Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

różowym winkiem to mnie można zwabić wszędzie;) a do Ciebie, to nawet się tak wysilać nie trzeba:lol2: będę;)

A odności fotografii... to ty tak potrafisz lustrzanką nie na auto nastawioną??? Dla mnie zdjęcia bez autopilota, to czarna magia;) Jest szansa, że takie ładne zdjęcia bez większych umiejętności wyjdą z lustrzanki???

Nie, ja nie mam lustrzanki:( Dwa lata temu kupiliśmy taką wielką cyfrówkę Sony'ego i okazała się porażką:bash: Miała robić zdjęcia jak lustrzanka, ale oczywiście guzik;) Do tego jest wielka i nieporęczna (gabarytów lustrzanki właśnie), dlatego potem kupiłam sobie zwykłego maleńkiego cybershota - i jestem zadowolona, szczególnie jeśli chodzi o poręczność - mam go zawsze przy sobie i mogę cykać zdjęcia np. dziecku w każdej sytuacji:D ale jednk to nie to:roll: Juz od paru osób słyszałam, że lustrzankę nawet zwykły laik da radę na autoustawieniach;) i się właśnie zastanawiam...

Madziu,a jakie jeszcze funkcje ma sony?

ten duzy sporo ma funkcji... ma tryb ręczny (czyli wszystko trzeba sobie samemu poustawiać - "trochę" jak w lustrzance;)), ma funkcję robienia zdjęć w ruchu, pod słońce, nawet ma portrety nocne bez lampy (jakaś innowacyjna technika - robi naraz 6 czy 7 zdjęć i nakłada jedno na drugie czerpiąc z otoczenia tyle światła ile się da) - ta funkcja jest świetna, o ile nikt się nie poruszy;)

Oczywiście makro i takie tam... ogólnie ma świetne funkcje, ale i tak to nie lustrzanka;) (choć parę dobrych zdjęć nim zrobiliśmy:D)

Ogólnie straciłam do niego serce, gdy zabrałam zimą na sanki. Hanka wpadła twarzą w śnieg, a ja nawet nie miałam jej jak przytulić, bo na cyckach wisiał mi ten wielki grzmot:evil: Wtedy zarządałam kieszonkowca;)

Ale teraz jednak mi się lustrzanka marzy:D

Magda, tryb M to trochę wyższa szkoła jazdy, ale na pewno masz też funkcje priorytet przysłony i priorytet migawki - a nimi naprawdę można piękną głębię wyczarować, nawet zwykłą cyfrówką :)

A marzenia są po to, by je realizować... Chociaż szkoda kupować lustrzankę, żeby pstrykać w trybie Auto :(

Ja często robię na M i faktycznie trzeba trochę poćwiczyć zanim zdjęcia wyjdą zadowalające.

Madziu,zdjęcia w domku,na potrzeby forum możesz robić Sony,wiesz jak masz chwilkę aby ustawić odpowiednie parametry to pstrykaj.Wtedy kolor wyjdzie taki jak powinien,ostrość będzie odpowiednia :) Ja jak Joliska uważam,że lustrzanka do użytku tylko na auto to szkoda kasy wydawać.

Lustrzankę mam od ponad roku,jest duża i ciężka,niestety,co często jest bardzo niewygodne,ale to jedyne jej minusy.Tacham ją ze sobą praktycznie wszędzie gdzie wiem,że będę robić fotki :p

Joluś,ja też uwielbiam tą szkołę samouków :D

Mój obiektyw 17-85mm,ale kiedyś (mam nadzieję) kupię sobie lepszy...Póki co ten mi musi wystarczyć,nie narzekam :)

Nie pokazywałam Wam jeszcze mojej pchlowej zdobyczy,lampki,sztuk dwie :D Co prawda bez abażurów,ale te pewnie się z czasem znajdą.Dlatego w użyciu jest jedna,do której użyłam abażuru z innej lampki,która tymczasowo poszła do schowka :p

IMG_0422.JPG

IMG_0417.JPG

Lilie pięknie rozkwitły,cieszą oczy ale i zmysły.Pachną bardzo intensywnie :)

IMG_0420.JPG

Od znajomych dostałam taki oto ścienny świecznik,no i mam zagwozdkę,co z nim zrobić?

a)zostawić taki jaki jest

b)malować na biało,ew zrobić przecierki

c)sprejować na czarno

Może macie jeszcze jakieś inne pomysły?Będę wdzięczna za wszelkie rady :)

IMG_0429.JPG

IMG_0431.JPG