Kamila i Marcin 28.02.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam Zaniedbałam troszkę dziennik z jednej malutkiej 4530-sto gramowej kruszyny.. 23.02.2012 urodziłam córeczkę, która mierzyła 58 cm Jest słodziutka, malutka.. póki co śpi, je, śpi, je.. czasem się nawet uśmiecha:)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 28.02.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No to gratulacje dla Mamy i Taty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 28.02.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ooo to już??? Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka1801 28.02.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Dużo zdrowia i uśmiechówPisków, wrzasków i zabawy mocSporo radości z tupotu malutkich nóżekŁez szczęścia z pierwszego uśmiechu, Ząbka, słowa i kroku.Porozrzucanych wszędzie klockówPrzytulenia okrągłej główkiI uścisku małych rączek:-)Gratulujemy i cieszymy sie razem z Wami:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 29.02.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 29.02.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 GRATULACJE!!! Nie taka maleńka ta twoja panieneczka Powiedziała bym nawet, ze dała ci popalić z takimi wymiarami ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.02.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Gratulacje kochana!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 29.02.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Gratulacje, a 4,53kg to "kawał kobity", a nie kruszynka:lol2:. Moja też tyle miała- ale to dobrze, bo to jakby już miesięczne odchowane dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 29.02.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Dziękujemy z mężem za gratulacje:) Dezet też się zdziwiłam jak mi powiedzieli.. tym bardziej, że syna urodziłam 3kg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 14.03.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Troszeczkę zaniedbałam dziennik.. ale na budowie także nic się nie działo.. Mąż ostatnio wymurował pierwszą warstwę brakujących ścianek na piętrze.. Widok ze schodów na ścianę łazienki: łazienka, hol i jeden z pokoi: dziwna ściana w łazience: dziś mąż muruje dalej.. a ja siedzę w domku w dwójką marudzących dzieci.. do 29.03 musimy wymurować wszystkie ścianki działowe i położyć całą elektrykę, bo wchodzi ekipa od tynków potem na szybko rekuperacja (rury), woda, kanaliza i odkurzacz centralny.. ułożyć styro, potem wchodzi ekipa od pompy ciepła i kładą podłogówkę.. następnie ta sama ekipa co kładzie tynki wyleje (wysypie) nam posadzki.. zdecydowaliśmy się aby te dwie rzeczy wykonała nam ekipa ze względu na czas.. gdybyśmy sami to robili ręcznie niestety zeszłoby się na te dwie rzeczy co najmniej miesiąc czasu.. a na czasie najbardziej nam zależy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 17.03.2012 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witam W końcu troszkę ruszyło się na budowie.. ścianka między dwoma pokojami.. na tym dziwnym zakończeniu będą wisieć drzwi do obu pokoi.. po lewej pierwsza łazienka potem jeden pokój, na końcu po prawej drugi, i po prawej bliżej trzeci pokój Ściana między pokojami, a ten kawałek ścianki to będzie koniec szafy wnękowej, która zaczyna się od ściany szczytowej kolejny pokój i także tutaj będzie szafa wnękowa, a w oddali łazienka pokój nad garażem i zabudowa kg młodszy brat męża także się udzielał w przerwie między smsami:) okienko wykończone przy okazji przeoraliśmy drogę, która przebiegała przez naszą działkę.. tzn droga "wytyczona" przez rolników łazienka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.03.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 ładnie , ładnie ... my KG na poddaszu robimy od poniedziałku w 1 z pomieszczeń nieużytkowych odleciała mi folia od profili ... musimy ją poprawiać PS. jak tam mały dzidek ??? i rodzinka w nowych realiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.03.2012 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Najważniejsze to wymurować ścianki, położyć elektrykę i położyć karton-gipsy przy ściankach dochodzących do skosów.. 2 kwietnia wchodzi ekipa od tynków.. Julka póki co śpi, je i zapełnia pieluszki.. czasem nie śpi.. poza tym wszystko ok:) synuś pomaga wynosić pieluszki czy tez butelki po mleku:) całuje i chce ściskać Przy Twoim tempie to jeszcze chwila i się wprowadzicie.. a u nas jeszcze tyle do zrobienia a czasu coraz mniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 18.03.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Nie będzie przeszkadzać tynkarzom, że płyty GK założone? Słyszałem że mogą pochlapać tynkiem i zastanawiam się czy robić to przed tynkami.Ciekawy ten słupek, ale skoro drzwi są pod kątem, to innego sposobu nie ma. Specjalnie takie ściany "pokręcone" w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.03.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 no słupek , a raczej bloczki niezłe ... 1x takie widzę - no ale w sumie całkiem fajne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 18.03.2012 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 R&K ten słupek to na przemian wycinany z 24cm sześcian potem następna warstwa w środku przedłużenie z bloczka 12cm i po bokach trójkąty i tak na zmianę..dokładnie to o ten słupek chodzi..http://img525.imageshack.us/img525/7540/projektdomwdaliach4rzut.gif Dezet rozmawiałam jeszcze raz na ten temat z mężem i okazało się, że źle go zrozumiałam.. jemu chodziło o to, że ściany mają być wymurowane do skosów a ja zrozumiałam, że KG na skosach do ścianek mają dochodzić.. musimy zadzwonić i zapytać, ale oglądaliśmy jeden dom otynkowany przez tą ekipę i tam na skosach nie było kgte ściany w łazience miały być bardziej zakręcone, ale schody łazienkę ograniczają.. a tak na poważnie to właśnie schody są udziwnione i łazienka taka pokręcona.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.03.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Chyba się znowu nie zrozumieliśmy- chodzi mi o tynkowanie ścian, gdy na suficie, czy skosach poddasza jest już założona płyta GK- czy nie zachlapią płyt przy tynkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 19.03.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Dobrze się zrozumieliśmy.. tzn ja Ciebie zrozumiałam.. jeśli chodzi o kg na skosach i sufitach otóż to, że nie muszą być i chyba na bank te co są zostaną zachlapane.. tylko np w łazience na górze musimy położyć KG koło tej ścianki zakręconej ze względu na to, że jak ściankę do końca M wymuruje, to ciężko będzie założyć KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.03.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No właśnie o to mi chodziło Zastanawiam się czy warto najpierw montować płyty GK na sufit, a potem, jak znajdę fundusze tynkować ściany. W sumie to dla mnie bez różnicy- ekipa będzie robić, ale jak to jest w praktyce, bo nie wiem, czy by sobie nie doliczali ekstra za obrobienie styku ściany z sufitem GK?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 21.03.2012 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) DEZET Mąż jeszcze do nich dzwonił to tylko powiedzieli, że trzeba zabezpieczyć KG, bo tynki mają sporo wody.. ale jeśli chodzi o szczegóły to chyba się dowiem jak już będą robić.. Wczoraj musieliśmy z małą do Opola do lekarza jechać, więc stwierdziliśmy, że obskoczymy jeszcze Obi i Castoramę.. poszukiwałam gresu Ballenow Obi gres (niby) Balleno (bo w komputerach był bez nazwy) kosztował 42,99 za format 50x50.. pojechaliśmy jeszcze do Castoramy i tam znaleźliśmy Balleno 50x50 za 37,87 więc wzięliśmy na hol wiatrołap i salon..http://www.nomi.pl/pl-PL/produkt/432170/11438/Gres/Gres_polerowany_Balleno__50x50cm#http://nokautimg3.pl/p-b3-2c-b32cef6f500d10b71fb92dd1da8c3617500x500/gres-polerowany-balleno-ul-14-13-50x50-cm-dostepne-od-reki.jpg dodatkowo kupiliśmy gres do garażu, taki najzwyklejszy w cenie 14,98 do kuchni na podłogę też coś znaleźliśmy..Paradyz Lensitile Grafit 45x45http://wolewygodniej.pl/472674_Plytka-podlogowa-Paradyz-Lensitile-Grafit-45x451.jpgtylko ten ciemniejszy:http://www.paradyz.com/GetFile/21116/LENSITILE-aranz.jpg na ściany też coś wybraliśmy w formacie 30x60.. ale nie pamiętam dokładnie nazwy.. w piątek przywiozą to napisze.. poza tym kupiliśmy jeszcze zlew Alveus Niagara 30http://aglos.pl/environment/cache/images/350_280_productGfx_614473b50c798f200dfcc5c058ffdc1e.jpgBateria Alveus Alpina IIhttp://image.ceneo.pl/data/products/14503629/i-alveus-alpena-ii.jpg no i na koniec schody strychowe 120x70 ocieplane sztuk 2 miałam ochotę iść jeszcze popatrzeć na wanny narożne, ale podejrzewam, że i wannę bym kupiła.. Edytowane 22 Marca 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts