Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w daliach 4 - Opolskie

Recommended Posts

Znajoma, o której wcześniej wspomniałam, przy okazji zwiedzania Jarnołtówka sfotografowała mój domek:)

Mój dom na tle tej hacjendy wydaje się taki maciupki:

308018_389643227770978_1322830470_n.jpg

ale już w przybliżeniu całkiem całkiem wygląda:)

539288_389643314437636_444121655_n.jpg

a tu na tym zdjęciu to już w ogóle mniejszy od pudełka zapałek.. w każdym razie teraz się dopatrzyłam, że jest nawet brama garażowa otwarta i stoi nasze granatowe auto :)

155183_389643424437625_1684504146_n.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kocurze.. oj malowniczo.. bardzo:) nawet jak brzydka pogoda, to i tak jest ładnie.. :cool:

w poniedziałek nastąpiła przymiarka schodów:)

DSC04073.JPG

no i pojechały z powrotem na warsztat w celu dalszego spawania:( (przy okazji Kopa Biskupia w tle:) )

DSC04074.JPG

aaa i ostatnio inwestor zrobił zdjęcie inwestorce czyli mi:lol2: wyszłam jak zwykle beznadziejnie.. no ale jakaś fotka musi być:) działałam z łupkiem

DSC04071.JPG

Ola i Adas ja też pochodzę z Prudnika i aktualnie tutaj mieszkamy:) w każdym razie mam tak blisko Kopę i ani razu jeszcze na niej nie była:)

Dziękuję za odwiedzanie i podczytywanie:)

Rewo.. ja właśnie nie lubię ostatnio się fotografować.. może dlatego, że w ciągu 2 lat dwoje dzieci urodziłam:)

Chciałam się przywitać, więc mówię dobry wieczór/dzień dobry:) Piękna będzie ta Wasza łupkowa podłoga!!!Super! I okolica też do pozazdroszczenia...

bry bry.. mam nadzieję, że będzie piękna.. w końcu muszę się nad nią napracować.. powiem szczerze, że nawet jak jest pochmurno to jest uroczo.. aż pyknę kiedyś fotkę..

O kurcze ale widok :D będziecie mieszkać w szczerym polu :D a drogę dojazdową sami robiliście/utwardzaliście? czy była jakaś?

:cool: dziękuję za uznanie dla widoku:)

tak będziemy mieszkać w szczerym polu, ale na wiosnę może ruszą obok nas dwie budowy.. więc może nie będzie aż tak źle..

droga.. hmm temat tabu.. była gliniasta, twarda jak nie padało a jak padał deszcz to nie dało się wjechać, a jak już się wjechało, bo auto ubłocone po dach:) aż się jeden pan tak dziwił dziwił aż zapytał czy my tym galaxikiem na rajdy jeździmy.. odpowiedziałam, że nie.. tylko na budowę:cool:

potem ludzi budujący kanalizę całkiem zrujnowała tą drogę i wysypali tłuczeń na to błotko, który po miesiącu czasu "wsiąkł".. i niedawno my wysypaliśmy żużel.. jest dobrze dopóki deszcz nie zaczyna go wypłukiwać.. ale całkiem całkiem się po nim jeździ jak pada czy też jest sucho.. (na pół drogi - jakieś 200m poszło 2 duże wywrotki + jedna na lekkie wzniesienie na tym właśnie odcinku.. i 2 małe tu przed nasz dom.. tyle, że ziemia z naszej skarpy (z przed domu) spływa na drogę przed domem.. na wiosnę postawimy murki pod ogrodzenie, więc już ta ziemia nie będzie spływać

fajna ta podłoga :) oryginalna , może być perełka.

ja mam taką cichą nadzieję.. lubię mieć coś oryginalnego/unikatowego więc ta podłoga jest przeze mnie szczególnie traktowana.. muszę ją dokończyć w tym tygodniu.. może jutro jak Marcin z moją mamą wrócą z Nysy, to mama zostanie z dziećmi a ja z Marcinem pojadę na budowę i ją dokończę:)

Edytowane przez Kamila i Marcin

I mamy schody.. no w zasadzie konstrukcję, tak ona wygląda:

najlepsze bo wlazłam na górę a potem pukałam się w głowę i sama do siebie mówiłam.. głupia babo wlazłaś a teraz z zejściem masz problem.. ale jakoś zeszłam:P

a tak wygląda nasza droga:

:welcome: :hug:

Niestety musiałam se wleźć na góre po drabinie :cool: ale za to nastepnym razem wejde już po gotowych :wiggle:

nie żebym była złosliwa z tym włazeniem na górę ale :rotfl::rotfl::rotfl:

i co sie tak czepiasz tej drogi :D jeszcze ze 2 tiry żużlu i bedzie git ;)

:welcome: :hug:

Niestety musiałam se wleźć na góre po drabinie :cool: ale za to nastepnym razem wejde już po gotowych :wiggle:

nie żebym była złosliwa z tym włazeniem na górę ale :rotfl::rotfl::rotfl:

i co sie tak czepiasz tej drogi :D jeszcze ze 2 tiry żużlu i bedzie git ;)

no mam nadzieję, że odwiedzicie nas:) widzę, że chyba specjalnie założyłaś profil aby się wypowiedzieć:)

wiesz wchodzenie po drabinie to pikuś, bo jest się czego złapać.. a tutaj wchodziłam w pozycji kota, na czworaka.. komicznie to wyglądało.. a schodzenie?? hmmm tyłem:rolleyes:

Zakręcone te schody będą ;) Też właśnie taką konstrukcję będę obmyślał u siebie, ale tylko jeden zabieg 90 stopni.

konstrukcja baaaardzo solidna.. 3 chłopa po niej skakało:)

Okolica też fajna.

dziękuję:):wiggle:

a schody wiadomo ;)

no wiadomo zakręcone i nieobite.. nie ma czym się zachwycać.. mimo to cieszą:p

Malować ich już nie będziemy, bo zostały malowane proszkowo..

Stopnie z drewna klejonego, bo lite ponoć się wypacza..

Jeśli chodzi o profil.. nie miałam bladego pojęcia.. aż musiałam zadzwonić.. profil to 80x40mm, ścianka o grubości 3mm.. jeśli chcesz więcej zdjęć, mogę porobić i podesłać na maila..

ja muszę przyznać się, że teraz na tapecie u nas są Wasze barierki balkonowe.. ale zastanawiam, się czy nie zrobić barierek balkonowych na styl taki sam jak chcę barierki schodowe..

(...)

dziś dzień rozpoczął się od tragicznej informacji

nasza dobra koleżanka odeszła - ULA będziemy pamiętać!!!

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/387381_525534620803563_1847735563_n.jpg

natomiast 2 godziny temu siostra naszych przyjaciół urodziła córeczkę

KTOŚ UMARŁ ... BY KTOŚ INNY MÓGŁ ŻYĆ

Edytowane przez Kamila i Marcin