Gosiek33 14.10.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 O to najlepsza dla mnie lekcja poglądowa i antena i taras Współczuję dziecięcych przypadłości i zdrowia dla maluchów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 02.12.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ło matko, 1,5 miesiąca przerwy.. cosik wypadałoby napisać.. 2.11.2013 minął rok od zamieszkania, mieszka się dobrze, a nawet bardzo dobrze.. przez ten rok najwięcej się zmieniło na zewnątrz, bo mamy ogrodzenie tzn 3 boki - pozostał przód, posadzone thuje, ogródek działkowy, który wypluł 5 dużych wiader marchewki trochę ogórków, truskawki, poziomki, które dzieci jadły jeszcze ze 3 tygodnie temu.. i parę innych warzywek bardzo chcieliśmy dokończyć ocieplenie, ale zawsze było co innego do zrobienia i zostało na potem aż nagle zrobiło się zimno i nie jest dalej dokończone, ale już mniej brakuje niżeli poprzedniej zimy wczoraj Marcin z moim tatą kładli folię na strychu, bo na górze mamy pełno kartonów, które wypadałoby wynieść na strych, uporządkować to co jest na piętrze i w końcu się za nie zabrać.. Z agd w kuchni jestem bardzo zadowolona, duża indukcja jest super, najczęściej korzystam w zasadzie z 3 pól (z tych trzech okrągłych, to duże prostokątne mogłoby nie istnieć, chociaż jak się sporo gotuje to wszystkie się przydają).. piekarnik a w zasadzie pyroliza, to jest coś z czego na pewno bym nie zrezygnowała.. zmywarka - mimo że zwykła, to i tak się bardzo z niej cieszę, bo nie muszę stać przy zmywaku Jeśli chodzi o ogrzewanie.. bajka.. pstrykam i już.. żadne dokładanie do pieca.. to jest coś co tygryski lubią najbardziej.. w tym sezonie parę dni we wrześniu grzaliśmy, ale to tak symbolicznie po 1-1,5h przez kilka dni potem już około połowy października pompa chodziła po około 2h dziennie.. w następujących miesiącach było takie zużycie: lipiec: 148 kWh sierpień: 150 wrzesień: 187 (tutaj już chodziło CO) październik: 202 (ogrzewanie poszło około 40-50 kWh) listopad: 406 (ogrzewanie poszło około 250 kWh) koszt samego ogrzewania: wrzesień: 8zł październik: około 15zł listopad: 76zł nawet gdyby w grudniu, styczniu, lutym i marcu poszło po 200zł/m-c za ogrzewanie to są to nie duże koszty w porównaniu do kosztów za mieszkanie 150zł/m-c przez 12 miesięcy czyli na sezon grzewczy wychodzi około 300zł/m-c a powierzchnia 48m2 niestety nie mam żadnych zdjęć Pozdrawiam K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.12.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 najserdeczniejsze życzenia zdrowych, pogodnych i cudownych świąt w Rodzinnej atmosferze i spełnienia marzeń http://bi.gazeta.pl/im/2/8823/z8823592Q,fot--Boze-Narodzenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 24.12.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Amglad dziękujęmy Najserdeczniejsze życzenia Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów. życzą Kamila i Marcin wraz z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 24.12.2013 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Dziękuję za piękne życzenia! Zdrowych i pogodnych świąt również Wam życzymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Na te Święta i nadchodzący Nowy Rok życzę Wam błogosławieństwa Bożego, zdrowia, pokoju w sercu, radości, cudowności.... Bądźcie szczęśliwi! http://www.cosgan.de/images/smilie/xmas/a074.gif Nelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia31 26.12.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku pragnę złożyć Wam serdeczne życzenia, aby ten świąteczny czas wypełniony był miłością, uśmiechem i szczęściem!! Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.12.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 28.12.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 przybiegłam podziękować za życzenia. Kamilko Wam również życzę samych spokojnych dni, a w trudniejszych chwilach dużo mądrości, siły i cierpliwości. no i miłości niekończącej się. ps. aksamitka, wszelki duch! co tam u Ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.12.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Kamila fajnie czytać takie podsumowania... A wydaje mi się jakbyś dopiero co się "wykańczała". Donice bardzo fajne:) powiedz mi czy zostawiasz w nich drzewka na zimę na dworze?Nie przemarzną? Szukam pomysłu na donice na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 30.12.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Lukarna drzewka cały czas w nich stoją.. wrzuciłam na dno donic trochę żwiru.. jakieś 5-7cm i w sumie do dwóch donic weszło około 40l ziemi plus drzewka i po 2 wrzosy.. od czasu do czasu podlewam (raz na miesiąc), donice są z łat 4x6cmna taras też planuje takie donice, ale 2-3 razy dłuższe.. i wyszły według mnie tanio.. 40zł plus lakier i klej.. ale w jednym miejscu przy górze mi jedna deska odeszła i idzie na wiosnę do poprawki dziękuję oczywiście wszystkim za życzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 31.12.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Szczęsliwego nowego roku. Zdrowia, spokoju, kasy i spełnienia zamierzeń w tym przyszłym roku. Życzy Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 31.12.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Najlepszego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 25.02.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 i zapadła cisza...aż szkoda, nie mam co czytać w przerwach od pracy na budowie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Odpoczynek po pracy jest nawet konoeczny. Trzeba robić przerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 25.02.2014 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Okobar.. niestety nie ma zbytnio o czym pisać.. zużycie prądu bardzo niskie w tym roku, bo i zima łaskawa.. gdzieje max 3h dziennie a czasem mniej.. góra się wykańcza tzn nas wykańcza.. Marcin jak pracuje to wcale nie ma czasu by coś tam dłubnąć a ja z dwójką dzieci nie pójdę tam robić.. pozostają wieczory lub weekendy.. ponadto musiał Marcin dach naprawiać, bo u nas tak wiało jakiś czas temu, że bałam się, że nam cały dach porwie.. oto foteczki a pod domem pobojowisko.. 4 kołnierze dachowe tez uszkodzone.. ale 3 zgłosiliśmy do ubezpieczenia, bo jednego nie zauważyliśmy, dopiero jak Marcin wszedł na dach to zauważył.. Kupiliśmy wannę od osoby z forum i niestety przyszła uszkodzona.. więc ponad miesiąc walczyliśmy z dhl'em o odszkodowanie.. na szczęście pomyślnie.. Na górze tworzy się nasz sypialnia.. wstawię zdjęcie, ale niestety jest tam wielki bałagan.. Autorus zgadzam się.. trzeba czasem odpocząć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 25.02.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kurczę przykre z tym dachem. Zawsze to kłopot. Mam nadzieje że dawaliście klamry do dachówek. Przekazuję pozdrowienia od Pana Zięby był u nas na serwisie Pompy Ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 25.02.2014 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Ooooo Pan Zięba.. dziękuję serdecznie.. nie wiedziałam, że aż tak daleko tez jeździ..i to nie do pompy Sofath..Tak przypadkiem się zgadaliście? Klamry były dawane co któraś dachówka jak zakładaliśmy dach.. ale nawet dachówki z klamer były ponoć wyrywane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.02.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Cholercia, sporo wiatr Wam nabroił. Nie widziałem jeszcze takiego bałaganu na dachu. Pogoda w tym roku jest delikatnie mówiąc oryginalna. Od pięciu tygodni w krainie Trolli wieje, z małymi przerwami na ładowanie akumulatorów w tych wytwornicach wiatru. Widzę, że naszych gór też nie oszczędza niestety. Dobra membrana w takich przypadkach jest nieoceniona. Dobrze, że tylko na dachówkach się skończyło i nikomu nic nie spadło na głowę, bo było naprawdę niebezpiecznie . Niskie zużycie prądu czyli solidne ocieplanie powoli się odwdzięcza. Super. Ja muszę w trybie pilno-ekspresowynm zmienić taryfę ze złodziejskiej na zwykłą i jeszcze przed sezonem grzewczym zopatrzyć się w PC. Czekam na fakturę za prąd (grudzień i styczeń) ale już znam sumkę, SUMĘ. Na razie muszę się poskładać po otrzymaniu tej "radosnej" wiadomości. Taryfa budowlana . Powodzenia w wykańczaniu i naprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 26.02.2014 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 U nas dość niskie góry.. co prawda dom położony na wzniesieniu, bo około 370 m.n.p.m. ale potrafi wiać mocno.. w tamtym roku całą zimę mieliśmy prąd budowlany.. w lutym przyszło wyrównanie na 2900 ale na szczęście płaciłam sukcesywnie więcej.. liczyłam ile więcej kilowatów na liczniku i płaciłam więcej, bo taki rachunek położył by mnie na kolana.. teraz max było 500 za miesiąc, a tak 400-450 z czego 330 jest za dom i CWU.. CWU nas wychodzi miesięcznie około 70-80 zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts