobić je w drewnie równiez w pionach - jeśli nie dokładnie wyszpachlować i pomalować czymś zmywalnym

ale dzięki temu mamy do zagospodarowania powierzchnię pod schodami - będzie tam szafka na buty i jakieś rękawiczki, szaliki apaszki etc

hej ho hej ho.. na grilla by się szło.. tzn jechało.. czekam tylko na mamę i pakujemy dzieci i męsko i jedziemy na budowę na grilla.. mężczyźni (Marcin, mój tato i brat) już działają od rana..

a poza tym chciałam się pochwalić panelem prysznicowym.. w dolnej łazience zawiśnie cosik takiego:

http://www.raztools.home.pl/allegro/wyprz/corsan_perla_25cm.jpg

deszczownica z kaskadą +hydromasaż.. nie pytajcie dlaczego taki a nie lepszy.. na taki było mnie stać (mimo to bardzo mi się podoba).. jak się sprawdzi, to może podobny zawiśnie w górnej łazience..

hej ho hej ho.. na grilla by się szło.. tzn jechało.. czekam tylko na mamę i pakujemy dzieci i męsko i jedziemy na budowę na grilla.. mężczyźni (Marcin, mój tato i brat) już działają od rana..

a poza tym chciałam się pochwalić panelem prysznicowym.. w dolnej łazience zawiśnie cosik takiego:

http://www.raztools.home.pl/allegro/wyprz/corsan_perla_25cm.jpg

deszczownica z kaskadą +hydromasaż.. nie pytajcie dlaczego taki a nie lepszy.. na taki było mnie stać (mimo to bardzo mi się podoba).. jak się sprawdzi, to może podobny zawiśnie w górnej łazience..

Panel rewelka :) widać że ma chyba opcję wodospad :) ale ilość pokręteł ;) jest porażająca :) co będzie jak wejdziecie pod prysznic po parapetówce i będziecie chcieli szybko się wykąpać :) w hotelach czasem mam podobny dylemat :) ale fajny fajny :)

Gingeros dobrze zauważyłeś panel ma wodospad (kaskadę), to był mój wymóg.. poza tym jeśli chce się mieć puszczony hydromasaż i np deszczownicę, to każdy element musi mieć swoje pokrętło, więc 1. deszczownica, 2. kaskada, 3. hydromasaż, 4. słuchawka, 5. regulacja wody ciepła/zimna

jakiś czas już mnie nie było, bo na budowie lekki zastój..

Mój kochany mężulek zamontował ostatnio drzwi wejściowe.. mają jeszcze folię, ale są boskie:)

z bliska:

DSC03734.jpg

z oddali:

DSC03739.jpg

od wewnatrz:

DSC03737.jpg

prawda, że ładne?

drzwi tymczasowe z garażu do domu.. będzie luźna kasa to się kupi inne:

DSC03736.jpg

i dawno nie było rekuperacji - kominek na poddaszu:

DSC03738.jpg

Pozdrawiam cicho czytaczy:rotfl:

PS chyba muszę uśmiechnąć się do Pana z Sofath o jakąś prowizje z tytułu reklamy :lol2:

Edytowane przez Kamila i Marcin

Nooo prawie ostatnia.. troszkę jeszcze zostało..

aaa i w sypialni nad garażem będziemy mieli taki kolor SUMATRA z Bondexu

w pokoju na dole będzie DALMACJA z Bondexu

http://www.otopr.pl/ai/6790/1/2

w salonie 2 ściany (ta z wykuszem i z oknem) koloru BEŻOWY PLED (dulux)

a ta z TV i od kuchni będą koloru AROMATYCZNY KARDAMON (dulux)

http://www.specbudowa.pl/image/cache/data/duluxNowe/kalkuta%20barwy2-900x900.jpg

poza tym kuchnia będzie pomalowana na kolor CHŁODNY CIEŃ (dulux):

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/678/1212678/product/farba-lateksowa-do-scian-i-sufitow-kuchnia-i-lazienka-dulux,medium.jpg