bury_kocur 29.11.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 U nas kubki idą jak woda, zresztą talerze też, nawet te niby nietłukące. Tylko nie ma na kogo nawrzeszczeć, bo to ja tak tłukę Ale latarki jeszcze nie piekłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.11.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jarku dzięki za poradę odnośnie latarki.. Marcin już o nowej właśnie takiej myśli.. zobaczymy co wymyśli i ile mnie to będzie kosztować najwyżej będę miała prezent na Mikołaja z głowy:rotfl: Kocurko te nietłukące idą w drobny mak po całym salonie.. na kafelkach nic co spada nie jest po tym upadku w całości.. Wczoraj u nas pojawiły się chyba wszystkie zjawiska atmosferyczne.. rano mgła, potem przepiękne słonko, w między czasie śnieg (na szczęście niewiele) potem znów słońce i nagle deszcz wraz ze słońcem.. wyglądało to tak jakby padało po jednej stronie domu a po drugiej już nie.. i dzięki temu mogłam dzieciom pokazać piękną tęczę: (była taka silna, że w pewnym momencie było widać dwie tęcze) ponadto dodam, że była tak blisko, że Marcin chciał iść szukać garnca złota:) w poniedziałek natomiast przy zachodzie słońca mogliśmy podziwiać takie oto niebo: Dziś została zamontowana szafa do wiatrołapu, oczywiście na szybko trzeba było fugować podłogę, przykleić płytę KG nad drzwiami i zagipsować.. pomalować już nie było kiedy, bo wykończyliśmy tylko tą stronę co stoi szafa, a reszta dalej będzie czekać na liście "do zrobienia potem" oraz szafka pod umywalkę.. jeszcze tylko zamontować syfon (w którym brakuje jakiejś części a zamawialiśmy go dawno, więc albo nowy, albo może uda się coś wykombinować), szafka natomiast prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 30.11.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jarek.P dzięki Ci bardzo za informację dotyczące latarki Kamila szafka pod umywalkę bardzo fajna, myślę że zdjęcie nie kłamie i jest ona szara? Fajnie macie z pogodą, u nas od dawna nuda pogodowa, ani śniegu, ani tęczy ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.11.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Kwitko tak ona jest szara, błyszcząca.. lakierowana (czy jakoś tak) pięknie zgrała się z łazienką..oczywiście specjalnie zamówiona większa, po to aby obok umywalki postawić mydło w płynie czy też coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 01.12.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 witam, widzę, że ręce pełne roboty. cały czas coś się dzieje. napisz, jak się żyje z jasną, błyszczącą podłogą. nie spędzasz zbyt dużo czau na kolanach ze ścierką.? nie masz myśli "po co mi to było"? wiesz, że też mi się taka podoba i chciałabym, żebyś napisała, że jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.12.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Max-maniacy powiem szczerze, że w pierwszym tygodniu chodziłam i klęłam pod nosem "na kiego czorta mi był połysk" ale potem już było inaczej.. podłogę myje w zasadzie raz w tygodniu ino odkurzam/zamiatam częściej, bo widać najdrobniejsze pyłki (tylko pod słońce), jak się pojawi jakaś plama (coś komuś kapnie), to biorę ściereczkę i przecieram, bo nie wyrobiłabym myjąc całą podłogę za każdym kapnięciem.. teraz już nie klnę najgorzej jest jak słonko prostu przyświeci w kafle a ja naprzeciw okna stoję.. łooo matko nic nie widać.. aż kiedyś foteczkę cyknę przy okazji jak już piszę to pomęczę Was jeszcze łazienką.. Marcin zamontował baterię.. Dziś sprzątali z tatą wokół domu.. niby nic a 3 godziny się zeszło:) w każdym razie troszkę jeszcze posprzątali w garażu, bo chyba Marcin weźmie się za schody lub blat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Kamilko - przyszłam poczytać co się u Was dzieje i widze że sporo Fajna szafeczka w łazience ale jeszcze fajniejsza szafa w wiatrołapie - wydaje sie ogromna Zrób lepsze zdjęcie i pochwal sie nią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.12.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Szafa super. Mała umywalka jest ok ale syfon wodospadowy mniam. Nienawidzę zatapiania siatki brrr wrrr Pokleiłem narozniki i węgarki w oknach teraz czas na zatapianie całych pasów siatki. Mam nadzieję że się do końca tygodnia uporam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.12.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Pinadolado nie da rady innego zdjęcia zrobić, choćby z racji wielkości wiatrołapu (2,05 x1,6 m) szafa ma wymiar 1,6m szerokości i 2,5 m wysokości.. Rewo okna, drzwi i narożniki domu to najgorsza robota, ale teraz już powinno Ci pójść szybciej.. u nas temperatury około 0-1* i nici z roboty na zewnątrz..jeśli chodzi o baterię, jest super, mniam, ale strasznie szumi.. mogę nagrać filmik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.12.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Pinadolado nie da rady innego zdjęcia zrobić, choćby z racji wielkości wiatrołapu (2,05 x1,6 m) szafa ma wymiar 1,6m szerokości i 2,5 m wysokości.. Rewo okna, drzwi i narożniki domu to najgorsza robota, ale teraz już powinno Ci pójść szybciej.. u nas temperatury około 0-1* i nici z roboty na zewnątrz.. jeśli chodzi o baterię, jest super, mniam, ale strasznie szumi.. mogę nagrać filmik.. Jak bateria wodospadowa to... powinna szumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.12.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Dezet tylko w nocy to straaaasznie szumi.. łooo matko jak dawno nie pisałam.. wstyd.. w każdym razie chyba czeka nas kucie posadzki w schowku (dobrze, że tam nie ma podłogówki).. pod pralką ostatnio zrobiło się mokro.. od razu myśl, że to pralka.. odsunęliśmy ją i raz wysycha a nagle prawie kałuża.. skąd ta woda??? niedaleko jest trójnik przy zimnej wodzie i rozgałęźnik ale to już dalej.. tyle, że woda jest pod styropianem i na to jest czarna folia budowlana położona.. więc troszkę ciężko byłoby, żeby woda przez tyle warstw przeszła.. no ale czasem jest to możliwe.. jeszcze odsuniemy zamrażarkę i zobaczymy co będzie dalej.. ponadto brakło nam paru dni na dokończenie ocieplenia.. styropian jest położony w 95% a siatka w 75%.. liczę na to, że może jeszcze kiedyś pojawi się parę dni na plusie.. a pochlastam sie jak to akurat na święta wypadnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 10.12.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 witam masz osobny licznik na pompę ciepła ? czy to jest czytane z licznika głównego całego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 10.12.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witaj to jest osobny licznik na pompę ciepła.. tylko zlicza zużycie na CO i CWU.. pompa ciepła od wody bierze na dobę około 4-6kWh (0,7 kW/h) wszystko zależy ile razy na dobę sie włącza, w garażu jest ostatnio dość chłodno i zbiornik od zewnątrz po prostu dość mocno się wychładza i częściej się załącza.. ale wodę grzeje na 70* i za zbiornikiem mamy mieszacz, bo tak to poparzyć się można licznik dla całego domy bije rekordy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 11.12.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 przy okazji może kogoś będzie interesowało zużycie pompy ciepła np. mnie podglądam co tam u was od czasu do czasu:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 11.12.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Cięszę się, że moje wypociny jednak ktoś czyta.. Jakby coś to, to instalację można obejrzeć.. tylko dać wcześniej znać, ale PC póki co sprawuje się ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 11.12.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Czytamy, czytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 11.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Oczywiście że zagladamy i czytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 11.12.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 My też ciekawi zużycia - pompa u nas gruntowy wymiennik , ale wentylacja taka sama też ten system tylko większość rur w podłodze będzie pod sufitem tylko w piwnicy jedno pomieszczenie i poddasze w wełnie reszta po podłodze ciekawi mnie ta pompa jej wymiennik i gęstość rurek na podłodze nie typowa dla podłogówki ciekawe czy nie odczuwalne są na płytkach różnice ciepło-zimno spore odległości pomiędzy rurkami będziemy zaglądać zima wyjaśni wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 12.12.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Na początku wygrzewania było można odczuć różnicę temperatur na jednej płytce (połowa ciepła, połowa zimna) teraz już różnice się zacierają i mniej jest to odczuwalne, podłoga np w łazience dopiero od paru dni jest odczuwalnie ciepła, wcześniej nie była zimna, ale nie czuć było tej ciepłej płytki.. są jeszcze strefy gdzie podłoga jest chłodniejsza pomimo, że lecą tam rurki z ogrzewania.. ale Pan z Sofath mówi, że to troszkę wymaga czasu, aby to zniknęło, ze względu na to, że posadzki są "świeże".., co prawda nie były wygrzewane przez miesiąc tylko parę dni po zalaniuna panelach w ogóle nie ma czegoś takiego jak zimna podłoga.. ogólnie rzecz biorąc nawet jak podłoga nie grzeje przez 8h to podłoga nie wyziębia się aż tak bardzo, w schowku nie mam wcale podłogówki i tam podłoga jest po prostu lodowata, a reszcie domu w czasie postoju pompy jest co najwyżej letniawa.. góra jest wygrzewana, ale nie ma tam podłogi i nie wiem dokładnie jak się rozchodzi ciepło, ale tam w większości będą panele.. z dobrych wiadomości są takie, że chyba nie musimy kuć posadzki w schowku, bo "tryskał" zawór do którego jest podpięta pralka.. dziwne to było, bo zazwyczaj co go macaliśmy to albo był suchy, albo była na nim jedna kropelka.. i nigdy nie był mokry podczas pracy pralki.. Marcin owinął zawór folią i dziś w woreczku woda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 19.12.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Ostatnio było u nas tak: Bywało także mgliście: Dostałam pod choinkę zegar.. tyle, że zapomniałam napisać, że chce czarny i losowo dostałam biały.. ale muszę przyznać, że dobrze się prezentuje i zostaje.. i zawisł między kuchnią a salonem: Dziś na tarasie Marcin znalazł ptaszka.. wziął go nawet na ręce a potem wypuścił go i usiadł na styropianie: Do łazienki nowe nabytki zakupiłam: I zagościło u nas takie oto drzewko: miała być prawdziwa choinka, Marcin nawet taką zdobył, ale nakupiłam tyle bombek nietłukących, że ta żywa była zdecydowanie za niska, więc ubraliśmy sztuczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts