Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w daliach 4 - Opolskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My mieliśmy przed ociepleniem gniazdo między murłatą a dachem jakichś ptaszków.. no ale niestety już nie ma..

Kocurko tylko to nie był Tweety :lol2:

Rewo całkowicie się z Tobą zgadzam.. chociaż mój syn kotkiem nie jest i gdyby mógł wziąłby tego ptaszka i uściskał.. aż piszczał z radości..

MSU noooo jak miło Cię widzieć i tutaj :p domowo jest.. tylko brakuje mi pralni:( no ale trudno się mówi.. jak góra będzie gotowa, bo w zimę pokój na dole jako suszarnie będzie robił:) nawet blat się tworzy w garażu, tylko teraz dzieci gorączkują i Marcin zamiast coś robić to pomaga mi..

odnośnie zegara.. jak zobaczyłam, że jednak biały przyszedł to troszkę byłam na siebie zła.. bo chciałam czarny.. ale jak Marcin go przyłożył w to miejsce, to stwierdziłam, że koniecznie musi zostać

Mycha my płaciliśmy ogólnie za adaptacje.. myślałam o domu w daliach 2, ale przerażały mnie te okna trójkątne to po pierwsze a po drugie dom w daliach 4 jest większy.. jeśli jeszcze raz budowałabym ten sam projekt, to garaż rozciągnęłabym do tylu ile ma dom... wyszłaby co prawda jedna wielka stodoła, ale w środku zyskałabym około 1,5 m i wtedy też wybiłabym drzwi na ogród z garażu.. i zrobiłabym gdzieś pralnio/suszarnię:)

Maniacy.. to prawda prezenty jest gdzie kłaść, tylko wszystkie już rozdane :D no prawie :lol2: co do zegara, to myślałam, że czarny będzie lepiej pasował do kuchni/salonu a okazuje się, że ten biały to też nie całkiem biały tylko taki kremowy i jestem zadowolona i to bardzo..

Kiedy gwiazdka zabłyśnie na niebie

każdy złoży życzenia od siebie,

łamiąc się opłatkiem nawzajem

każdy wtedy ciepło podaje.

Tak prosto do serca słowami

ze świątecznymi życzeniami.

I siadamy do stołu wokoło

kolędy śpiewamy wesoło,

choinka migocze lampkami

przybrana kolorowymi bombkami.

Jeszcze raz dziękujemy za życzenia.. święta święta i po świętach.. u nas było chorobowo.. dzieci od wigilii na antybiotykach my tez smarkamy i kaszlemy.. oby sylwester był lepszy..

przy okazji jak już piszę, podaje zużycie prądu pompy ciepła.. za ostatnie 14dni.. mam nadzieję, że kogoś to zainteresuje..

data / stan licznika / zużycie

2012-12-14 / 767,5 / 28,8

2012-12-15 / 793 / 25,5

2012-12-16 / 820,9/ 27,9

2012-12-17 / 840,3/ 19,4

2012-12-18 / 860,2/ 19,9

2012-12-19 / 880,3/ 20,1

2012-12-20 / 902,2/ 21,9

2012-12-21 / 922,6/ 20,4

2012-12-22 / 946 / 23,4

2012-12-23 / 974,8/ 28,8

2012-12-24 / 1001 / 26,2

2012-12-25 / 1025 / 24

2012-12-26 / 1041,9/ 16,9

2012-12-27 / 1063,2/ 21,3

Witam. Czytam wasz dziennik od dawna ale nigdy nie pisałam a teraz kiedy napisałas o świadectwie to postanowiłam się ujawnić też jestem z opolskiego i też budujemy dom a na wiosnę planuję zgłosić budynek do odbioru więc będzie mi potrzebne św.ener jeśli nie jest tajemnicą to ile teraz kosztuje taki papierek ?

Pozdrawiam