Paula_71 14.06.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Daguniu,też bym się napiła,ale nawet południa jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.06.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 różowym winkiem to mnie można zwabić wszędzie;) a do Ciebie, to nawet się tak wysilać nie trzeba:lol2: będę A odności fotografii... to ty tak potrafisz lustrzanką nie na auto nastawioną??? Dla mnie zdjęcia bez autopilota, to czarna magia;) Jest szansa, że takie ładne zdjęcia bez większych umiejętności wyjdą z lustrzanki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 14.06.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Madziu,zapraszam Jest szansa,jak najbardziej!Kombinuj,próbuj z różnymi ustawieniami,sama sobie ostrość ustawiaj.Im więcej światła,tym ładniejsze zdjęcia Jaki masz aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.06.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Nie, ja nie mam lustrzanki:( Dwa lata temu kupiliśmy taką wielką cyfrówkę Sony'ego i okazała się porażką Miała robić zdjęcia jak lustrzanka, ale oczywiście guzik;) Do tego jest wielka i nieporęczna (gabarytów lustrzanki właśnie), dlatego potem kupiłam sobie zwykłego maleńkiego cybershota - i jestem zadowolona, szczególnie jeśli chodzi o poręczność - mam go zawsze przy sobie i mogę cykać zdjęcia np. dziecku w każdej sytuacji:D ale jednk to nie to:roll: Juz od paru osób słyszałam, że lustrzankę nawet zwykły laik da radę na autoustawieniach;) i się właśnie zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 14.06.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Madziu,a jakie funkcje ma Sony?Bo do robienia zdjęć w domu,takich na potrzeby np forumowe to możesz zrobić tym aparatem fajne fotki.Ja przed lustrzanką miała cyfrówkę Fuji.wiesz wiele tez zależ od obiektywu. Cybershotem jak ma funkcję macro też można zrobić fajne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 14.06.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Jeszcze co do głupków (znaczy nie-lustrzanek) polecam Panasonic DMC-TZ1. Właśnie na potrzeby codzienne można nim zrobić świetne zdjęcia. Ja mam ten aparat i na macro wychodzą fajne zdjęcia:) Więc polecam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.06.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Moje obydwa mają macro, i ta funkcja fajnie wychodzi:yes: Ale jednak jak chcę pokazać całe wnętrze, to taki se jest efekt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 14.06.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Paula klimat u Ciebie jest niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 14.06.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Madziu,a jakie jeszcze funkcje ma sony? Yokasta,polecam Ci do odwiedzenia na ul.św.Antoniego kawiarni Falanster,dobra kawka i książki w jednym miejscu,klimacik.Można tam kupić bodajże w soboty ekologiczne jaja,mleko,sery Ach,sama zobacz.http://falanster.pl/ Diana_Teresa,dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 14.06.2011 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 To jeszcze w temacie książek,podobno rewelacyjna,dla tych co lubią się bać "Pisarz,który nienawidził kobiet" Johna Leake'a.Napisana na faktach. Yokasta,oby takich miejsc było jak najwięcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 14.06.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 uff...wpadłam tylko na chwilę...i chyba zostałam dłużej niż planowałam....podziwiam ciepłe wnętrza , wspaniałe fotki i to coś w Tobie, co sprawia , że chciałoby się przyjść na kawkę i te pyszne ciasto przez Ciebie serwowane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.06.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Madziu,a jakie jeszcze funkcje ma sony? ten duzy sporo ma funkcji... ma tryb ręczny (czyli wszystko trzeba sobie samemu poustawiać - "trochę" jak w lustrzance;)), ma funkcję robienia zdjęć w ruchu, pod słońce, nawet ma portrety nocne bez lampy (jakaś innowacyjna technika - robi naraz 6 czy 7 zdjęć i nakłada jedno na drugie czerpiąc z otoczenia tyle światła ile się da) - ta funkcja jest świetna, o ile nikt się nie poruszy;) Oczywiście makro i takie tam... ogólnie ma świetne funkcje, ale i tak to nie lustrzanka;) (choć parę dobrych zdjęć nim zrobiliśmy:D) Ogólnie straciłam do niego serce, gdy zabrałam zimą na sanki. Hanka wpadła twarzą w śnieg, a ja nawet nie miałam jej jak przytulić, bo na cyckach wisiał mi ten wielki grzmot:evil: Wtedy zarządałam kieszonkowca;) Ale teraz jednak mi się lustrzanka marzy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.06.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Magda, tryb M to trochę wyższa szkoła jazdy, ale na pewno masz też funkcje priorytet przysłony i priorytet migawki - a nimi naprawdę można piękną głębię wyczarować, nawet zwykłą cyfrówką A marzenia są po to, by je realizować... Chociaż szkoda kupować lustrzankę, żeby pstrykać w trybie Auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 14.06.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Ja często robię na M i faktycznie trzeba trochę poćwiczyć zanim zdjęcia wyjdą zadowalające. Madziu,zdjęcia w domku,na potrzeby forum możesz robić Sony,wiesz jak masz chwilkę aby ustawić odpowiednie parametry to pstrykaj.Wtedy kolor wyjdzie taki jak powinien,ostrość będzie odpowiednia Ja jak Joliska uważam,że lustrzanka do użytku tylko na auto to szkoda kasy wydawać. Lustrzankę mam od ponad roku,jest duża i ciężka,niestety,co często jest bardzo niewygodne,ale to jedyne jej minusy.Tacham ją ze sobą praktycznie wszędzie gdzie wiem,że będę robić fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.06.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Paula, ale przyznaj, że dźwięk, jaki wydaje opadające lustro, wynagradza ciężar aparatu Jaką masz lustrzankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 15.06.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 oj tak,wynagradza!I to jak. Ja mam canona EOS 50D,skurczybyk z niego niesłychany.Nie znam nawet połowy funkcji Ale wciąż się uczę,na błędach ofkors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.06.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Faktycznie niezła maszyna... To jeszcze mi, kochaniutka, napisz, jakim obiektywem się posługujesz? Kitowy 18-200mm i coś jeszcze? Też się uczę metodą prób i błędów - i bardzo lubię tę szkółkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 16.06.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Joluś,ja też uwielbiam tą szkołę samouków Mój obiektyw 17-85mm,ale kiedyś (mam nadzieję) kupię sobie lepszy...Póki co ten mi musi wystarczyć,nie narzekam Nie pokazywałam Wam jeszcze mojej pchlowej zdobyczy,lampki,sztuk dwie Co prawda bez abażurów,ale te pewnie się z czasem znajdą.Dlatego w użyciu jest jedna,do której użyłam abażuru z innej lampki,która tymczasowo poszła do schowka Lilie pięknie rozkwitły,cieszą oczy ale i zmysły.Pachną bardzo intensywnie Od znajomych dostałam taki oto ścienny świecznik,no i mam zagwozdkę,co z nim zrobić? a)zostawić taki jaki jest b)malować na biało,ew zrobić przecierki c)sprejować na czarno Może macie jeszcze jakieś inne pomysły?Będę wdzięczna za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 16.06.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Lampki pięke !! Parapet świetnie się prezentuje Świecznik do malowania jak dla mnie obie wersje tzn biała i czarna są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 16.06.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kochane,to mi pomogłyście,malować,ale na jaki kolor? Yokasta,lampek mam w domu 6,więc chyba nie tak dużo.Lilie pogrzebowe,no coś w tym jest,ale i tak są piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts