Kamila i Marcin 09.11.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ludzie, ale nie ma co pokazywać.. w salonie stoi stary stół, bo nowego jeszcze nie ma.. łóżko, tv, parę różnych krzeseł łóżeczko, kołyska i na dokładkę parę szafek, które mają zostać powieszone w kuchni parę kartonów i na koniec suszarka z praniem.. więc w zasadzie nie mam co pokazać.. tzn jest.. bałagan.. w kuchni na "blatach" jeszcze mnóstwo rzeczy, które czekają na te szafki z salonu.. w łazience mamy nowoczesną umywalkę.. wiaderko i dwa wężyki z których leci ciepła i zimna woda, ale nie że naraz.. w każdego osobno.. z lewego ciepła a z prawego zimna.. ot taki francuski dizajn sami widzicie, że musicie uzbroić się w cierpliwość.. ja też czekam na wiele rzeczy, ale cały czas robi się elewacja z przerwami na milion innych pierdółek.. najlepsze, że dopiero 3 dni temu u rodziców zawisła żarówka w pokoju.. ale jeszcze nie doczekali się kontaktów a 3 dni spali na materacu na podłodze.. ale i tak jest bosko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 09.11.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam po sąsiedzku:)Podczytuję od dawna ale dopiero teraz się ujawniam.Piękny dom a tereny cudne. Jesteśmy w Pokrzywnej kilka razy w roku to wiem, co mówię.Zazdroszczę (dobrą zazdrością i gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 09.11.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ludzie, ale nie ma co pokazywać.. w salonie stoi stary stół, bo nowego jeszcze nie ma.. łóżko, tv, parę różnych krzeseł łóżeczko, kołyska i na dokładkę parę szafek, które mają zostać powieszone w kuchni parę kartonów i na koniec suszarka z praniem.. więc w zasadzie nie mam co pokazać.. tzn jest.. bałagan.. w kuchni na "blatach" jeszcze mnóstwo rzeczy, które czekają na te szafki z salonu.. w łazience mamy nowoczesną umywalkę.. wiaderko i dwa wężyki z których leci ciepła i zimna woda, ale nie że naraz.. w każdego osobno.. z lewego ciepła a z prawego zimna.. ot taki francuski dizajn sami widzicie, że musicie uzbroić się w cierpliwość.. ja też czekam na wiele rzeczy, ale cały czas robi się elewacja z przerwami na milion innych pierdółek.. najlepsze, że dopiero 3 dni temu u rodziców zawisła żarówka w pokoju.. ale jeszcze nie doczekali się kontaktów a 3 dni spali na materacu na podłodze.. ale i tak jest bosko:) Alez my to rozmiemy. Ot taka ludzka niecierpliwość. Zatem poczekamy cierpliwie na fotki w odpowiednim czasie jak będzie polski dizajn w waszym wykonaniu oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 09.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Woda w łazience mnie rozbroiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.11.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Mata jedno z kiepskiego aparatu i jeszcze przy lampach:) i to z mega bałaganem.. jak widać sporo jeszcze do zrobienia:) Kachna witaj i bardzo się cieszę, że się ujawniłaś i podglądasz nasze poczynania.. Kwitko no cóż taki dizajn Rewo wiem wiem niecierpliwość.. też czekam na więcej wnętrz u MSU Edytowane 9 Listopada 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.11.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 dwa wężyki z których leci ciepła i zimna woda, ale nie że naraz.. w każdego osobno.. z lewego ciepła a z prawego zimna.. ot taki francuski dizajn To nie francuski, tylko angielski Nasi, tamże jeżdżący problem zresztą rozwiązali już dawno, może i wy pomysł zaimplementujecie? http://www.rozenek.com/394,rozwiazanie.jpg J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 wczoraj przyszedł piekarnik.. gdybałam nad mastercookiem albo hotpointem.. i wygrał jednak: Mastercook MF-880 ATCX wszystko takie piękne, nowe.. postaram się w najbliższym czasie ogarnąć kuchnię i porobić fotki.. a i wypadałoby jeszcze cyknąć fotkę tego łupka:) a było Hotpointa brać my jesteśmy zadowoleni i to bardzo fotka z 1 listopada http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=145757&d=1351800659 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=145758&d=1351800677 i fotka z dziś http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=146945&d=1352491805 czekamy na fotki łupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 09.11.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A sięgniesz do szafek pod sufitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.11.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Jarek ale my nie mamy umywalki jeszcze:D Konrad jeszcze nie obcykałam dobrze wszystkiego ale pizza już się piekła i mięsko na chlebek też póki co jest ok.. celeris (szybkie nagrzewanie) też działa fajnie:) potestuję może jeszcze w weekend Kwitko no jasne, że sięgam.............. z taboreciku:cool: specjalnie dałam pod sufit szafki na rzeczy mało używane typu świąteczny serwis na 18 osób itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.11.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Oj no to co, chodziło mi o samą problematykę mycia się pod dwoma osobnymi szlauchami J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 09.11.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Mi też to rozwiązanie bardzo się podoba, tylko nie praktyczne mi się wydawało. Ale może rzeczywiście na rzeczy baaardzo mało używane jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.11.2012 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Jarku chyba przemyślę patent, bo umywalki nie wiem kiedy się doczekam.. tzn leży w salonie jak parę innych rzeczy czekając w kolejce, ale brak szafki pod nią.. Kwitko my w kuchni w bloku i małym pokoju nad drzwiami mieliśmy pawlacz i tam spooooro rzeczy i muszę tego to gdzieś upchnąć więc dlatego zdecydowałam się na 4 dodatkowe szafki pod sufitem.. wczoraj u nas tak piździło, że miałam już myśli odlatującego dachu itd.. straty to 5 zwianych dachówek i jedna sprzed tygodnia czyli do zamontowania 6 strąconych dachówek z tym, że jedna niestety spadła na kamyczek i się potłukła.. dziś też wieje, ale wczoraj myślałam, że odlecę pomimo mojej niepiórkowej wagi.. w piątek wieczorkiem przywieźli kanapę "dwójkę" i fotel, które pojechały do obicia.. efekt tego taki.. na fotelu lepiej widać kolor:) teraz na "tapecie" u tapicera jest "trójka".. jeszcze się zastanawiamy co zrobić z drewienkiem.. pomalować na ciemniejszy czy zostawić taki jasny? poza tym dziś kolejny testing piekarnika udka z kurczaka:) wypadałoby także jakieś ciasto upiec:) jeśli chodzi o indukcję, to w pewnym momencie żałowałam, że kupiłam tak wielką, ale teraz po tygodniu czasu muszę stwierdzić, że to dobry wybór nawet bardzo.. rozmieszczenie pól oraz niekolizyjność jeśli postawi się więcej garnków jest super.. poza tym w domu przy 21 stopniach nie idzie wysiedzieć.. dla nas za gorąco.. więc pompa grzeje max na 20-20,5o (dół, górę nastawiłam na 19o) potem i tak jeszcze dłuuugo oddaje.. grzeje 2 h rano 5-7 i potem 2 popołudniu 14-16 tzn tak jest ustawione a czy się włącza na dwie godziny czy na której to nie wiem nie pilnuje jej:) w każdym razie na bank musimy przed zimą kupić piec kondensacyjny do garażu, aby chociaż trochę podwyższyć w nim temperaturę.. póki co reku wydmuchuje do niego powietrze, ale jest to około 11o, czemu tak mało? z domu jest wywiewane około 17,4 (czyt. góra nie użytkowana i powietrze ciepłe wywiewane z dołu miesza się z zimnym wywiewanym z góry).. póki co pokój nad garażem jest znacznie cieplejszy od reszty góry pomimo, że w nim mamy rozstawy po 46cm:) zobaczymy jak będzie potem.. przy okazji robienia fotki odpływu dla Lukarny zamieszczę także łupek.. ale jest sucho-mokry i nie ma takiego efektu jak jest cały suchy lub mokry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 11.11.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 ja też mam szafki pod sufit i jest super ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.11.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Drewno zdecydowanie na ciemno, mocno ciemno My dzisiaj w kominku napaliliśmy i też mi było za gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.11.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Hej Kamilko U nas tez na poczatku było burdello bum bum - nic się nie martw, ogarniesz to Na materacu połozonym na podłodze spimy do dziś- licząc od 7 lipca będzie juz ponad 4m-ce i nadal jest BOSKO Dopiero dzisiaj bedzie pierwsza noc na "nowym" łózku Kolor obicia sof/foteli bardzo mi sie podoba. ja bym drewno przerobiła na ..... szaro. I koniecznie szare poduchy !!!! Bezie pięknie !!!! Pozdrawiam i zyczę duzo sił w ogarnianiu bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.11.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Dzień dobry, Oj tam, bałagan - Twój bałagan - co się przejmujesz Szafki pod sufitem się przydadzą na rzeczy typu "Przyda się", których się nigdy nie używa, a szkoda wyrzucić. Ja w najmniej wygodnej szafce i to wysoko, przechowuję np. leki. Młodemu, raczej nie przyjdzie do głowy tam sięgać, a i my na szczescie siegamy bardzo rzadko Fotele- drewno zrobiłabym na bardzo jasny szary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 12.11.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Ja też planuję szafki w kuchni pod sufit. Mamy tak teraz w mieszakaniu i jest ok własnie na te rzeczy które wyciąga się 1 raz w roku lub raz na kilka lat Pinacolada i MSU dobrze prawią - ja też bym pomalował drewno na szaro i bydzie piknie A bałaganem się nie przejmuj z czasem zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 12.11.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Pinakolado właśnie chciałam szare poduchy wstawić.. i utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że będzie miodzio jak je właśnie dołożę.. jeśli chodzi o drewno to nie wpadłam na ten genialny pomysł by na szaro machnąć.. jakoś mi się wydawało, że jak drewno to "drewniane" kolory czyli brązy itd MSU no właśnie pełno jest takich rzeczy przyda się czy też używanych raz na... jakiś czas.. wtedy spokojnie taborecik i myk na górę.. brakuje powiesić tylko paru szafek a ja już się nie mieszczę a jest jeszcze trochę rzeczy do ułożenia..ehhh a tak się cieszyłam, że mam sporo szafek:) mimo to cieszę się, że jak do kuchni wejdzie 4 osoby to jeszcze nie jest ciasno.. a w bloku 2 osoby to już był tłok.. Mycha też myślałam o ciemnym kolorze, ale chciałabym aby jednak to drewno ciutkę się wyróżniało.. Rewo mam nadzieję, że tak będzie jak piszesz z tym bałaganem:) co ja go ciut ogarnę to znów coś z mieszkania jest przywiezione i na nowo:) Dobra a teraz poważne pytanie.. zastanawiamy się nad piecem akumulacyjnym (powiedzmy 3kW - używany można wyhaczyć za 600-800zł) do garażu lub Marcin przed chwilą podsunął mi pomysł mat grzewczych pod kafelki.. tylko teraz pytanie czy takie maty dadzą radę? nie chcemy ogrzewać bardzo garażu, ale jak przyjdą duże mrozy to trzeba czymś grzać.. edit.. jeszcze tak przy okazji o zużyciu prądu przez PC do co i cwu.. od 7.11 godziny 16 do wczoraj do godziny 12.15 PC zużyła 80kWh czyli wychodzi średnio po 16kWh na dzień.. od wczoraj 12.15 do dziś do 13.00 zużyła 11 kWh, ale wczoraj było bardzo słonecznie i między 14 a 16.00 pompa nie chodziła.. wcześniej pompa chodziła jak chciała i raz załączał się dół raz góra i zużycie było większe.. teraz nastawiłam na 2 godziny między 5 a 7 rano i między 14-16.00.. za niedługo wydłużę czas pracy pompy rano na 3h, bo różnie to z nocami bywa... aaaaa i zaznaczam, że dom nadal nieocieplony w całości.. póki co jestem zadowolona.. byłabym bardziej gdyby nie fakt, że nadal mamy taryfę budowlaną i jak pomyśle ile muszę zabulić za prąd to mi lekko słabo.. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.11.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 No zużycie prądu bardzo niewielkie biorąc pod uwagę że nie macie jeszcze ocieplonego domu na 100%. Co do garażu to ja mam 1 pętlę podłogówki pociągniętą i w mrozy mam zamiar jej używać na pełny gwizdek. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu Jesli chodzi o maty grzejne to nie ma problemu ich dac pod płytki. Uwazam że pomysł jest dobry. Wystarczy że podniosą temperaturę przynajmniej na + 8 lub + 10 stopni i będzie dobrze. Kwestia chyba przeliczenia sobie ich wydajności i zużycia prądu. Poszukajcie w google coś na ten temat. Może ktoś już zastosował maty grzejne w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 13.11.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 (edytowane) Mi tez daradzano, aby wstawić po prostu do garażu grzejnik i zasilić go temperaturą podłogówki. Podobno dużo mniejsze straty ciepła niż przy podłogówce, a 8 stopni powinno się osiągnąć. Może coś takiego? Edytowane 13 Listopada 2012 przez Sebastain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts