Kamila i Marcin 09.10.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) widzę, że godzina 0 zbliża się wielkimi krokami. trzymam kciuki Jo tys tzymom:p dziękuję bardzo.. na 100% nie będzie to 14.10 wyskakują różne pierdółki, przy których pół dnia zlatuje.. no ale co tam już się tak nie stresuję.. w każdym razie Marcin walczył w sobotę z kuchnią.. i coś mu nie wychodziło, więc dał sobie spokój i wczoraj do niej wrócił jak mu czas pozwolił.. efekt tego taki: poza tym ja go kiedyś pozabijam.. wszędzie gdzie się obejrzę to popisane ściany.. wrrr gorzej jak małe dziecko.. przepinał wyżej sterownik/programator (czy jak to się tam zwie) do pompy ciepła, bo był na wysokości włączników (a do nich dostaje nasz syn) więc wolałabym aby nie grzebał (jeszcze) w tym programatorze.. na tapetę powraca łazieneczka:) stelaż do wc jeszcze nie posiada płytek.. albo już posiada a ja o tym nic nie wiem.. w każdym razie wiem, że dziś Marcin zafugował łazienkę prawie całą, bo brakło fugi.. (zdjęcie z wczoraj) i mój łupek.. jeden lupek po lewej od tych dwóch dużych się odkleił i teraz jest przesunięty.. trzeba dociąć jeszcze w niektóre dziurki i przy odpływie poprzyklejać i można go zafugować.. potem jeszcze chyba damy żywicę epoksydową na to:) chociaż może być to wtedy bardzo śliskie.. zobaczymy jak woda będzie spływać (sorrki za jakość zdjęcia.. w łazience jakoś kiepskie one wychodzą) Edytowane 9 Października 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.10.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 nie chce Was martwic - ale jeszcze ze 2 tyg potrzebujecie .... czyli nie 14 a 27/28 bo na samo posprzatanie z grubsza 2-3 dni potrzeba - nie mówiąc już o dokładnym posprzataniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.10.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 bo na samo posprzatanie z grubsza 2-3 dni potrzeba Hyhyhyhy... hyhyhyhyhihihihihAAAAAHAAAHAAAHAAAHAAA!!!!! (nie, ja nie śmieję się szyderczo, to raczej histeryczny śmiech przez łzy) J. (co mieszka już okrągły rok i cały czas ma status "posprzątane z grubsza") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.10.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 nie chce Was martwic - ale jeszcze ze 2 tyg potrzebujecie .... czyli nie 14 a 27/28 bo na samo posprzatanie z grubsza 2-3 dni potrzeba - nie mówiąc już o dokładnym posprzataniu nic na siłę.. aż tak się nie śpieszy.. Marcin chce wejść jak najszybciej na elewacje.. im szybciej skończy wewnątrz tym szybciej wejdzie na elewacja a co za tym idzie przeprowadzka:) Hyhyhyhy... hyhyhyhyhihihihihAAAAAHAAAHAAAHAAAHAAA!!!!! (nie, ja nie śmieję się szyderczo, to raczej histeryczny śmiech przez łzy) J. (co mieszka już okrągły rok i cały czas ma status "posprzątane z grubsza") wymiękłam nie ma takiej ikonki co by przedstawiała moją reakcję na Twój tekst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.10.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja elewację zaczynam w tym tygodniu. Mam nadzieję że pogoda pozwoli na klejenie styro. Przy ocieplaniu pamiętajcie o listwach przyokiennych z elastyczną dylatacją bardzo fajna rzecz zabezpiecza przed pękaniem tynku przy oknach oraz jeśli dajecie listwy cokołowe startowe to listewki PCV okapnikowe Pisałem o tym w komentach u artixa ale ku pamięci nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.10.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Listewki okapnikowe to moim zdaniem przerost formy nad treścią - listwa startowa już ma odpowiednio wyprofilowany kształt. Po co dublować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 10.10.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Oj DEZET DEZET !! Może jest to przerost formy nad treścią ale ja uważam inaczej. Tu nie chodzi o kształt listwy tylko o łatwiejsze i estetyczne wykończenie tego miejsca na elewacji. Koszt niewielki a w przypadku gdy robi to amator czyli ja ma to jednak znaczenie. Trudniej mi będzie spartolić ten element gdy będę miał za pomocnika te listewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.10.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Fotorelacji z wczoraj nie ma.. Marcin nie cyknął żadnego zdjęcia.. Wczoraj podłączył w końcu pompę by zaczęła grzać, bo w domu było już 14 st i nagrzał do 18.. jak tylko zaczęła grzać, to musiał się porozbierać, bo było mu za gorąco.. fugował łazienkę i mówił, że ma gąbkę podgrzewaną, bo co zmoczył i po podłodze przejechał to ta już była ciepła:) mniejsza o to.. w każdym razie pomalowany został salon dwoma farbami:) ściany, które mają okna pomalowane na jaśniejszy kolor a te bez na ciemniejszy i miałam coś jeszcze napisać ale humor mi się bardzo pogorszył po dwóch telefonach.. ciśnienie mi skoczyło maksymalnie.. chyba nie potrzebuje drugiej kawy.. jestem zła, wkurw..rzona, i tyle.. dalej to wypadałoby tylko wykropkować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 10.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wow, to już niedługo będziecie na swoim a jak stoicie z pakowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.10.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Msdracula z pakowaniem stoję na bakier.. Marcin mi jeszcze się nie pozwala pakować.. czasem jak czytam ile inni się pakowali to mnie to przeraża.. bo u nas jest tysiąc pięćset sto dziewięćset pierdół w mieszkaniu i do tego jeszcze 2 piwnice a jeszcze z banku dali mi odmowę wypłacenia ostatniej transzy (którą już w zasadzie wydałam na styropian), bo stan ukończenia posadzek to 0% (a kafelki to co??? wrrrrr) podłoża czyli wylewki niby też niedokończone.. ciekawe gdzie jak ekipa robiła cały dom... ręce opadają.. już wiecie czemu mam taki humor siedzę i dłubię w fakturach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 10.10.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Msdracula z pakowaniem stoję na bakier.. Marcin mi jeszcze się nie pozwala pakować.. czasem jak czytam ile inni się pakowali to mnie to przeraża.. bo u nas jest tysiąc pięćset sto dziewięćset pierdół w mieszkaniu i do tego jeszcze 2 piwnice a jeszcze z banku dali mi odmowę wypłacenia ostatniej transzy (którą już w zasadzie wydałam na styropian), bo stan ukończenia posadzek to 0% (a kafelki to co??? wrrrrr) podłoża czyli wylewki niby też niedokończone.. ciekawe gdzie jak ekipa robiła cały dom... ręce opadają.. już wiecie czemu mam taki humor siedzę i dłubię w fakturach:( dzień dobry u Was piekny domek i moje słowa uznania za pracę własną - strasznie podziwiam taki sposób budowania jak Wy i budzi to we mnie ogromny szacun i uznanie. Jesteście bardzo dzielni przykro z powodu banku, kurcze dziwne, że nie da sie dogadać w takiej sprawie.... wygląda to niefajnie, ale będzie dobrze, zawsze po deszczu przychodzi słońce trzymam kciuki, żeby sie udało i pozdrawiam Was serdecznie (z morską bryzą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.10.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Amglad witam w moim dzienniku.. Pojechałam do banku Panie w szoku były, że kafelki leżą (są położone) a oni powiedzieli, że nie jest nic zrobione.. fakt, że były w większości przykryte kartonami dla zabezpieczenia.. mniejsza o to pojechałam, przedstawiłam faktury i będą mieli papierkową robotę Nerwy już puściły.. małżonek pocieszył mnie zdjęciami.. salon: łazienka.. zamontowane drzwi prysznicowe: i panel: drzwi i panel w komplecie: aaaa i panele się kładą.. ale jakoś im nie wychodzi:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.10.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Hej Kamila uwielbiam tu wpadać, zawsze podczytuję i zachwycam się wnętrzami, to tak jakby mój dom na nowo powstawał, tylko szkoda, że my nie may dolnej łazienki tak pięknej jak Wasza Trzymam kciuki za transzę &&& Jak patrzę na Wasze wnętra to żałuję, że jednak nie zostawiliśmy kuchni i pokoju jak Wy, ale cóż człowiek uczy się na błędach A mam pytanie, kominka w salonie nie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.10.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Mycha bardzo się cieszę, że wpadasz i podziwiasz wnętrza:) serce me rośnie.. dolna łazienka to moja perełeczka.. jeszcze zastanawiam się co zrobić w górnej.. ale to potem:) a ja właśnie myślałam sobie, że szkoda, że nie zamieniliśmy kuchni z pokojem.. miałabym widok z kuchni na drogę.. ale na podwórko też chyba dobrze:)fakt, że można biegać przez salon, kuchnię i hol:) Aaaa kominka nie będzie, bo nam nie trzeba:) a dzis laba.. syn rano skakał z oparcia na kanapę i potrzebna była wizyta na chirurgii.. na szczęście obeszło się bez szyny.. lekarz zaproponował okłady i jeśli by się pogorszyło to na kontrole.. Edytowane 11 Października 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 14.10.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Oj pomysłowy synek Nasz dom stoi bokiem, więc my mamy z kuchni widok na podwórko Po nowym roku zmienimy dolną łazienkę, obecne płytki skuwamy i dajemy nowe plus nowy kibelek i prysznic. Tak samo chcemy dać ścianę między kuchnią a salonem i zrobić mini spiżarkę. Takie małe plany, bo jednak jeszcze kilka lat tu pomieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.10.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kamila łazienka zapowiada się świetnie!!!! co za kafle masz pod prysznicem? Trzymam kciuki żeby kolejna transza przyszła. Co do widoków to ja mam w kuchni 2 okna i widzę i podwórko i drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 15.10.2012 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Mycha ja żałuję troszkę, że wstawiłam 80cm a nie 90cm.. troszkę mało miejsca pod prysznicem.. ale da się wykąpać poza tym dopiero jak umywalka i miska wc będzie zamontowana to będzie wiadomo czy dobrą decyzję podjęłam.. ale 90cm chyba by jednak nie weszło.. my spiżarkę mamy w schowku pod schodami:) do tego tam będzie jeszcze stała pralka.. Msdracula w kabinie prysznicowej są położone płytki Pilch Vulcano (jasne szare i grafitowe) dostępne w Castoramie.. no chyba, że chodzi o te na podłodze.. z dostępnością tych to problem, bo to łupek:) co do transzy się nie martwię.. bo styropian mamy już kupiony (za własne środki) a miało iść z transzy poza tym rodzice sprzedali mieszkanie i jutro podpisują akt notarialny tfu tfu, żeby nie zapeszyć.. W sobotę Marcin podłączał wodę.. brakowało małego odcinka z samymi trójnikami itd.. dopóki syn spał w aucie (padł w drodze na budowę), to szybko mu szło a potem w najciaśniejszym odcinku miał pomocnika: panele się docinają.. dałam mężowi chociaż parę dociąć.. resztę ja cięłam:) zrobiłam zdjęcie na początku a po ułożeniu zapomniałam.. a jak w końcu chciałam zrobić zdjęcie to znieśli z góry 3 pary drzwi i zagracili pokój.. muszę kupić do łazienki na dół lustro, szklaną półkę pod nie i szklaną półkę do kabiny na parę kosmetyków, szafkę pod umywalkę wpadła mi w oko taka.. w sam raz na ręcznik i jakieś pierdółki:) troszkę ją tylko przerobimy.. a jak nie będzie pasowała do dolnej to pójdzie do górnej:) http://www.pkdecor.pl/foto_allegro/upload/2012/08/23/20120823140443-8cfbb1c7.jpg Edytowane 15 Października 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.10.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Kamila, nurtuje mnie myśl o drzwiach do kabiny - to jest taki model czy zrobiliście jakieś hokus-pokus, czyli to są drzwi od innej kabiny zastosowane tutaj? Bo one są takie jakby wybrzuszone, ale po złożeniu wklęsłe w środku - czy ja dobrze widzę? Intryguje mnie to, bo pierwszy raz takie spotykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 15.10.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 To żadne hokus pokus:) drzwi normalnie się zamykają i tworzą półokrągłą kabinę.. o tu widać: można je otwierać na całą szerokość tak jak tu: ale można je też złożyć na ścianę (dysponuje tylko takim zdjęciem): po zamontowaniu panela prysznicowego nie da się ich już tak złożyć jak na poprzednim zdjęciu.. zależało nam bardzo aby mieć kabinę składaną i uzyskać w łazience po jej złożeniu jak największą przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 15.10.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Tak chodziło mi o te na ścianie dzięki , są naprawdę piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts