Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 695
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny,dzisiaj Maciek załatwił sprawę w banku,pieniądze odzyskamy do dwóch tygodni...w banku ok,ale na policji to są jaja dopiero.Pojechał zgłosić kradzież na policję i powiedział,że złodziej zapłacił jego pieniędzmi przez internet za bramki na płatnej autostradzie,a robiąc to musiał podać nr rejestracyjny auta(tutaj każde auto ma jedną rejestrację przez cały czas a właściciel może być jeden,który opłaca ubezpieczenie) więc policja może zadzwonić na nr bramek i poprosić o namiary na nr rejestracyjny itp.Policjant stwierdził,że mu na pewno nie podadzą,że ochrona danych itp a my na to,to komu mają podać jak nie policji???!!!A on aaa no tak...ręce opadają.Jednak najważniejsze jest w tym wszystkie,że pieniądze odzyskamy.

Paula_71 od rana w pracy czytam Twój wątek :) to mile spędzony czas w pracy... naprawdę milutki :)

Twoje zdjęcia, cóż, nic nowego i odkrywczego nie powiem, są przepiękne. Potrafisz stworzyć klimat :)

Robisz zdjęcia ze statywu >? Masz tak dużo światła w mieszkaniu czy regulujesz to przysłoną ?

Jak zrobic takie jasne piękne zdjęcia ? bez lampy ? długi czas naświetlania... kurcze, zazdroszczę :)

Amatorsko interesuje się fotografią ale jakoś portrety lepiej mi wychodzą niż wnętrza...:)

Lenka cudna, moja córa też Lena :)

Pozdrawiam i zapisuję do ulubionych :)

Mugatko,:welcome:mam nadzieję,że to czytanie jest bezkarne i że żadne nieprzyjemności Cię nie spotkają?Ale tak czy siak cieszę się,że miło spędziłaś czas pod 13ką :)

Dziękuję za miłe słowa.Co do zdjęć to ja też jestem totalny amator,który uczy się metodą prób i błędów :rolleyes: Różnie to bywa.Statywu nie używam,ale bawię się światłem.

Pozdrowienia dla Lenki od Lenki :wiggle:

Drop_Inn::welcome:zapraszam tak często jak tylko masz ochotę pod moją 13kę :) Co do talentów (zwłaszcza kulinarnych,bo gotuję kiedy muszę ;)) to polemizowałabym...ale dziękuję za bardzo miłe słowa.

Pozdrawiam Was dziewczyny bardzo serdecznie!

Paula, no nie wierzę że nie lubisz gotować, masz tyle ładnych naczyń :rotfl: :):):) a deserki to już w ogóle robisz wyborne (trochę to lizanie lizaka przez szybę ale jednak :)).

Właśnie, właśnie. Zakładając, że smakują PRZYNAJMNIEJ tak dobrze jak wyglądają, ja się chętnie na jakiś wproszę. :rotfl:

Hahaha dziewczyny na deserek zapraszam jak najbardziej,bo to jeszcze jako tako mi wychodzi.Ale proszę Cię Yokasta...ja przy Twoich pieczonych pstrągach to mała płotka,mój wyczyn kulinarny z rybą to łosoś pieczony na soli,i wsio :lol2:

Yokasta,gotować to ja nawet lubię,tylko nie lubię swojej kuchni i jak pomyślę,że mam w niej stać i się irytować to wolę robić mało skomplikowane potrawy.A niestety kuchnia nie moja,więc jakoś tak zapału do niej nie mam aby coś pozmieniać...

To jest właśnie to...i nawet gdyby się chciało to jak wejdę do tej zimnej,ponurej kuchni,to odechciewa mi się od razu.Dzisiaj np na obiad gołąbki bez zawijania :D mało roboty,do tego ziemniaki,które obiorę w pokoju :) i mizeria.Raz dwa i każdy zadowolony.

Ale przed obiadkiem,temat święta,święta i po świętach.U mnie dekoracje już wszystkie pochowane,a co za tym idzie nowe aranżacje komodowe :)

IMG_6077.JPG

paulina33.jpg

Zapraszam już wiosnę do siebie,posadziłam kolejne cebulki hiacyntów,już niedługo będą pachnieć,że hej!

IMG_6082.JPG

IMG_6107.JPG

I jeszcze pochwalę się jakie cudne bombeczki dostałam od mojej blogowej psiapsióły :)

IMG_6140.JPG

IMG_6138.JPG

Yokasta,gotować to ja nawet lubię,tylko nie lubię swojej kuchni i jak pomyślę,że mam w niej stać i się irytować to wolę robić mało skomplikowane potrawy.A niestety kuchnia nie moja,więc jakoś tak zapału do niej nie mam aby coś pozmieniać...

ach jak ja Ciebie rozumiem....

Paula, jak zwykle zaglądając pod 13-tkę można nacieszyć oko i spędzić miło czas..pozazdrościłam hiacyntów..:) dekoracja i bombeczki piękne

Paula, i w ogóle Ci się nie dziwię. Gotować lubię, ale pierwsze kulinarne przygody odbywały się w kuchni rodziców. Przygotowywanie posiłków to ciągła przepychanka przy zlewie, piekarniku albo lodówce i na końcu - stole. Potem gotowałam u teściów, co prawda byłam tylko ja i mąż ale kuchnia nie moja, ciasna, długa jak tramwaj, niewygodna z zepsutym piekarnikiem. Odłożysz na bok talerz i już nic innego nie odłożysz, wciąż piętrzące się naczynia bo nie było zmywarki. Miałam ciągi jak alkoholik- ciągi gotowania i niegotowania :D.

Gotowanie w swojej kuchni, którą się sobie samemu przemyślało i wymyśliło jest jak wybawienie. Doskonale Cię rozumiem :yes:.

czyli jest jeszcze dla mnie nadzieja? bo ja też jak alkoholik....:rolleyes: brak miejsca w kuchni mnie dobija..

A ja już wczoraj z ulgą rozebrałam choinkę. Choć w sumie nie wiem jak to zrobiłam:o, bo dopadło mnie jakieś zatrucie pokarmowe - jak kukła cały dzień:( Masakra! Cała sobota do d....:mad:

Dość już mam tych świątecznych klimatów, bo ja je - z racji sesji - mam praktycznie od początku listopada;) Teraz będę znosić do domku tulipany i hiacynty:)

Paulinko,

u Ciebie jak zwykle - każdy detal zachwyca:jawdrop::) Dasz się namówić na jakieś szersze kadry na pw? Proszę:) a Twój świecznik z gwiazdką zainspirował mnie do malutkiego DIY i zaraz się zań zabieram;)

Edytowane przez mada1412

Drop_Inn,zapach hiacyntów jest jednym z moich ulubionych :)

Madileo,widzę,że jest Nas więcej narzekających na kuchnie...ehc,pozostaje tylko zaciskać zęby.Miło mi,że czas spędzony pod 13ką sprawił Ci frajdę :)

Yokasta,u mnie cebulki już wypuszczają łodyżki,pewnie za miesiąc już będą kwitły hiacynty,żonkile,krokusy,ale czemu się dziwić skoro cały czas jest na plusie.

A co do obiadku,to plany się zmieniły hahah i już jesteśmy po.Na szybko poleciałam do sklepu po piersi z kurczaka i por,zrobiłam potrawkę w sosie śmietanowo-porowo-pietruszkowym :D z ryżem (mięso mielone po rozmrożeniu coś mi nie za bardzo pachniało :oops:)

Madziu,nie dziwię się,że miałaś już dość.Mam nadzieję,że dzisiaj czujesz się znacznie lepiej?

Jutro jak nie będę musiała iść do pracy zrobię zdjęcie i wkleję na wątek :) Nie ma problemu.Cieszę się,że do czegoś Cię zainspirowałam :) Pochwal się koniecznie jak już coś wymodzisz!!!Jestem strasznie ciekawa co wymyśliłaś.

Joliska,też fajnie,wiele bym dała za chociaż jeden dzień ze śniegiem...może za rok się uda ;) Każdy region inna tradycja,u Nas raczej na Trzech Króli się rozbierało Pannę Zieloną.

• 2 weeks później...

Hej hoooooo jest tutaj kto? :)

Kochane,dzisiaj trochę z poślizgiem pokazuję nowy kolorek,który zagościł w mojej,wróć,w naszej sypialni :) Róż i już!Nowe świeczniki i ramka z lumpeksu,zdjęcie wycięte z gazety.Brakuje mi jeszcze jakiejś różowej poduchy...Jutro jadę na pchli targ,może znajdę coś co się na poduchę nada.

IMG_6289.JPG

IMG_6288.JPG

IMG_6281.JPG

paulina34.jpg

W zeszłą sobotę mieliśmy małe przyjęcie z okazji 3ch urodzin Lenki :) Działo się oj działo,mała przeszczęśliwa,bo nie dość,że dostała wymarzone prezenty to do północy buszowała ze swoim ulubionym kolegą (podobno to jej chłopak ;)) Domek przystrojony jak na tą okazję przystało :)

paulina35.jpg

IMG_6290.JPG

IMG_6395.JPG

Desktop.jpg

uuu..oczywiście samych szczęśliwości dla pięknej Lenki! :hug:

Paula, świeczniki śliczne..wprowadzają pozytywną energię:) i super pomysł ze zdjęciem z gazety- naprawdę ładna dekoracja!

ALE OSTATNIE ZDJĘCIE WYMIATA! bozszzzz..jak dzieci szybko rosną..http://emotikona.pl/emotikony/pic/53kwiatek.gif