RK1719508166 26.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 w przyszłym tygodniu ma byc słonecznie - wiec do słońca z pewnością będzie pow 5 stopni - warto dokończyć szybko elewacje od strony południowej i nie wystawiać styropianu na promienie słoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Co do wyrzutu zużytego powietrza do garażu,na forum znalazłem taki przypadek: Jeszcze nie mieszkam w swoim domu ,ale tej zimy spróbowałem puścić zużyte powietrze przez garaż .Garaż powiedzmy 6x6 ,prostej ściany 2,5 m ,dalej skosy dachu koperta połączona z domem.Ściany ocieplone tak jak dom z zew. styropian 15 cm. Garaż jest oddzielony od domu jedną ścianą ,od dołu do samego dachu.Ta ściana jest ocieplona 5 cm styropianu. Nie mam jeszcze ocieplonego dachu tylko dechy,papa i dachówka.Wyrzut powietrza idzie po stropie domu i wchodzi do garażu przez ścianę na wysokości ok.2,6. Docelowo miałem zamocować plastikowy kanał i spuścić rurę po ścianie do samej posadzki.Wtedy wylot byłby na samym dole. Temp w domu ok.12 stopni ,na zew. poniżej zera ,nie pamiętam dokładnie ile było ,ale nie dużo.W garażu to samo co na zew. Mam dwa wyrzuty ,bezpośrednio na zew i przez garaż. Puściłem ,fajnie leci sobie lekko ciepłe powietrze z rury.Pojechałem do domu .Wracam następnego dnia patrzę na termometr temp. w garażu podniosła się o kilka stopni.Myślę fajnie bedzie garaż gratisowo ogrzany.Po kolejnych dwóch dniach patrzę ,a na ścianie woda.Myślę sobie wilgoć czy co ,chodzę zaglądam , patrzę na dechy ,a tam nie ma żadnej szczelinki.Postawiłem drabinę i dopiero z góry zobaczyłem ,że od poziomu wylotu ,na deskach i na więżbie widać wyrażną linię oddzielającą suche dechy od mokrych. Wody było tyle jakby kto szlauchem polał po więżbie i deskach,aż z nich kapało. Przełaczyłem wyrzut na zew i na drugi dzień przestało byc mokro ,a pozniej regularnie wysychało. dwie opcje wilgotne powietrze z rekuperatora albo ciepłe wylatuje styka się z zimnym i zaczyna się skraplać jeżeli ta druga to po ociepleniu sufitu powinno być dobrze tej zimy będzie wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 30.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 oho, od kilku dni Cię nie widać, więc chyba pakujesz się. to już jutro dzień zero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 30.10.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 pewnie akcja przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.10.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 I zaglądam z ciekawościa:)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 30.10.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Trzymamy kciuki. I czekamy na relację z mieszkania w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.10.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Ohoho.. ilu kibiców.. miło czytać takie wpisy.. w każdym razie przeprowadzka przeniesiona na 2 listopada, bo dziś wypadł cały dzień i właśnie tego jednego brakuje aby dopiac parę szczegółów. Jutro cosik więcej napisze. PozdrawiamK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 31.10.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Trzymię kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 31.10.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Tym bardziej trzymom kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 31.10.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Trzymta, trzymta - ja się przyłączam Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.11.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Miałam się odezwać i co.. i nie było kiedy.. we wtorek byliśmy w Opolu zapalić znicz na grobie mamy Marcina i w zasadzie jakoś cały dzień zleciał... zdążyłam tylko lustro kupić do łazienki.. takie zwykłe z delikatnymi dekorami dokładniej takie: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/356/1124356/product/lustro-lazienkowe-s-n6bi-dubiel-vitrum,big.jpg w poniedziałek porobiłam małe zakupy do domu.. antena satelitarna i do niej pierdółki, modem, router, stolnice, deski do kuchni.. aa i patelnię na indukcje, bo mam 2 nowe, ale małe.. jeszcze sporo do kupienia zostało, ale spokojnie wszystko w swoim czasie.. dziś dzień zero.. trochę rzeczy jest już przewiezionych, ale sporo jeszcze zostało.. dziś będziemy spali w nowym domu.. fajnie to brzmi.. reszta rzeczy, która zostanie tutaj będzie sukcesywnie zwożona popołudniami.. jeśli chodzi o zdjęcia.. hmmmm salon póki co robi jako jadalnie, sypialnie i pokój dzienny.. ale powolutku i zrobi się resztę.. więc jedynie co mogę fotografować, to kuchnię i łazienkę.. musicie uzbroić się w cierpliwość i baaaardzo dziękuję za kibicowanie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 02.11.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Miałam się odezwać i co.. i nie było kiedy.. we wtorek byliśmy w Opolu zapalić znicz na grobie mamy Marcina i w zasadzie jakoś cały dzień zleciał... zdążyłam tylko lustro kupić do łazienki.. takie zwykłe z delikatnymi dekorami dokładniej takie: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/356/1124356/product/lustro-lazienkowe-s-n6bi-dubiel-vitrum,big.jpg w poniedziałek porobiłam małe zakupy do domu.. antena satelitarna i do niej pierdółki, modem, router, stolnice, deski do kuchni.. aa i patelnię na indukcje, bo mam 2 nowe, ale małe.. jeszcze sporo do kupienia zostało, ale spokojnie wszystko w swoim czasie.. dziś dzień zero.. trochę rzeczy jest już przewiezionych, ale sporo jeszcze zostało.. dziś będziemy spali w nowym domu.. fajnie to brzmi.. reszta rzeczy, która zostanie tutaj będzie sukcesywnie zwożona popołudniami.. jeśli chodzi o zdjęcia.. hmmmm salon póki co robi jako jadalnie, sypialnie i pokój dzienny.. ale powolutku i zrobi się resztę.. więc jedynie co mogę fotografować, to kuchnię i łazienkę.. musicie uzbroić się w cierpliwość i baaaardzo dziękuję za kibicowanie:wiggle: trzymajcie się cieplutko, oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie. sama niedawno to przeżywałam, nie należy to do spraw miłych, ale chęć zamieszkania we własnym domku potrafi zdziałać cuda i dodać nadzwyczajnych sił tych nadzwyczajnych sił Wam życzę i mam nadzieje, że wieczorkiem z winkiem usiądziecie na kanapie(krzesle, podłodze itp itd) zmęczeni potwornie, ale już U SIEBIE:lol2::lol2: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.11.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 No to gratulacje! I niech Wam się dobrze śpi tej pierwszej nocy na nowym. Podobno pierwszy sen na nowym miejscu ma być proroczy, czy jakiśtam. My niestety nie sprawdzimy, bo owego pierwszego, upragnionego dnia na swoim po prostu padliśmy na wyro i następne, co do nas dotarło, to że już jest rano, ale może Wam się uda BTW, jeśli też się przeprowadzacie z mieszkania w bloku, sami zobaczycie, jak w domu, zwłaszcza takim stojącym na odludziu, potrafi być nocą STRASZLIWIE cicho... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.11.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 zwłaszcza takim stojącym na odludziu, potrafi być nocą STRASZLIWIE cicho... J. Potwierdzam, niech sie Marcin cieszy, ze nie macie piwnicy - dopiero byś go ganiała góra-dół, by łapał złodzieja, który to na pewno co noc sie zakrada i trzeszczy, stuka, puka Napisz, czy się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 02.11.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Kochani, karaluchy pod poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 04.11.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Bardzo duza masz kuchnie, bynajmniej na zdjeciach sie wydaje ogromna. nie bynajmniej lecz przynajmniej! taka drobna acz znacząca różnica wiem wiem czepiam się... dawno mnie tu nie było, szok czytać o przeprowadzce... ja jeszcze z fundamentów nie wyszedłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.11.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 nie bynajmniej lecz przynajmniej! taka drobna acz znacząca różnica wiem wiem czepiam się... ... Tak, czepiasz się Kamila, przeprowadziliście się? Napisz kilka słów, bo nie wiem, czy mogę puścić kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 05.11.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Mogłabym napisać para, para, paradise.. ale powtórzyłabym się po Tobie MSU w piątek przeprowadziliśmy się i dopiero dziś uruchomiliśmy internet.. jest bosko.. widoki na Kopę biskupią cudne o każdej porze dnia i nocy.. (no w nocy mało co widać, no chyba, że gwieździste niebo inne niż w mieście.. bardziej wyraziste.. w piątek jak już tu przybyliśmy, poukładaliśmy to co potrzeba i w zasadzie dzieci poszły spać dopiero po 23 a my o wpół do pierwszej.. w sobotę dalsze układanie i dalsze przewożenie.. mi i Marcinowi nic się nie śniło:( mimo tego jest cudnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 No to BRAWO Fajnie jest na swoim, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 05.11.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Fajnie to mało powiedziane.. JEST BOSKO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts