Kwitko 28.09.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ja bardzo proszę o więcej zdjęć, szczególnie mocowań do ściany. Teraz widzę że są pomalowane, jakoś pierwsze zdjęcia utkwiły mi w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 28.09.2012 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 ciekawa sprawa z tymi schodami czekam na więcej zdjęć i szczegółów. Ja bardzo proszę o więcej zdjęć, szczególnie mocowań do ściany. Teraz widzę że są pomalowane, jakoś pierwsze zdjęcia utkwiły mi w pamięci. Zleciłam Marcinowi, aby jutro porobił dużo zdjęć.. to pierwsze zdjęcie, to była przymiarka.. na początku nie chciałam ich malować, bo miały być od góry i dołu zabudowane, ale różnica w cenie bez malowania proszkowego a malowaniem zwykłą farbą - ręcznie, to 180zł więc gra nie warta świeczki.. a efekt duuużo lepszy.. i jak już je zobaczyłam to stwierdziłam, że od dołu ich nie zabuduje.. bardzo ładnie sie prezentują, a poza tym pod schodami będzie tylko schowek z pralką, lodówką i takimi różnymi pierdółkami montowane zostały na kołki rozporowe (śruby fi 10), cała konstrukcja działa na zasadzie ścisku, górna część dopycha podest do ściany, dolna część także dopycha do ściany i są także zakotwiczone do podłogi stropu i parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.09.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No i oczywiście Marcin miał porobić fotki i nie porobił.. ale dziś jedziemy z dziećmi to ja zrobię fotki schodów.. zostały zamontowane 3 futryny (do łazienki, wiatrołapu i pokoju na dole) przy okazji został pomalowany został także pokoik.. i powieszone na czas zdjęcia drzwi do łazienki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 30.09.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Ładne drzwi Czy to Lido z Invado? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.09.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Są to drzwi z classena Discovery Jesion grafitowy.. a zapomniałabym.. moja perełeczka.. mój łupek:) coraz dalej niż bliżej:) aa Kwitko, Aurotus proszę o emaila:) mam fotki schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 30.09.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Drzwi - brat bliźniak Lido Te z Classena nawet lepsze, teraz mi się przypomniało, że widziałam jedne i drugie na żywo - i Discovery staranniej wykończone. Ciekawa jestem tego łupka - coraz fajniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.09.2012 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Jeśli chodzi o te drzwi.. powiem szczerze, że kupowaliśmy je w promocji 370zł za skrzydło.. aleeeee wkładka (ten język i ten niżej co klucz go wysuwa) są plastikowe.. wydaje mi się, że mimo takiej kasy (normalnie po 500zł są) powinno to być metalowe, takie moje zdanie.. w każdym razie te drzwi będą na parterze.. na piętro kupimy inne, w podobnym stylu.. jeśli chodzi o łupek, to resztę już Marcin będzie układać.. nie wiele zostało.. poza tym łupek brudny na zdjęciu, spryskany tylko wodą, by zobaczyć efekt.. a tnie się go baaardzo ciężko.. aż w pewnym momencie podnoszę klapkę, bo zaczyna się kurzyć.. a woda zrobiła się taka mętna i taka kupka pyłu powstała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.10.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Marcin w poniedziałek kleił łupek.. i w zasadzie to co ułożyłam, było za ciasno tzn wszystko niby pasowało, ale jak przyszło kleić i poziomować, to już tak kolorowo nie było.., więc musiał duuuużo przerabiać.. zdjęcia wyraźnego nie mam.. wszystkie jakieś takie rozmazane.. dziś osadzał odpływ liniowy, może zamieszczę fotkę jak juz skończy dociął brakujące płytki w łazience wokół futryny - lewa strona: prawa strona: tu prezentuje się ta ścianka na której był przyklejony KG (nie patrzeć na listwy - musiały podpierać ścianę ) wczoraj zrobiliśmy sobie wolne.. pojechaliśmy odwiedzić brata Marcina (przyleciał z Anglii) i tak oto dzień upłynął.. dziś coś tam się tworzy.. muszę go popędzić do kuchni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.10.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 pod odpływ liniowy wrzućcie sobie trochę zaprawy - żeby tak w powietrzu nie był - niby klei i łupek a później silikon wszystko usztywni ... ale ja tak nie zrobiłem i odpływ trochę za bardzo pracuje .... do odpływu macie kołnierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.10.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 tak kołnierz jest do odpływu.. Marcin wpadł na genialny pomysł (ojj ale nagrabiłam sobie), aby wypełnić szczeliny pod odpływem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A podpowiedzcie mi, że się tak wetnę w temat - jak osadzić odpływ liniowy w betonie, który będzie warstwą ostateczną? Bo się właśnie zmagam, na razie tylko myślowo, z tym problemem. Nie ma czym obłożyć po wierzchu po prostu, więc i kołnierza uszczelniającego się chyba nie da założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 03.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 czemu nagrabiłaś sobie ?? wycinasz otwór na głebokość odpływu + rurki kanalizacyjne (te chyba wcześniej będziesz mieć) - kształtu idealnie raczej nie wytniesz - otwór musi być odrobinę szerszy - całość później wymaga zasilikonowania - nie wiem może od razu go osadzić i zalać betonem na gotowo ... tylko co ze szlifowaniem tego betonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 03.10.2012 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 A podpowiedzcie mi, że się tak wetnę w temat - jak osadzić odpływ liniowy w betonie, który będzie warstwą ostateczną? Bo się właśnie zmagam, na razie tylko myślowo, z tym problemem. Nie ma czym obłożyć po wierzchu po prostu, więc i kołnierza uszczelniającego się chyba nie da założyć? musiałabyć mieć chyba już na gotowo osadzony odpływ.. ale jes z tym sporo zabawy, po posadzka musi być wypoziomowana do odpływy czemu nagrabiłaś sobie ?? aaaa tym, że napisałam Marcin wpadł na genialny pomysł .. poza tym rozmawiałam z nim przez telefon i właśnie jak mu powiedziałam o tym, a on mi na to, że pomyślał o tym i od słowa do słowa w żartach pochwaliłam go za genialne pomysł i powiedział, że sobie nagrabiłam i mnie wieczorem "wygilgota" i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 03.10.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 U nas wylewkarze osadzili mi odpływ liniowy tak iż opiera się na wylewce nie ma pod nim pustych przestrzeni. Jest zatopiony w wylewce a wystaje ponad wylewkę to co idzie pod płytki. Co do szlifowania to robili to recznie przecież taam pójdą płytki więc wystarczy. Jak tylko będę mógł wejść to zrobię fotkę i wrzucę do mojego DB. Kamilo czy na łączeniu płytek na zdjęciu na którym listwa podpiera scianę będzie dawać listwy narożne. Jakie plastikowe? Ja bym dał aluminiowe ozdobne widziałem na żywo fajnie to wygląda. Chyba że macie już inny pomysł.Kafelki na ścianie te szare to jakie? mogę prosić o nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.10.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 rewo, tylko że właśnie u mnie nie będzie płytek - wylewka stanowi ostateczną warstwę, bo zostanie tylko wyszlifowana Kto ma pomysł, jak to zrobić, to zapraszam do siebie do dziennika i przepraszam Gospodarzy tego, że im wlazłam w wątek. Już uciekam z moim odpływem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.10.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Rewo płytki to Pilch Vulcano (jasne szare i grafitowe) dostępne w Castoramie.. Liswty narożne będą na narożnikach zewnętrznych a na wewnętrznych nie będziemy dawać.. dlatego nie są wykończone pod kątem 45o, jeśli chodzi o górną łazienkę, to chyba jednak Marcin będzie przycinał pod kątem.. listwy będą chyba podobne do tych co stoją w narożniku Kocurko coś mi Marcin mówił, jak rozwiązać Twój problem.. jak wróci, to jeszcze raz podpytam i napiszę u Ciebie.. z racji takiej, że już są schody, to Marcin mógł dokończyć hol w kierunku kuchni.. tu jeszcze widzę nieprzyklejone, bo różnica poziomów między płytkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.10.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Witaj Kamila:) Kilkakrotnie juz byłam w Twoim Dzienniku ale jakoś zawsze szybko sie musiałam ewakuować i nie zdążyłam się przywitać Zaglądam i śledzę postępy. I trzymam kciuki oczywiście&&& Tak blisko celu już jesteście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 04.10.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Kogo witam, kogo goszczę witam serdecznie To prawda bliżej końca niż początku.. na 70% chcę się przeprowadzić do 14 października, ale myślę, że wyjdzie tak mniej więcej na 21 października:) przy okazji jak już piszę.. Marcin zagipsował te dołożone bloczki w przejściu.. Tworzy sie także moja kanciapka.. pierwsza półka od dołu będzie nie zabudowana.. a potem dwie półki jako szafka.. tylko jakiś front wybiorę.. Marcin bardzo chciał mieć pomalowane nie pod sam sufit, więc jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 05.10.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 widzę, że godzina 0 zbliża się wielkimi krokami. trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 05.10.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Jo tys tzymom:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts