Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w daliach 4 - Opolskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eskaa szczerze, to nawet gdyby były w terminie (w sensie na koniec lipca), to i tak my z tymi innymi rzeczami byśmy się nie wyrobili.. Marcin w przyszłym tygodniu zaczyna walczyć z gresem na parterze.. w łazience, chce aby zrobił 90% kafli i póki co dał sobie spokój z półkami nad geberitem, bo z nimi chyba ze 2 dni się zejdzie.. a wymyśliłam sobie o takie..

%25C5%2582azienka%2520d%25C3%25B3%25C5%2582.jpg

i widok z drugiej strony..

pod umywalką będzie blat/stolik z kafelek tylko już nie chciało mi się bawić w programie..

%25C5%2582azienka%2520d%25C3%25B3%25C5%25821.jpg

a dokładniej coś na ten styl chce..:rolleyes:

http://images42.fotosik.pl/168/4b8356c65d443f31.jpg

jejku ale Marcin będzie wyklinał tą łazienkę... tyle zakamarków a ja jeszcze wymyślam:cool:

edit:

R&K u nas chyba ciężka ziemia.. nie nawoziliśmy jakiejś ekstra super, bo kasy nie ma.. rozwieziony został tylko humus, który był zebrany na początku budowy.. w każdym razie poprzednia trawa na takiej ziemi wyrosła to i ta jakoś sobie poradzi.. do niedzieli podlewane było z nieba.. dziś podlewaliśmy, ale mało..

Edytowane przez Kamila i Marcin

Ładnie Wam idzie:)

Dzieki za namiary na kabine :) nie wiem, czy nie padnie wlasnie na nią wybór :)

Ps. tez mam problem z szara farbą do kuchni, jest bardzo ubogi wybor szarosci w seriach bathroom&kitchen, albo bardzo ciemny szary,albo wpadający w fiolet, nie wiem czy takie same odczucie miałaś.

Ja to bym chciał mieć ten etap co Wy i powiedzieć :" ciągle szpachla i szpachla..." ;)

A trawka rośnie jak głupia- podlałem swoją może 4 razy, teraz koszenie co tydzień, bo rośnie jak szalona.. ale zagęszczać się jeszcze nie chce.

Dezet uwierz mi- ja patrzę na gładzie i szpachle z obrzydzeniem, nie ma co sie spieszyc do szpachli:cool:

MSU cieszę się, że mogłam jakoś pomóc.. Ty przynajmniej masz kwadratową łazienkę.. a my.. hmmm wielokątną zbliżoną do trójkątnej:cool:

DEZET Ty jesteś tylko troszkę za nami.. a poza tym karton gipsy u nas w zasadzie od 2 miesięcy z przerwami na inne przerywniki.. ta pierwsza trawa to teraz jest bardzo gęsta i w zasadzie też co tydzień kosimy..

wczoraj Marcin zostawił telefon na budowie, więc nie mam fotek:(

poza tym zakupiłam żarówki led smd.. do kuchni jednak 8, hol 5, wiatrołap 2, łazienka na dole 3, nasza sypialnia 8.. i hol na górze 4.. troszke ich jest..

mam.. mam.. mam foteczki:)

hol na piętrze:

DSC03829.JPG

i kafeleczki:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave: już mi się mordka cieszy.. póki co na sucho.. kuchnia:

DSC03828.JPG

salon przygotowany do kafelek:

DSC03825.JPG

kafeleczki w wykuszu.. (ale będą układane pełnymi od wejścia):

DSC03827.JPG

DSC03826.JPG

schodek do naszej sypialni musiał przejść lifting.. tzn był za wysoki, bo aż 23cm.. i musieli go ściąć by były dwa mniejsze

DSC03823.JPG

jutro Marcin będzie układał kafle w kuchni.. :cool:

Dziś Marcin nic nie będzie robił.. wczoraj był u ortopedy po zaświadczenie do PZU odnośnie tego upadku w drabiny 30 marca.. i dostał zastrzyk na rozluźnienie mięśni w plecach, bo go bardzo bolały, więc dziś ma wolne:)

Rewo aż grzech się przyznać ile kosztowały.. no ale ceny nie będę naklejać na nie.. a jak mi się za parę lat znudzą to je wymienię.. fakt, że są lżejsze od tych co mają być w kuchni (paradyż)..

W sobotę pojechaliśmy pokąpać się w baseniku:) i przy okazji wpadliśmy na pomysł, że może jednak w kuchni robić w karo?

wychodzi mnie więcej tak - ciężko było zrobić jakiekolwiek zdjęcie, bo taki mały "szkudnik" wchodził w kadr..

2012-07-28%252011.28.46.jpg

mimo to jakieś się udało:

2012-07-28%252011.29.18.jpg

złożyliśmy przy okazji ostatnia największą szafkę, która czekała na lepsze czasy:) od dołu będzie szafka, piekarnik, mikrofalówka, szafka:

2012-07-29%252015.18.05.jpg

wczoraj było także ustalane dokładne położenie płytek w salonie..

2012-07-29%252015.03.24.jpg

ubłagałam Marcina by w końcu założył mi jeden front:

2012-07-29%252015.02.46.jpg

pod każdym kątem inaczej wychodził kolor na zdjęciach.. najbardziej rzeczywisty jest po lewej stronie:)

2012-07-29%252015.02.26.jpg

wczoraj mimo brzydkiej pogody pojechaliśmy na budowę już o 10 i byliśmy tam aż do 19.. zrobiliśmy grilla, na obiadek.. trochę popadało, ale jest dach nad głową, więc nie trzeba było uciekać.. potem wyszło piękne słoneczko, można było wypić piwko i poleżeć na tarasie :rotfl: gdyby nie zmęczone dzieci, to posiedzielibyśmy dłużej.. ale jak mus to mus:)

Marcin na na dziś plan ułożyć gres w kuchni i chociaż 3/4 salonu.. co z tego wyjdzie to nie wiem.. wprawdzie pojechał około 9 na budowę, ale po drodze musiał wstąpić do banku i do dwóch sklepów budowlanych, bo poziomica mu się popsuła.. w jedną stroną pokazuje poziom a po odwróceniu o 180* nieduże odchylenie.. i której stronie wierzyć??:mad:

Edytowane przez Kamila i Marcin

WoW, wOw, wow - Marcin daje radę. Macie nową, ale na regulację poziomicy jest sposób: rysujemy na ścianie linię poziomą ołówkiem wg niej, odwracamy poziomicę i ponownie rysujemy pokazany poziom. Przechył linii wskazuje jak pokręcić śrubką obok libelli. I tak sprawdzamy i kręcimy śrubkami(delikatnie), aż do wyprostowania obu stron.

Dezet tylko jest mały problem.. ona w jedną stronę pokazuje prawidłowo.. a w drugą nie bardzo.. ale oczywiście jest to delikatne odchylenie.. najlepiej można byłoby to sprawdzić za pomocą poziomicy cyfrowej.. albo użyjemy lasera.. dzięki za pomysł

Rewo Marcin się uparł i w kuchni będzie karo:)

W wiatrołapie pewnie na wprost, normalnie znaczy się.. a w holu zapewne tak jak w salonie..

Dziś popołudniu jeszcze mają zamiar rozgarnąć tą ziemię co wczoraj została przywieziona.. ale trzeba jeszcze walec pożyczyć..

W każdym razie ciekawa jestem dzisiejszych postępów prac..

max-maniacy płytki to Balleno 50x50 (wymiar 60x60 około 10zł droższe za metr kwadratowy).. najtańsze znalazłam w castoramie.. podobne, ale już trochę droższe widziałam w Leroy Merlin

nie są to płytki o jednolitym kolorze tylko z takimi lekkimi ciemniejszymi/jaśniejszymi wstawkami

u nas też drzwi z kuchni nie ma a są dwa przejścia.. w salonie i holu ten sam gres a kuchnia inny.. połączenie będzie poprzez fugę.. poza tym przejście między kuchnią a salonem ma 120 a między kuchnią a holem około 150..

a będzie mnie więcej to tak wyglądało.. oczywiście pomijając kolory..

połączenie.JPG