RK1719508166 24.07.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 u mnie na skarpie trawka wzeszła po 5 dniach - na razie ledwo ją widać - ale ponieważ słońce ostro praży i ziemię wysusza podlewamy ją od wczoraj co 2-3 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.07.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Eskaa szczerze, to nawet gdyby były w terminie (w sensie na koniec lipca), to i tak my z tymi innymi rzeczami byśmy się nie wyrobili.. Marcin w przyszłym tygodniu zaczyna walczyć z gresem na parterze.. w łazience, chce aby zrobił 90% kafli i póki co dał sobie spokój z półkami nad geberitem, bo z nimi chyba ze 2 dni się zejdzie.. a wymyśliłam sobie o takie.. i widok z drugiej strony.. pod umywalką będzie blat/stolik z kafelek tylko już nie chciało mi się bawić w programie.. a dokładniej coś na ten styl chce.. http://images42.fotosik.pl/168/4b8356c65d443f31.jpg jejku ale Marcin będzie wyklinał tą łazienkę... tyle zakamarków a ja jeszcze wymyślam:cool: edit: R&K u nas chyba ciężka ziemia.. nie nawoziliśmy jakiejś ekstra super, bo kasy nie ma.. rozwieziony został tylko humus, który był zebrany na początku budowy.. w każdym razie poprzednia trawa na takiej ziemi wyrosła to i ta jakoś sobie poradzi.. do niedzieli podlewane było z nieba.. dziś podlewaliśmy, ale mało.. Edytowane 24 Lipca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ładnie Wam idzie:) Dzieki za namiary na kabine nie wiem, czy nie padnie wlasnie na nią wybór Ps. tez mam problem z szara farbą do kuchni, jest bardzo ubogi wybor szarosci w seriach bathroom&kitchen, albo bardzo ciemny szary,albo wpadający w fiolet, nie wiem czy takie same odczucie miałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 25.07.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ja to bym chciał mieć ten etap co Wy i powiedzieć :" ciągle szpachla i szpachla..." A trawka rośnie jak głupia- podlałem swoją może 4 razy, teraz koszenie co tydzień, bo rośnie jak szalona.. ale zagęszczać się jeszcze nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.07.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ja to bym chciał mieć ten etap co Wy i powiedzieć :" ciągle szpachla i szpachla..." A trawka rośnie jak głupia- podlałem swoją może 4 razy, teraz koszenie co tydzień, bo rośnie jak szalona.. ale zagęszczać się jeszcze nie chce. Dezet uwierz mi- ja patrzę na gładzie i szpachle z obrzydzeniem, nie ma co sie spieszyc do szpachli:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.07.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 MSU cieszę się, że mogłam jakoś pomóc.. Ty przynajmniej masz kwadratową łazienkę.. a my.. hmmm wielokątną zbliżoną do trójkątnej:cool: DEZET Ty jesteś tylko troszkę za nami.. a poza tym karton gipsy u nas w zasadzie od 2 miesięcy z przerwami na inne przerywniki.. ta pierwsza trawa to teraz jest bardzo gęsta i w zasadzie też co tydzień kosimy.. wczoraj Marcin zostawił telefon na budowie, więc nie mam fotek:( poza tym zakupiłam żarówki led smd.. do kuchni jednak 8, hol 5, wiatrołap 2, łazienka na dole 3, nasza sypialnia 8.. i hol na górze 4.. troszke ich jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.07.2012 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 mam.. mam.. mam foteczki:) hol na piętrze: i kafeleczki:wave::wave::wave::wave: już mi się mordka cieszy.. póki co na sucho.. kuchnia: salon przygotowany do kafelek: kafeleczki w wykuszu.. (ale będą układane pełnymi od wejścia): schodek do naszej sypialni musiał przejść lifting.. tzn był za wysoki, bo aż 23cm.. i musieli go ściąć by były dwa mniejsze jutro Marcin będzie układał kafle w kuchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Czyli ogarnie was kafelkomania A płyteczki szczególnie te w wykuszu b. ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.07.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Dziś Marcin nic nie będzie robił.. wczoraj był u ortopedy po zaświadczenie do PZU odnośnie tego upadku w drabiny 30 marca.. i dostał zastrzyk na rozluźnienie mięśni w plecach, bo go bardzo bolały, więc dziś ma wolne:) Rewo aż grzech się przyznać ile kosztowały.. no ale ceny nie będę naklejać na nie.. a jak mi się za parę lat znudzą to je wymienię.. fakt, że są lżejsze od tych co mają być w kuchni (paradyż).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.07.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 (edytowane) W sobotę pojechaliśmy pokąpać się w baseniku:) i przy okazji wpadliśmy na pomysł, że może jednak w kuchni robić w karo? wychodzi mnie więcej tak - ciężko było zrobić jakiekolwiek zdjęcie, bo taki mały "szkudnik" wchodził w kadr.. mimo to jakieś się udało: złożyliśmy przy okazji ostatnia największą szafkę, która czekała na lepsze czasy:) od dołu będzie szafka, piekarnik, mikrofalówka, szafka: wczoraj było także ustalane dokładne położenie płytek w salonie.. ubłagałam Marcina by w końcu założył mi jeden front: pod każdym kątem inaczej wychodził kolor na zdjęciach.. najbardziej rzeczywisty jest po lewej stronie:) wczoraj mimo brzydkiej pogody pojechaliśmy na budowę już o 10 i byliśmy tam aż do 19.. zrobiliśmy grilla, na obiadek.. trochę popadało, ale jest dach nad głową, więc nie trzeba było uciekać.. potem wyszło piękne słoneczko, można było wypić piwko i poleżeć na tarasie gdyby nie zmęczone dzieci, to posiedzielibyśmy dłużej.. ale jak mus to mus:) Marcin na na dziś plan ułożyć gres w kuchni i chociaż 3/4 salonu.. co z tego wyjdzie to nie wiem.. wprawdzie pojechał około 9 na budowę, ale po drodze musiał wstąpić do banku i do dwóch sklepów budowlanych, bo poziomica mu się popsuła.. w jedną stroną pokazuje poziom a po odwróceniu o 180* nieduże odchylenie.. i której stronie wierzyć?? Edytowane 30 Lipca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.07.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 .... bo poziomica mu się popsuła.. w jedną stroną pokazuje poziom a po odwróceniu o 180* nieduże odchylenie.. i której stronie wierzyć?? Oczywiscie, ze tam gdzie poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.07.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 MSU tiaaaa.. musztarda po obiedzie.. już kupił nową a w obecnym mieszkaniu mamy taki "poziom", że syn po puszczeniu autka czaekał aż samo do niego wróci.. będzie mniej zadowolony jak u siebie w pokoju będzie miał taki prawdziwy poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.07.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Marcin zamówił ziemię, bo trzeba na tej dwutygodniowej trawię chociaż troszkę rozrzucić, bo baaardzo słabo rośnie.. Gresik jeszcze na sucho: i jedziemy z koksem :wave: mordka mi się cieszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.07.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Jednak kafelkomania nadejszła Ładnie to wychodzi. Nienawidzę płytek w karo a juz szczególnie ich kładzenia w ten jakże obrzydliwy wzorek Pamiętajcie przy układaniu w karo jest więcej odpadów. Powodzenia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 31.07.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 WoW, wOw, wow - Marcin daje radę. Macie nową, ale na regulację poziomicy jest sposób: rysujemy na ścianie linię poziomą ołówkiem wg niej, odwracamy poziomicę i ponownie rysujemy pokazany poziom. Przechył linii wskazuje jak pokręcić śrubką obok libelli. I tak sprawdzamy i kręcimy śrubkami(delikatnie), aż do wyprostowania obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 31.07.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Dezet tylko jest mały problem.. ona w jedną stronę pokazuje prawidłowo.. a w drugą nie bardzo.. ale oczywiście jest to delikatne odchylenie.. najlepiej można byłoby to sprawdzić za pomocą poziomicy cyfrowej.. albo użyjemy lasera.. dzięki za pomysł Rewo Marcin się uparł i w kuchni będzie karo:) W wiatrołapie pewnie na wprost, normalnie znaczy się.. a w holu zapewne tak jak w salonie.. Dziś popołudniu jeszcze mają zamiar rozgarnąć tą ziemię co wczoraj została przywieziona.. ale trzeba jeszcze walec pożyczyć.. W każdym razie ciekawa jestem dzisiejszych postępów prac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 31.07.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 no i już zaraz będą podłogi. super:yes:płytki bardzo ładne.na salon mam podobną wizję kolorystyczną. możesz napisać jakie to kafle?powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 31.07.2012 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 max-maniacy płytki to Balleno 50x50 (wymiar 60x60 około 10zł droższe za metr kwadratowy).. najtańsze znalazłam w castoramie.. podobne, ale już trochę droższe widziałam w Leroy Merlin nie są to płytki o jednolitym kolorze tylko z takimi lekkimi ciemniejszymi/jaśniejszymi wstawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 01.08.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Kurcze, a ja mam zgryz, bo w kuchni pasowałyby płytki w karo- tak jak jest wykusz, ale dalej wszystko już prosto- i problem w tym gdzie schować łączenie, bo drzwi z kuchni nie ma, żeby ukryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.08.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 u nas też drzwi z kuchni nie ma a są dwa przejścia.. w salonie i holu ten sam gres a kuchnia inny.. połączenie będzie poprzez fugę.. poza tym przejście między kuchnią a salonem ma 120 a między kuchnią a holem około 150.. a będzie mnie więcej to tak wyglądało.. oczywiście pomijając kolory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts