rewo66 08.07.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Może macie rację z tym zabudowaniem słupa k-g ale jak to w moim przypadku połączyć ze ścianką dochodzącą do słupa na której będziej tynk wapienno cementowy boję sie że będzie mi pekać między słupem a ścianka. Akrylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.07.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Zamiast siatki zbrojeniowej w narożnik daj paski papierowe. Jest jeszcze inny sposób: na ścianę przyklejasz taśmę malarską. Do niej dochodzimy z płytą GK i lekko szpachlujemy. Po wyschnięciu odklejamy taśmę malarską- powstaje mikra szczelinka, która już nie pęknie. Ew. można ją odciąć równo w narożniku.Nie sprawdzałem tego, ale ponoć działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.07.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) My chyba akrylem połączenie zrobimy.. ale jeszcze nie wiem.. będziemy słupy wykańczać za jakiś czas po wprowadzeniu.. zapewne w przypływie gotówki:cool: w sobotę zamontowali schody strychowe sztuk 1.. drugie będą nad naszą sypialnią jak tylko Marcin wyprostuje fale Dunaju na stelażach.. wszystkie sufity robił od lasera a u nas w pokoju robił od poziomicy i na długości 6,66 m są odchyłki do 2cm.. ten stelaż robił jako pierwszy i jakoś tak mu wyszło.. w każdym razie najpierw musieli przerobić jętki, bo albo schody by się otwierały na ścianę (tzn wcale ci się nie otwierały) albo na schody.. a w poprzek trzeba przerabiać jętki.. i zdecydowanie to ułożenie było najbezpieczniejsze.. i po zamontowaniu: farba do kuchni niby wybrana, ale nie wiem czy nie za ciemna.. srebrny front na tle pomalowanego kawałka.. proszę o opinię.. nasz trawka po skoszeniu.. wczoraj miała 5 tygodni i wypadało ją skosić po raz pierwszy.. a ile zachodu.. najpierw Marcin uruchomił swojego taty kosiarkę a ta po dwóch paskach eksplodowała.. więc zostaliśmy z nieskoszoną trawą.. ale mój tata zadzwonił do znajomego, który mieszka niedaleko i ten powiedział, że pożyczy kosiarkę.. ale ta to machina.. fajniutka.. w każdym razie parę minutek i trawa skoszona.. nie sądziłam, że ona taka gęsta wyjdzie.. proszę nie zwracać uwagi na namiot na tarasie.. ale z braku parasola posłużył wczoraj jako osłona przed słońcem.. Julia nie może być na mocnym słońcu a Kacper tylko by latał po ogródku.. W oddali mama na leżaczku, brat pod namiotem i leżaczek Julci (Kacperka) edit: Basen fajna sprawa.. wczoraj wylądowałam w basenie parę razy dzięki mojemu kochanemu mężowi.. ale ja mu dłużna nie byłam.. podstępnymi sposobami także udało mi się go wrzucić.. raz przechodząc obok niego po prostu z całej siły go pchnęłam.. drugim razem nachylił się bo chciał zmoczyć twarz i ręce, to mu pomogłam i takie tam.. w każdym razie woda w baseniku miała 22st dość przyjemna:wiggle: Edytowane 9 Lipca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Kolor fajny , trawka fajna, basen fajny , namiot tez fajny:DWłaz schodów strychowych o jakich rozmiarach daliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.07.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Super trawcia wyrosła, a moja już po 3krotnym koszeniu, gęstnieje i... fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.07.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Rewo schody mają wymiar 70x120.. chcieliśmy 70x140 ale cena podwójna (a za te daliśmy coś około 270zł) DEZET ja właśnie szukam kosiarki.. wypatrzyłam za 1300 i 1475 Briggs&Straton i troszkę dużo.. znalazłam też NAC za około 1140 zł.. wiem, że B&S to dobra firma i maja dobre kosiarki a o NAC nic nie wiem..dokładniej te:z napędem, mocny silnik 1139złhttp://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-nac-x510vhy-kosiarki-6-75-naped-i2448765120.html z napędem, silnik Ready & start 1475złhttp://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-6km-bs-seri-675rs-53cm-5w1-i2453916747.html bez napędu, silnik Ready & start 1299złhttp://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-6km-bs-seri-675rs-53cm-4w1-i2466709281.html i sama nie wiem co wybrać.. pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.07.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 powiedziałbym że trawnik aż za gęsty - będą problemy z jego koszeniem - elektryczna nie da rady - musi być spalinowa po posadzeniu 3 trawników wychodzę z założenia że trawa sama musi zgęstnieć wiec moja posadzona znacznie rzadsza nad kosiarką na razie nie myślę więc nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.07.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 fajny kolor , pasuje do szafek idealnie. całą kuchnię tak pomalujecie, czy tylko pewne fragmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.07.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) Max-mianiacy w zasadzie na ten kolor byłyby pomalowane wszystkie widoczne ściany.. jakby nie patrzeć nie jest ich wiele, ale zawsze coś.. stwierdziliśmy, że jednak ciut za ciemny kolor.. kuchnia ma jedno okno i w pochmurne dni byłaby pochmurna.. wymyśliłam, że kupimy dotyk mgły (zwykły dulux), tak to mniej więcej wygląda.. tyle tylko, że program troszkę ściemnia kolory: http://img717.imageshack.us/img717/5563/kuchniamiedzianosrebrna.jpg i ten aktualny: http://img35.imageshack.us/img35/5563/kuchniamiedzianosrebrna.jpg edit: w czwartek przyjechał Sebastian kopareczką.. został wykopany rów i położona rura do wody i kabel prądowy oto efekt: przy okazji porządki na działce nastały.. z przodu także trzeba było troszkę podrównać, więc trawa została przykryta, ale podejrzewam, że odbije bo była dość gęsta.. z racji tego wykopu została podniszczona trawa, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.. w końcu niedługo będzie woda w domu.. (tatuś podlewa) a tam w rogu będzie piwniczka:) a w domu.. hmm niewiele.. tzn szpachlowanie.. a poza tym został dokończony hol.. dziś przebijali się przez ścianę fundamentową z wodą.. ale jeszcze nie dokończone.. Edytowane 14 Lipca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 14.07.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 może rzeczywiście lepiej będzie z jasnym. najlepiej to kupić próbkę, i maznąć na ścianie, poczekać aż wyschnie i wtedy zdecydować. w gazetkach te kolory są jednak trochę inne niż wychodzą w realu. a czy kolor podłogi bedzie taki jak na wizualizacji? kiedy w ogóle złożycie i zaprezentujecie tą kuchnię? nie mogę się doczekać. trochę się u Was zadziało - woda ważna rzecz:yes: teraz tylko podlewać i kosić. a propos piwniczki w rogu - będziecie robić ziemiankę? mi się taka marzy. jak ktoś czytał "Dom nad rozlewiskiem", to czuje klimat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 15.07.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Kosiarka nie musi być spalinowa, wystarczy silniejsza elektryczna, ale min. 1600W. Pic polega na tym, żeby systematycznie kosić i nie dopuścić do wyrośnięcia, bo wtedy są problemy. Może taka: http://allegro.pl/nac-kosiarka-elektryczna-n1f-460js-stalowa-1800w-i2460668764.html lub http://allegro.pl/kosiarka-elektryczna-german-2200w-3-w-1-stalowa-i2463723609.html Teraz mam "biedronkową" kosiarkę 1200W i jest jednak ciut za słaba. W użyciu też "biedronkowa" kosiarka spalinowa (z napędem- ciągnie jak głupia ) za ok.500zł i na razie drugi rok kosi bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 15.07.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 kupiliśmy w castoramie taką Torq: http://media.static.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/321x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/6/1/617629.jpg silnik 6,5 km briggs&straton (ready start) z napędem na tył.. przeszła chrzest.. pięknie kosi.. cena 1247zł a w kuchni będzie w końcu dulux srebrzysty lód http://www.specbudowa.pl/image/data/duluxNowe/srebrzysty%20lód.jpg jest delikatny i o taki kolor mi chodziło.. obsialiśmy wszędzie trawę teraz odczekać 5 tygodni i skosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Eskaa 17.07.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Kamila a jak sprawa przeprowadzki , uda się w zaplanowanym terminie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 17.07.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 na 4 sierpnia marne szanse.. jak już to początek września o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem.. mój mały pomocnik:) ostatnio fajnąantenkę kupiliśmy do wzmocnienia sygnału internetowego... i działa: teraz tylko abonamencik i jest internet:) wczoraj męczyli się jeszcze z tą rurą od wody.. żeby jej zimno nie było, to w otulinkę podwójną została włożona.. (ale tylko blisko domu.., dalej idzie na głębokości 1,5-2m a koło domu około 1m..) ale otulinka to troche mało.. więc i styropian jest: woda i prąd w domku.. tzn prąd idzie z domu do pompy a woda od pompy do domu dla jasności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 18.07.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 fajny ten Twój pomocnik. nasze dzieciaki są już starsze i starają się jak mogą unikać wszelkich obowiązków, także tych budowlanych. nie chce im się pomagać rodzicom. ale pokojami to się już dzielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.07.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Pomocnik w większości przeszkadza.. ale czasem jak mu się pokaże to po swojemu pomoże.. w czwartek powstał schodek do naszej sypialni: stelaże w jednym z pokoi ta ścianka to będzie szafa wnękowa: Marcin wczoraj cały sufit w salonie i częściowo w holu zaciągnął tynkiem na mokro, nie podobał mu się efekt samego gipsu.. wieczorem jak przyjechał, to rękami nie mógł ruszyć.. co będzie robić dziś to nie wiem.. w każdym razie trzeba jeszcze: położyć płyty KG na poddaszu (tylko sypialnie szpachlujemy i może hol) zagruntować ściany i sufity przed malowaniem położyć gres w kuchni na ścianie i podłodze, zawiesić szafki, pomyśleć nad blatem.. (Marcin coś wspomina, że kupimy drewno na schody, blat, parapety, stół i ławki co mają stać na tarasie) może kubik starczy... położyć gres w salonie holu i wiatrołapie.. (nie wiem co z cokołami.. tzn z czego je zrobić.. pomyślę położyć panele w pokoju na dole i sypialni na górze pomalować wszystkie potrzebne pomieszczenia wykafelkować łazienką, zrobić biały montaż itd.. pozakładać wszystkie oprawy gniazd założyć halogeny w kuchni, wiatrołapie, łazience, holu na dole na górze lampy w reszcie pomieszczeń czekamy na schody... koniec lipca tuż tuż, ale chyba marne szanse.. jak już będą, to wtedy obijemy je drewnem i się pomaluje.. zabudowa schowka - jak już będą schody obsadzić aż 3 pary drzwi szafy wnękowe się pomyśli parapety jak starczy czasu i jeszcze wiele innych rzeczy o których teraz nie pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.07.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 To ja mam jeszcze pytanko o rury drenarskie Z tego co zrozumiałem macie na nich założone trójniki i wyciągnięte ponad grunt żeby można było je przepłukać . Ok. A jakimi rurami wyszliście z drenażu ponad grunt? Bo zwykłe kanalizacyjne mają fi110 a trójniki tylko fi100 i nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.07.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Ponad grunt wyszliśmy rura fi 160, w gruncie jest trójnik 160 a zanim redukcje z 160 na 110 i w nie wsadzone rury drenarskie, wyjście ponad grunt mamy tylko jedno w najwyższym punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.07.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Nic tylko szpachla i szpachla.. kiedy kafle? odnośnie szpachli.. otynkowany cały sufit w salonie: w kuchni: nie no jeszcze poza szpachlą stelaże.. łazienka górna: i moja dziewięciodniowa trawka: z tych gorszych wiadomości to takie, że schody będą może w połowie sierpnia:( od wczoraj chodzę przybita przez te schody.. ale jest światełko w tunelu.. albo wystąpimy o tymczasowe pozwolenia zamieszkania na budowie.. albo podepnie się ten kabel przyłączowy do skrzynki budowlanej.. będzie to na pewno lepsze rozwiązanie niżeli dom podpięty na przedłużaczu.. Edytowane 24 Lipca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Eskaa 24.07.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Kamila coraz ładniej w Waszym domku, szkoda tylko że na schody musicie tyle czekać ... Edytowane 24 Lipca 2012 przez Eskaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts