Kamila i Marcin 03.08.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Są już małe efekty kafelkowania... małe, bo Marcin musiał w środę zostać w domu, bo źle się czuł.. czyli na mojej głowie 2 dzieci i trzecie troszkę większe.. syn nie odpuszczał o nawet na krok.. co za tym idzie Marcin nawet oka nie mógł zamknąć, bo zaraz syn mu je otwierał salon - kuchnia: kuchnia: po prawej będą drzwi do schowka salon końcówka, tam będą stały kanapy: przyszedł reku:) zamówiony przez Pawła (Piczman) sterownik do reku: Marcin wymyślił sobie filtr do odkurzania popiołów/tynków/gipsów (koszt wiaderka zerowy, zostało po tynkach mozaikowych, filtr 15zł, zadowolenie Marcina bezcenne) Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 03.08.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 wielkie dzięki za namiar na płytki. już są na liście moich ulubionych. i ten niejednolity kolor jest dokładnie taki, o jaki mi chodziło. znalazłam już w internecie, obejrzałam w powiększeniu - są super. no i cena też super.myślę, że fajnie byłoby jeszcze połączyć je z tymi o rozmiarze 30x60. ale to już decyzja na kiedyś tam. najważniejsze, że na razie na 99,9% to będą właśnie też moje kafle. dzięki Tobie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.08.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Ja także je u kogoś podpatrzyłam na forum.. potem widziałam u znajomego, ale nie wiedziałam co to za gres i zapytałam.. okazało się, że to ten sam co mi się podoba.. i upewniłam się, że to jest to co tygryski lubią najbardziej:) jeśli chodzi o wymiary tego gresu, to nie "ucieka" jak to było z paradyżem (były różnice i trzeba było gubić na fugach) także z czystym sumieniem polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.08.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Takie tam z budowy.. Kuchnia (docinki ułożone na sucho, w poniedziałek będą klejone): salon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 05.08.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Obróbka w takich miejscach jak na ostatnim zdjęciu- coś "pięknego" dla wykonującego Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.08.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Marcin daje sobie super rade - pochwal go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Fakt wycięcie płytki na tej wielokątnej sciance na ostatnim zdjęciu no no no:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gingeros 05.08.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 nooo postępy postępy dawno mnie u was nie było widzę że kuchnia z ikei - nie chcieliście płytek pod meblami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 06.08.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Dobra starczy Marcin też to czyta, jeszcze obrośnie w piórka i osiądzie na laurach:) nie no żartuje:) chwalcie:rolleyes: Gingeros kuchnie kupowaliśmy w sklepie http://www.gama-sklep.pl .. pod meblami nie ma sensu kłaść kafli, bo mebli nigdy nie będę odsuwać, bo nie ma takiej najmniejszej potrzeby.. poza tym jak będę chciała wymienić kuchnię, to na 90% zostanie ten układ mebli a nawet jeśli nie to wymienię także kafle w kuchni:) MSU nie muszę.. czyta:) odnośnie tej płytki.. miał sporo z nią zabawy.. a wyszło mu za pierwszym razem:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 06.08.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 odnośnie tej płytki.. miał sporo z nią zabawy.. a wyszło mu za pierwszym razem:wiggle: co masz do ciecia? glownie o tarcze pytam jesli tniesz pila tarczowa do plytek (taka gdzie sie wody dolewa by nie kurzyc) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.08.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) co masz do ciecia? glownie o tarcze pytam jesli tniesz pila tarczowa do plytek (taka gdzie sie wody dolewa by nie kurzyc) pozdrawiam! sorrki, że dopiero teraz, ale dopiero teraz ciut więcej czasu:) diamentowa na mokro ciągła (taka bez ząbków) i do flexa taka sama.. próbował Marcin z delikatnymi ząbkami taką na sucho do flexa, ale kiepsko cięła.. i wymienił właśnie na taka na mokro i tnie nią na sucho we flexie.. te dziwne płytki Marcin ciął tylko flexą, ze względu na łatwość prowadzenia po różnych liniach.. troszkę pogmatwane, ale mam nadzieję, że zrozumiesz.. poza tym 3 dni do tyłu.. w poniedziałek Julia do neurologa, ja do laryngologa.. u niej ok a u mnie zapalenie ucha środkowego i przewodu słuchowego i potworny ból.. wczoraj pojechaliśmy po drewno na schody, parapety i na blat.. a dziś Marcin się bardzo źle czuł.. mam nadzieję, że jutro już coś się porobi.. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.08.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Jakie drewno kupujecie? Na schody parapety i blat takie samo? Jeżeli możesz podaj cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.08.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 kupiliśmy drewno po-nożowe sezonowane (parę sztuk świeżego), płaciliśmy za kubik 1500zł a wzięliśmy 0,8 m3.. w każdym razie każdą deskę i tak trzeba ciąć, bo drewno klejone jest lepsze (nie pęka i się nie wygina), ponoć nie na takich naprężeń, ale to wyjdzie w praniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 08.08.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Wszystko ładnie, pięknie ale filtr do odkurzania pyłów mnie rozbroił Potrzeba matką wynalazków;). Pozwolę sobie podkraść pomysł. Mac Giver normalnie. Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.08.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Filtr najlepiej Hepa typowy do popiołów kupiliśmy w liroyu.. Tylko polecamy zaopatrzyć się w twarde wiadro, bo OC zasysa mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.08.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Wczoraj dopiero Marcin pojechał na budowę.. przy okazji odsłaniając jedną folię przed domem znalazł: w zbliżeniu dwie malusie myszki lub nornice (mają dłuższe ogonki) poza tym Marcin z tatą robili jeszcze sufit w holu nad klatką.. musieli troszkę pokombinować.. jak patrzę na tą konstrukcje, to aż mnie ciarki przechodzą, że nikt nie spadł i nie złamał karku.. hol: poza tym w niedzielę kupiliśmy lampy do salonu (takie dwie) http://www.swiat-lamp.pl/allegro/aukcje/thumbnails/kostka-3-swiat-lamp_pl.JPG dwa kinkiety http://www.swiat-lamp.pl/allegro/aukcje/thumbnails/kinkiet-kostka-311-swiat-lamp.JPG i na klatkę schodową (można je pomalować, ale zastanawiam, się czy jednak nie zostawić białych..) http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/28/36/57/2528365788 http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/28/36/57/2528365788_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Zwierzaki garną się do ludzi, oby jak najmniej myszek i nornic, bo tylko buszują Konstrukcja faktycznie szalona, zwłaszcza deski na dwóch drabinach- niechby się drabina zsunęła.... i fruuu... (odpukać). Lampy nie mój klimat, ale białe kinkieciki- prostota i takie coś mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 17.08.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Z dziennika zrobił się tygodnik.. trzeba to nadrobić.. tak było na początku.. (pokój nad garażem - sypialnia małżeńska) potem: może jeszcze jeden dzień pracy i wszystkie płyty będą wisieć a nie podpierać ściany.. moja trawa w końcu zaczęła wychodzić.. poza tym w salonie i kuchni gres w 100% położony.. w holu w 85%, w wiatrołapie w zasadzie 12 pełnych do położenia i 4 docinki.. więc szybko pójdzie.. potem wsio domyć, zaimpregnować, zafugować i chyba jeszcze raz zaimpregnujemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.08.2012 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 W sobotę pojechaliśmy dopiero popołudniu na budowę i zasadzie nic nie zrobiliśmy, bo byliśmy z dziećmi.. troszkę doczyściliśmy płytki w salonie przed fugowanie.. zdjęcia jeszcze przed czyszczeniem: w między czasie tato z moim bratek walczą z bestią.. tym będziemy malowali:) do obróbki drewna też maszyna się znalazła ponadto w tygodniu dokończył się sufit w pokoju z trzema oknami dachowymi: ta ścianka to będzie jeden bok szafy wnękowej.. wczoraj mieliśmy ambitny plan zafugować gres w salonie.. zjedliśmy obiadek (szaszłyki z grilla).. dzieci poszły spać więc był czas na fugowanie.. i pojawił się znajomy, który na robić nam schody.. przyjechał na ostateczny pomiar.. w każdym razie doszło do konsensusu i schody mają być u mnie zamontowane 15 września.. i tak wcześniej nie damy rady się wprowadzić.. choćby dlatego: łazienka (Marcin na się za nią wziąć w tym tygodniu) dokończenie KG w dwóch pokojach (same docinki) i w łazience na poddaszu (zapewne będzie robił z moim tatą czyli środa-czwartek) spoinowanie KG w holu na dole i na górze, pokój nad garażem, mały pokój na dole, łazienka na dole, wiatrołap panele w dwóch pokojach malowanie zawieszenie szafek w kuchni i położenie gresu między szafkami zrobienie blatu w wolnym czasie Marcin będzie robił stopnie (wie jakie będą wymiary stopni, więc może dłubać w drewnie) nasuwają się pewne pytania.. czym zabezpieczyć blat w kuchni, aby móc na nim jedzenie przygotowywać i nie zostawiało ono na nim plam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 20.08.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dziś Marcin szpachlował KG w holu na górze, oto efekt: żeby łatwo nie było.. nie dość, że skos to jeszcze "połamana ściana" właz na strych: dokleił przy okazji brakujące płytki w holu na dole i ułożył cały wiatrołap co jutro nie będzie robił, to nie wiemi nie pytam, bo co spytam to zawsze coś wypadnie i musi co innego zrobić.. Poza tym co zostało jeszcze zrobione a brak fotki.. dokończył kłaść tynk mozaikowy na ścianie w garażu, na której jest pompa ciepła, odkurzacz centralny i jeszcze doszedł zbiornik hydroforowy 100l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts