Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w daliach 4 - Opolskie

Recommended Posts

widzę, że godzina 0 zbliża się wielkimi krokami.

trzymam kciuki

Jo tys tzymom:p

dziękuję bardzo.. na 100% nie będzie to 14.10 :) wyskakują różne pierdółki, przy których pół dnia zlatuje.. no ale co tam już się tak nie stresuję..

w każdym razie Marcin walczył w sobotę z kuchnią.. i coś mu nie wychodziło, więc dał sobie spokój i wczoraj do niej wrócił jak mu czas pozwolił..

efekt tego taki:

DSC04120.JPG

poza tym ja go kiedyś pozabijam.. wszędzie gdzie się obejrzę to popisane ściany.. wrrr gorzej jak małe dziecko..

przepinał wyżej sterownik/programator (czy jak to się tam zwie) do pompy ciepła, bo był na wysokości włączników (a do nich dostaje nasz syn) więc wolałabym aby nie grzebał (jeszcze) w tym programatorze..

DSC04123.JPG

na tapetę powraca łazieneczka:)

stelaż do wc jeszcze nie posiada płytek.. albo już posiada a ja o tym nic nie wiem.. w każdym razie wiem, że dziś Marcin zafugował łazienkę prawie całą, bo brakło fugi.. (zdjęcie z wczoraj)

DSC04115.JPG

i mój łupek.. jeden lupek po lewej od tych dwóch dużych się odkleił i teraz jest przesunięty.. trzeba dociąć jeszcze w niektóre dziurki i przy odpływie poprzyklejać i można go zafugować.. potem jeszcze chyba damy żywicę epoksydową na to:) chociaż może być to wtedy bardzo śliskie.. zobaczymy jak woda będzie spływać:) (sorrki za jakość zdjęcia.. w łazience jakoś kiepskie one wychodzą)

DSC04111.JPG

Edytowane przez Kamila i Marcin

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bo na samo posprzatanie z grubsza 2-3 dni potrzeba

Hyhyhyhy... hyhyhyhyhihihihihAAAAAHAAAHAAAHAAAHAAA!!!!!

:lol2::rotfl::D

(nie, ja nie śmieję się szyderczo, to raczej histeryczny śmiech przez łzy)

J. (co mieszka już okrągły rok i cały czas ma status "posprzątane z grubsza")

nie chce Was martwic - ale jeszcze ze 2 tyg potrzebujecie .... czyli nie 14 a 27/28

bo na samo posprzatanie z grubsza 2-3 dni potrzeba - nie mówiąc już o dokładnym posprzataniu

nic na siłę.. aż tak się nie śpieszy.. Marcin chce wejść jak najszybciej na elewacje.. im szybciej skończy wewnątrz tym szybciej wejdzie na elewacja a co za tym idzie przeprowadzka:)

Hyhyhyhy... hyhyhyhyhihihihihAAAAAHAAAHAAAHAAAHAAA!!!!!

:lol2::rotfl::D

(nie, ja nie śmieję się szyderczo, to raczej histeryczny śmiech przez łzy)

J. (co mieszka już okrągły rok i cały czas ma status "posprzątane z grubsza")

:lol2::rotfl::lol2:

wymiękłam nie ma takiej ikonki co by przedstawiała moją reakcję na Twój tekst

Ja elewację zaczynam w tym tygodniu. Mam nadzieję że pogoda pozwoli na klejenie styro.

Przy ocieplaniu pamiętajcie o listwach przyokiennych z elastyczną dylatacją bardzo fajna rzecz zabezpiecza przed pękaniem tynku przy oknach

2676056841.jpg

oraz jeśli dajecie listwy cokołowe startowe to listewki PCV okapnikowe

Listwa okapnikowa.jpg

Pisałem o tym w komentach u artixa ale ku pamięci nie zaszkodzi. :D

Oj DEZET DEZET !! Może jest to przerost formy nad treścią ale ja uważam inaczej. :p

Tu nie chodzi o kształt listwy tylko o łatwiejsze i estetyczne wykończenie tego miejsca na elewacji. Koszt niewielki a w przypadku gdy robi to amator czyli ja ma to jednak znaczenie. Trudniej mi będzie spartolić ten element gdy będę miał za pomocnika te listewki. :D

Fotorelacji z wczoraj nie ma.. Marcin nie cyknął żadnego zdjęcia..

Wczoraj podłączył w końcu pompę by zaczęła grzać, bo w domu było już 14 st i nagrzał do 18.. jak tylko zaczęła grzać, to musiał się porozbierać, bo było mu za gorąco.. fugował łazienkę i mówił, że ma gąbkę podgrzewaną, bo co zmoczył i po podłodze przejechał to ta już była ciepła:) mniejsza o to.. w każdym razie pomalowany został salon dwoma farbami:) ściany, które mają okna pomalowane na jaśniejszy kolor a te bez na ciemniejszy

i miałam coś jeszcze napisać ale humor mi się bardzo pogorszył po dwóch telefonach.. ciśnienie mi skoczyło maksymalnie.. chyba nie potrzebuje drugiej kawy.. jestem zła, wkurw..rzona, i tyle.. dalej to wypadałoby tylko wykropkować.. :mad::bash:

Msdracula z pakowaniem stoję na bakier.. Marcin mi jeszcze się nie pozwala pakować.. czasem jak czytam ile inni się pakowali to mnie to przeraża.. bo u nas jest tysiąc pięćset sto dziewięćset pierdół w mieszkaniu i do tego jeszcze 2 piwnice

a jeszcze z banku dali mi odmowę wypłacenia ostatniej transzy (którą już w zasadzie wydałam na styropian), bo stan ukończenia posadzek to 0% (a kafelki to co??? wrrrrr) podłoża czyli wylewki niby też niedokończone.. ciekawe gdzie jak ekipa robiła cały dom... ręce opadają.. już wiecie czemu mam taki :mad: humor

siedzę i dłubię w fakturach:(

Msdracula z pakowaniem stoję na bakier.. Marcin mi jeszcze się nie pozwala pakować.. czasem jak czytam ile inni się pakowali to mnie to przeraża.. bo u nas jest tysiąc pięćset sto dziewięćset pierdół w mieszkaniu i do tego jeszcze 2 piwnice

a jeszcze z banku dali mi odmowę wypłacenia ostatniej transzy (którą już w zasadzie wydałam na styropian), bo stan ukończenia posadzek to 0% (a kafelki to co??? wrrrrr) podłoża czyli wylewki niby też niedokończone.. ciekawe gdzie jak ekipa robiła cały dom... ręce opadają.. już wiecie czemu mam taki :mad: humor

siedzę i dłubię w fakturach:(

dzień dobry u Was

piekny domek i moje słowa uznania za pracę własną - strasznie podziwiam taki sposób budowania jak Wy i budzi to we mnie ogromny szacun i uznanie. Jesteście bardzo dzielni

przykro z powodu banku, kurcze dziwne, że nie da sie dogadać w takiej sprawie.... wygląda to niefajnie, ale będzie dobrze, zawsze po deszczu przychodzi słońce

trzymam kciuki, żeby sie udało i pozdrawiam Was serdecznie (z morską bryzą;))

Amglad witam w moim dzienniku..

Pojechałam do banku Panie w szoku były, że kafelki leżą (są położone) a oni powiedzieli, że nie jest nic zrobione.. fakt, że były w większości przykryte kartonami dla zabezpieczenia.. mniejsza o to pojechałam, przedstawiłam faktury i będą mieli papierkową robotę:lol2:

Nerwy już puściły.. małżonek pocieszył mnie zdjęciami..

salon:

DSC04124.JPG

DSC04126.JPG

DSC04125.JPG

łazienka.. zamontowane drzwi prysznicowe:

DSC04128.JPG

i panel:

DSC04127.JPG

drzwi i panel w komplecie:

DSC04129.JPG

aaaa i panele się kładą.. ale jakoś im nie wychodzi:rotfl:

DSC04130.JPG

Hej Kamila :) uwielbiam tu wpadać, zawsze podczytuję i zachwycam się wnętrzami, to tak jakby mój dom na nowo powstawał, tylko szkoda, że my nie may dolnej łazienki tak pięknej jak Wasza :(

Trzymam kciuki za transzę &&&

Jak patrzę na Wasze wnętra to żałuję, że jednak nie zostawiliśmy kuchni i pokoju jak Wy, ale cóż człowiek uczy się na błędach ;)

A mam pytanie, kominka w salonie nie macie?

Mycha bardzo się cieszę, że wpadasz i podziwiasz wnętrza:) serce me rośnie..

dolna łazienka to moja perełeczka.. jeszcze zastanawiam się co zrobić w górnej.. ale to potem:)

a ja właśnie myślałam sobie, że szkoda, że nie zamieniliśmy kuchni z pokojem.. miałabym widok z kuchni na drogę.. ale na podwórko też chyba dobrze:)

fakt, że można biegać przez salon, kuchnię i hol:)

Aaaa kominka nie będzie, bo nam nie trzeba:)

a dzis laba.. syn rano skakał z oparcia na kanapę i potrzebna była wizyta na chirurgii.. na szczęście obeszło się bez szyny.. lekarz zaproponował okłady i jeśli by się pogorszyło to na kontrole..

Oj pomysłowy synek :) Nasz dom stoi bokiem, więc my mamy z kuchni widok na podwórko ;)

Po nowym roku zmienimy dolną łazienkę, obecne płytki skuwamy i dajemy nowe plus nowy kibelek i prysznic. Tak samo chcemy dać ścianę między kuchnią a salonem i zrobić mini spiżarkę. Takie małe plany, bo jednak jeszcze kilka lat tu pomieszkamy :)

Mycha ja żałuję troszkę, że wstawiłam 80cm a nie 90cm.. troszkę mało miejsca pod prysznicem.. ale da się wykąpać:) poza tym dopiero jak umywalka i miska wc będzie zamontowana to będzie wiadomo czy dobrą decyzję podjęłam.. ale 90cm chyba by jednak nie weszło..

my spiżarkę mamy w schowku pod schodami:) do tego tam będzie jeszcze stała pralka..

Msdracula w kabinie prysznicowej są położone płytki Pilch Vulcano (jasne szare i grafitowe) dostępne w Castoramie.. no chyba, że chodzi o te na podłodze.. z dostępnością tych to problem, bo to łupek:)

co do transzy się nie martwię.. bo styropian mamy już kupiony (za własne środki) a miało iść z transzy poza tym rodzice sprzedali mieszkanie i jutro podpisują akt notarialny tfu tfu, żeby nie zapeszyć..

W sobotę Marcin podłączał wodę.. brakowało małego odcinka z samymi trójnikami itd.. dopóki syn spał w aucie (padł w drodze na budowę), to szybko mu szło a potem w najciaśniejszym odcinku miał pomocnika:

2012-10-13%252016.24.05.jpg

panele się docinają.. dałam mężowi chociaż parę dociąć.. resztę ja cięłam:)

2012-10-14%252016.01.36.jpg

zrobiłam zdjęcie na początku a po ułożeniu zapomniałam.. a jak w końcu chciałam zrobić zdjęcie to znieśli z góry 3 pary drzwi i zagracili pokój..

2012-10-14%252016.02.19.jpg

muszę kupić do łazienki na dół lustro, szklaną półkę pod nie i szklaną półkę do kabiny na parę kosmetyków, szafkę pod umywalkę

wpadła mi w oko taka.. w sam raz na ręcznik i jakieś pierdółki:)

troszkę ją tylko przerobimy.. a jak nie będzie pasowała do dolnej to pójdzie do górnej:)

http://www.pkdecor.pl/foto_allegro/upload/2012/08/23/20120823140443-8cfbb1c7.jpg

Kamila, nurtuje mnie myśl o drzwiach do kabiny - to jest taki model czy zrobiliście jakieś hokus-pokus, czyli to są drzwi od innej kabiny zastosowane tutaj? Bo one są takie jakby wybrzuszone, ale po złożeniu wklęsłe w środku - czy ja dobrze widzę? Intryguje mnie to, bo pierwszy raz takie spotykam :)

To żadne hokus pokus:)

drzwi normalnie się zamykają i tworzą półokrągłą kabinę.. o tu widać:

DSC03923.JPG

można je otwierać na całą szerokość tak jak tu:

DSC04127.JPG

DSC04128.JPG

ale można je też złożyć na ścianę (dysponuje tylko takim zdjęciem):

DSC03924.JPG

po zamontowaniu panela prysznicowego nie da się ich już tak złożyć jak na poprzednim zdjęciu..

DSC04129.JPG

zależało nam bardzo aby mieć kabinę składaną i uzyskać w łazience po jej złożeniu jak największą przestrzeń