Lukarna 26.02.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Halo, halo? Parapety są a PARAPETÓWY nie robisz? No Kamila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 26.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 O, do licha, faktycznie! A to oznacza, że u mnie parapetówy nie będzie wcale, bo ani jednego parapetu w całym domu To pod jakim tytułem mogę zrobić imprezę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 27.02.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Beato, parapetówę podciągnie się pod parapety zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 27.02.2013 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Lukarna daj odsapnąć w sobotę mieliśmy jedną.. może poczekamy na wiosnę aż się droga rozpuści Kocurko u nas w ogóle odwilży nie widać a na dodatek dziś znów spadło trochę tego białego... g.. yyyy puchu.. oto dowód.. zdjęcie mojego tarasu.. zgadzam się z Kwitko.. zrobisz pod parapety zewnętrzne, albo domówkę po prostu MonkaD.. przypomnę tak wygląda projekt łazienki przeze mnie robiony ta łazienka jest malutka i nijak nie można jej uchwycić na zdjęciach.. zdjęcie z holu, niestety jest bardzo jasno od okna i nie wychodzi inaczej, proszę nie zrwacać uwagi na kosmetyki nad wc, ale jeszcze brakuje tam dwóch półek zabudowanych drzwiczkami.. z holu inne ujęcie: widok na otwartą kabinę, po prawej sa drzwi ściana naprzeciw kabiny, niestety nie w całości brodzik z łupka.. musieliśmy zastosować jeszcze obwódkę z mozaiki, bo kabina 80x80 i niestety spadki niewielkie i sporo wody podczas brania prysznica wyciekało za zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 28.02.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 gratuluję parapetów. nie dziwię się, że Ci się podobają. no a parapetówka rzeczywiście mogłaby się odbyć (nawet wirtualnie) u nas tak samo biało. wprawdzie jest ciepło i powolutku się topi, ale jeszcze trochę to potrwa. tym bardziej, że noce ciągle zimne. Kamila, a jak się sprawują te szare płytki pod prysznicem? widać zacieki z wody, czy nie bardzo? pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 28.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Dziękuję bardzo, zdecydowałam się na Vulcano Jeszcze tylko zastanawiam się na d tym, czy do jasnych kafelek dać jasne czy ciemne fugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 28.02.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Max.. jeśli chodzi o zacieki to przyglądałam się im i nie widać żadnych zacieków wody.. czasem jak kapnie szampon (nie piania lecz sam szampon) i go nie spłucze, to widac biały osad, ale to nie zdarza się często, mam nadzieję, że pomogłam (na fugach też nic nie widać) Monka.. my mamy ciemną fugę (antracyt) w całej łazience i na podłodze ciut wyjaśniała Edit.. Max zapomniałam dodać, że wodę mamy miękką z własnej studni, nawet w czajniku ani grama kamienia przez 3,5 miesiąca użytkowania, może dlatego też nie ma zacieków Edytowane 28 Lutego 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.03.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Fajnie zagospodarowałaś sobie łazienkę, pomimo, ze nie łatwego rozkładu Widzę ze dobrze sie Wam mieszka, super Pozdrawiam całą czwórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.03.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 MSU nie było łatwo z ta łazienką, bo tak gdzie wc miał być jeszcze zakamarek, który wchodziłby pod schody.. długo by pisać.. Marcin wymurował zaczątki ściany i stwierdziliśmy, że prostujemy ścianę, bo musielibyśmy czekac na schody.. i w zasadzie bardzo się cieszę z tego posunięcia, bo w tej łazience jeszcze więcej zakamarków nie było potrzebnych.. jest to łazienka malutka około 3-3,3 m2.. ma górze mamy chyba dwa razy większą.. ale tez ma pełno zakamarków ze względu na te schody.. ja drugi dzień walczę z malowaniem barierek.. jutro jak będzie lepsze światło, to cyknę fotkę.. w każdym razie jest to bardzo pracochłonne, bo to tak wyglada jakby ktoś szczotką drucianą drapał farbę.. ale efekt jest bardzo ciekawy.. Dziękujemy za odwiedzimy i także pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 01.03.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 No to czekamy na te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.03.2013 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Rewo proszę bardzo... na tym zdjęciu nie wiele widać, bo z okna dachowego dość mocno świeciło słonko.. jak się wchodzi, tu jeszcze musze poprawić, bo wczoraj na szybko ją malowałam.. bramka: gdzieniegdzie nogi mojego syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 02.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Kamila barierki jak dla mnie miodzio. Po pierwsze wzór świetny no ale kolorek z tym szczotkowaniem to już mistrzostwo świata. Wspaniale to wyszło. Jak uzyskaliście taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.03.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Rewo dziękuje za słowa uznania..pędzelek i heja najlepiej taki już z zaschniętą farbą.. delikatnie maczasz w farbie przejeżdżasz po szmatce by nadmiar ściągnąć i jedziemy.. muskasz delikatnie i zostawiasz takie pojedyncze kreseczki farby.. jak masz jej zbyt dużo to powstają większe plamy.. wszsytko po skosie z lewej, potem z prawej.. czasem prosto.. jeszcze mi trochę zostało do zrobienia.. parę poprawek i słupki dokończyć.. spędziłam nad tym około 5h.. nie maluję od spodu, po nie wszędzie dojdę.. od spody są po prostu czarne..boki też delikatnie muskam, jakby nie patrzeć płaskownik ma chyba 3-4 mm Edytowane 3 Marca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 03.03.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Czyli precyzyjna robota... szacun:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.03.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Fajne te paski metalu na balustradzie - wyglądają jak pasek przeciągnięty przez szlufkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 04.03.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Podoba się "kolorowanie" barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kamila co taka cisza zapadła ? Mam pytanie: jak się sprawuje odpływ liniowy cedor? kupowałaś go z nóżkami stabilizującymi czy bez? Na alle.... są takie i takie , 2 stówki różnicy i tak się zastanawiam który brać. Czy do tego bez nóżek trzeba je oddzielnie dokupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.03.2013 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Cronin.. eee brak weny, postępów.. jakoś tak wychodzi.. w każdym razie schowek się tworzy.. Marcin położył tynk mozaikowy (kupiliśmy w promocji po 48zl za 15kg wiaderko) wczoraj położył kafle na podłodze w 75%, bo trzeba zamrażarkę i pralkę przestawić.. i jakoś leci powoli.. jeśli chodzi o odpływ liniowy no zapycha się co jakiś czas.. kupiłam kreta i co jakiś czas będę zalewać granulki.. my kupowaliśmy z nóżkami stabilizującymi i Marcin mówi, że one o kant d.. rozbić.. na dole mamy bez nóżek zamontowany.. bo i tak go się betonem zalewa.. na górze jeszcze nie jest zalany, ale też będzie bez nóżek.. najlepiej wypoziomować odpływ na styropianie i zalać betonem i po kłopocie Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.03.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 czyli szkoda przepłacać dziękuję Ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 14.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Co do odpływu liniowego ja miołech nóżki w komplecie ale tyż ich nie użyłem. Bo nózkami okazały się cołkiem podobne do wieszaków do gipsdeki (ES-y). Tych żech zrobił tak samo wypoziomował żech na styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts