cronin 29.06.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 ale bezpośrednio na tym żwirze czy jeszcze na czymś? jak to się układa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.06.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Teraz na tym kamieniu będzie jeszcze piasek z cementem na sucho wymieszane (nie wiem w jakich proporcjach) i na to kostka brukowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.06.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 A no właśnie tez będziemy tak robić pod kostkę kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.06.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 U nas to już odpowiedni czas na kostkę.. zważywszy na to, że w naszej sypialnie (czytaj salonie) jest masę piachu.. i kiepsko sie wychodzi na taras jak trzeba nogę aż tak nisko opuszczać kiedy zamierzacie się przeprowadzać? do świąt czy raczej później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.06.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 O, my też tak planujemy zrobić. Dokumentuj dalsze poczynania, chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.06.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Przyznaję, że zapomnieliśmy geowłókniny... najwyżej będę chwasty ręcznie tępić.. zresztą zanim zaczęliśmy taras robić, to wszystkie chwasty wyrwałam/wykopałam..muszę mieć telefon pod ręką, bo tak to zapominam fotek robić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 29.06.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 U nas to już odpowiedni czas na kostkę.. zważywszy na to, że w naszej sypialnie (czytaj salonie) jest masę piachu.. i kiepsko sie wychodzi na taras jak trzeba nogę aż tak nisko opuszczać kiedy zamierzacie się przeprowadzać? do świąt czy raczej później? Na jesieni, ale to raczej pobożne życzenia, najszybciej jak się da. Byle był parter zrobiony i ocieplenie stropu. Górę będziemy dłubać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.06.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 My też chcieliśmy na początek parter, a potem powolutku górę.. miałam nadzieję, że tej wiosny zamieszkamy u góry, ale plany planami a rzeczywistość płata figle.. w każdym razie chcę jak najszybciej zrobić łazienkę i naszą sypialnie, a potem po kolei pokoje... bo w zasadzie nie ma dużo dłubaniny, ale przy dwójce urwisów czas jakoś szybko zasuwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.06.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Zanim zaczęliśmy układać kostkę trzeba było zabetonować stopy pod słupy do zadaszenia tarasu.. takich dziurek były dwie.. dość podobne:) przed betonowaniem po: kosteczka zaczynała przybywać na tarasie, ale jakoś sama się rozkładać nie chciała.. najpierw zaczęliśmy układać na mieszance piasku z cementem, ale potem stwierdziliśmy, że lepiej byłoby gdyby kostka była na samym piasku, fugi między kostką są dość duże i w przypadku opadów deszczu mimo spadków woda mogłaby stać na tarasie.. początki.. a piasku przybywało.. kostki też było coraz więcej od rana czaiły sie wkoło nas takie chmury: ale w większości czasu dopisywało słoneczko pomocników było wielu.. jedni jeździli na taczkach inni próbowali taczkami.. (szesnastomiesięczna Juleczka) tatuś nawet pojeździł ubijakiem.. i na dziś w zasadzie koniec opowieści troszkę brudnawa.. ale cieszy oko.. Pozdrawiam K. PS jutro dalszy ciąg opowieści kostkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 30.06.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 świetnie wygląda, a będą obrzeża, czy zostanie taka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.07.2013 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 sama nie wiem czy, ale mamy sporo połówek także o nieregularnych kształtach i chyba nimi będziemy wykańczać i chcemy by trawa tak troszkę wchodziła na taras..tak jak na tej fotce..http://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&docid=wFwKeSS5M6HcPM&tbnid=bB2G5v_RaId8rM:&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.bruk-bet.pl%2Fprodukt%2FMonoryt%2F325&ei=jCjRUeioAo7qONPKgJgM&psig=AFQjCNHDRimH3kMWuJq8e_Eoo1pKpMlcfw&ust=1372748300083985 na pewno przy domu będzie przycinana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.07.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Witam.. Kręgosłup mi wyjdzie chyba na druga stronę.. ręce to mam do ziemi.. masakra.. kostka ciężka, bo jedna sztuka ma wymiar 38x38cm i 6cm gruba.. nie było łatwo, ale taras w większośc jest zrobiony.. potrzeba jeszcze podocinać, ale Marcin już siły nie miał.. ale taras jest wielki.. a teraz fotki.. dziś ujawnił się pomocnik tatusia: zabawki tez musiały przyjść z piaskownicy: wypełnianie.. inwestor w akcji.. inwestorki nie udało się złapać na zdjęciu, bo albo inwestor nie miał aparatu albo ta latała na miotle widok z góry (proszę nie zrwacać uwagi na krańcowe kostki, bo podczas ubijania rozjechały się niektóre.. przy ziemi.. widok z trampoliny: nie widać jeszcze efektu, bo jeszcze zapiaskowana.. nie dawaliśmy specjalnych fug, bo znając życie jeszcze trzeba będzie sporo dosypać piasku po deszczach.. Marcin zlał trochę kostkę i widać było jak piasek wnika jeszcze między szczeliny.. gdzieniegdzie jeszcze trzeba dołożyć kostkę.. Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.07.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Swietnie wygląda, pasuje do Waszych gór jestem tylko ciekawa, czy nie będzie się rozjeżdżał na brzegach. Ale to za jakiś czas będzie wiadomo, pewnie po następnej zimie. Chociaż jak jest tak płasko to nie powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.07.2013 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Cronin, brzegi Marcin na zamiar zabezpieczyć betonem i na niego przyjdzie ziemi tak by wyszła równo z tarasem tak chyba będzie po bokach a od tego dłuższego boku chce postawić donice (gazony) z kwiatami i zrobić przejście na ogród i do grila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.07.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dobrze wygląda, lepiej niż się spodziewałam patrząc na pojedynczy moduł. Podpatruję Was pilnie, bo co u Was się pojawia, to za chwilę i u mnie będzie - no, kostka to za rok, jak dobrze pójdzie, a nie za chwilę Ale martwi mnie, że pioruństwo takie ciężkie, bo ja sobie wynalazłam płyty 80x80 cm, jedna waży 120 kg - zupełnie nie mam pomysłu, jak się za to zabrać. Dobrze, że mamy jeszcze czas... Przenosiliście to w rękach czy jakimś systemem sprytnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.07.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 (edytowane) Kostka stała około 10 m od tarasu i 8 m długości tarasu, więc było do przemierzenia od 10 do 16m, najpierw po 4 kostki ładowałam (Marcin brał po 8 jak jechał) na taczkę, potem wyładować.. wczoraj w większości ja jeździłam, dziś jeździłam troszkę ja, mój tato i Marcinciężkie płyty sobie wypatrzyłaś.. a jakie one grube? no dwóch facetów będzie miało nie lada wyzwanie.. mieliśmy ubijak 100kg i ciężko było go na taczkę władować i wyładować..najlepiej aby hds zrzucił kostkę jak najbliżej tarasu.. u nas się nie dało, bo płot i słaby hds.. niestety firma w której zamówiliśmy posprzedawała najlepsze auta i wysłali do nas nieciekawe.. i prawa całość lepiej wygląda niżeli jeden "kwiatek" Edytowane 9 Lipca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 01.07.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Fajny taki taras na równi z trawą u mnie niestety wszystko musi być podwyższone bo za mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.07.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Taras będzie na równi z trawą z dwóch stron, a w jednej niestety jest skarpa (20-30cm)... więc tam planuję kwiatki.. w tym roku u nas jest masę wody.. wystarczy tylko lekko zagłębić się w ziemię i już woda podchodzi.. w tamtym roku tego nie było.. jak robiliśmy badania gruntu (2009) to woda pokazywała się na 120cm a w 2011 jak kopaliśmy fundamenty na 120 cm to wcale wody nie było aż tyle.. lekkie cieki i już.. przy wykopie na pompę ciepła na początku grudnia 2011 (150cm) wszystko było w zasadzie lekko wilgotne/suche w jednym miejscu tylko wybijała woda, ale także nie dużo w tym roku to chyba przez długo zalegający śnieg i jego ilość oraz przez te majowe/czerwcowe deszcze są takie wysokie wody gruntowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 08.07.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Ostatnio w moim ogrodzie najszybciej przybywają thuje.. zasadzonych mam już łącznie 66 sztuk.. jeszcze czeka 120.. dzisiejszy "wsad" wcześniejsze: ponadto mam forsycje powojnik, ale coś słabo rośnie.. budleja (umierała, ale udało mi się ją odratować - mam dwie) azalia.. słonko akurat na zachodzie i nie mogłam uchwycić lepszych zdjęć.. jak zrobię lepsze to podmienię.. klombik (tylko w tym roku - na jesień likwidacja, bo blisko stoi suszarka na pranie) Edit: Powyższe fotki podmienione.. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 15.07.2013 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Witam Wczoraj zakupiłam lampę do sypialni nad garażem jest to dość długi i szeroki pokój (po podłogach 40m2), więc potrzebna dłuuuga lampa.. trafiłam się taka na 150cm wygrałam licytacje.. dałam za nią 210zł z wysyłką http://image.ceneo.pl/data/products/2307649/i-paul-neuhaus-lampa-sufitowa-tiana-6-x-25w-10-x-40w.jpg http://img.leuchtenzentrale.de//images/product_images/original_images/Tiana-16.36270_0.jpg Dane lampy: Produkt: Żyrandol Tiana firmy Paul Neuhaus Wykonanie: Metal, szkło Źródło światła: 10 x G9 max. 25W + 6 x G9 max. 25W - w komplecie Wymiary: Szerokość: 150 cm x 31,5 cm Wysokość: 8,5 cm Posiada przełącznik zmienny - możliwość włączenia tylko żarówek w klosikach lub tylko żarówek na podstawie - albo wszystkich naraz ostatnio posialiśmy jeszcze trawę na kawałku gdzie miała być piwniczka, ale z racji takiej, że stała tam woda i nie chciała długo zejść po prostu dziurę zakopaliśmy.. długo stała ziemia odłogiem aż w końcu nadeszła pewna godzina i wzięliśmy się za to.. stanie tam trampolina (mieliśmy zasadzić drzewka).. szybko jest tam cień (około 15.00) dzieci spokojnie mogłyby na niej skakać, nawet jak w innym miejscu byłby skwar.. po lewej stoją thujki czekające cierpliwie na posadzenie.. dosialiśmy także trawę na pustych plackach i przysypaliśmy piaskiem.. (dlatego piaskiem, bo ziemia jest gliniasta i ten piasek troszkę rozluźni ziemię) niestety po zimie kondycja trawnika strasznie się pogorszyła i wyszło sporo pustych placków.. Pozdrawiam PS jak już zakupiłam lampę do sypialni, to może szybciej zacznie się coś w niej dziać (w sensie budowlanym).. Edytowane 15 Lipca 2013 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts